Poradna duly
Jana Čurdová
To jsem celá já, zapomněla jsem se příhlásit a podepsat, takže na opravu: Tamik
Ahoj holky,
pridavam se taky do diskuse o srpnatkach. Jsem v 6tt+5 a to po pulrocnim usilovnem snazeni a spoustu slzicek a vyhozenych testiku. K dr. jdu az po vanocich tak nevim jestli to na Vanoce oznamit rodicum nebo ne. A taky mi nic neni, tak nevim, jestli je vse v poradku.
…
Tak se nám to tu krásně rozrůstá ![]()
Geolka: buď ráda, že ti nic není. Třeba budeš jedna z těch šťastných, co prožijí bezproblémové těhu a nebo se nevolnosti přihlásí později, tak si ještě užij tu pohodu ![]()
šárko,tak to jsme na tom podobně
co se nevolností týká…
Jinak miminku říkáme Fazolka, a naše cesta za mimi…
v září jsme se vzali s tím, že budeme mít příští rok plný výletů a cestování (jak po ČR tak jsme plánovali Portugalsko), manžel dodělal v létě po mnoha letech VŠ, já jsem chtěla přejít do jiné práce (v té mojí jsem pracovala durch celé léto)… takže si ten příští rok pořádně užijeme, našetříme i nějaké penízky, doděláme byt… … a je vše jinak
… manžel si zvyká, pro mě je to trochu jednodušší ale vykulená jsem taky… hlavně mi není moc dobře, jsem protivná a líná ![]()
šárko,tak to jsme na tom podobně
co se nevolností týká…
Jinak miminku říkáme Fazolka, a naše cesta za mimi…
v září jsme se vzali s tím, že budeme mít příští rok plný výletů a cestování (jak po ČR tak jsme plánovali Portugalsko), manžel dodělal v létě po mnoha letech VŠ, já jsem chtěla přejít do jiné práce (v té mojí jsem pracovala durch celé léto)… takže si ten příští rok pořádně užijeme, našetříme i nějaké penízky, doděláme byt… … a je vše jinak
… manžel si zvyká, pro mě je to trochu jednodušší ale vykulená jsem taky… hlavně mi není moc dobře, jsem protivná a líná ![]()
Ahojky těhulky,
doufám,že se nebudete zlobit,že vám sem píšu, nemám totiž srpňátko v bříšku, ale jedno čerstvé čtyřměsíční srpňátko u sebe na klíňě.
Trošku jste mě dojaly a vrátily zpět přesně o rok, /ani se mi tomu nechce věřit, že už je to rok/ kdy jsem i já našla dvě tlustice na testu a dala je jako dárek svému manželovi a našim dvěma starším dětičkám /15 a 8let/ pod stromeček.
Ze srdce přeju vám všem, krásně si to těhulkovství užívejte a v srpnu se radujte z krásných a zdravých mimineček.Uteče to jako voda, věřte mi.
Eva
Jak někdo narazil na to oznámení rodičům, tak my to poprvé oznámili až na konci 1. trimestru (přece jen člověk nikdy neví…). Byla jsem ráda, že se nám to podařilo tak dlouho utajit, naštěstí mi nebylo nijak extra zvlášť zle, tak to šlo.
Teď ale uvažujem, že to rodičům prozradíme jako vánoční dárek. Jednak je to celkem dobrá příležitost a hlavně s dvouletou čiperkou je to těhotenství fakt záhul, takže doufám, že se babičky nabídnou s nějakou tou výpomocí (nebo mi aspoň nebude tak blbý si o pomoct říct, když budu mít pádnej důvod). Náš tatínek je v práci od rána do noci, takže prakticky všechno zůstává na mně. Normálně se to dá zvládat, ale teď bych fakt nějakou tu pomoc s hlídáním uvítala, protože občas už jsem totálně kaput. Tak uvidíme…
Tamiku - 7tt+5 znamená, že už máš 7 týdnů ukončených (od začátku poslední menstruace) a navíc ještě 5 dní, tj. jsi v 8. týdnu těhotenství
A jak se někdo ptal na to pobolívání břicha, tak pokud to nejsou vyloženě křeče (navíc třeba s krvácením), tak se nic neděje, je to fakt způsobeno růstem dělohy.
Jinak bezvadnej (a pro nás aktuální) článek jsem našla tady:
http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…
jsou tam i fotky mrňouse v jednotlivých týdnech tohoto měsíce ![]()
Koukám, že se to tady rozjíždí:-)
Já už mám skoro 6-ti letého chlapečka Péťu. O druhé jsme se snažili od 8/2003 a pořád nic. Psychicky už jsem byla připravená na CAR a pak najednou teď… před vánocema. Je to ten nejhezčí dárek, protože ty stavy, při každé MS, byly hrozné, slzy, lítost, vztek… nepřeju to vážně nikomu.
No, a jak se cítím. Skvěle, prostě jako bych měla po MS:-))), žádné bolesti prsou, břicha aj. se nekoná, jen mám pocit, že mám pořád hlad. K Dr. jsem se dnes objednala na 2.1.06, takže už uvidím fazolku v bříšku, nemůžu se dočkat. Jinak podle MS jsem dnes 6t+6 a termín mám podle netu na 10.8.06.
Sákryš, ženské, já jsem mezi váma těhulovské embryo…
![]()
Já měla poslední MS 15.11. a termín mi na 2 stránkách vychází různě : buď 22.8. nebo až 27.8.
Vy všechny už budete mít prcky doma a já se budu jako přerostlý tuleň v kombinaci s velrybou ploužit po světě… ![]()
Monoliso gratuluju k těhulkovství, my se snažili „jen“ 6 měsíců a už tak jsem z toho byla na prášky
![]()
Noggie, s tím těhotenským embryem jsi mě pobavila ![]()
Krom toho to tak nemusí vůbec být, poprvé jsem rodila v 41tt+2, takže se nedá vyloučit, že některé z nás hravě předeženeš (klíďo se může prcek vyklubat o týden dřív, ani nemrkneš, a máš náskok jak hrom
).
A krom toho když si vzpomenu na první týdny s naším uřvánkem
, ještě ti budem závidět ten klid doma ![]()
Ahoj holky, tak jsem dneska byla u dr. a konečně vím, jak na tom jsem. Mimi nebylo nic moc vidět, ale srdíčko bilo a to je důležité. Jsem teda 6+4tt.Je mi docela blbě, nemám na nic chuť a žaludek mám na vodě.A to jdeme dneska s manželem na vánoční večírek, kde bude plno jídla.....Já bych si tak ráda něco dobrého dala, ale asi to nepude ![]()
A co ostatní holky, které byly dneska na ultrazvuku??Ozvěte se.
Tak já se taky přiznám, moje cesta byla následující. Vy:,–(ila jsem HA, pak jsem nedostala MS, tak jsem šla k lékaři, kde mi bylo řečeno, že do 10. 12. to dostanu. No nedostala, tak jsem tam šla zas a už to bylo! Tak jsem právě byla celkem mimo, myslela jsem, že začnu nejdřív s tou zdravou životasprávou a tak, no a nějak jsem to nestihla
!