Poradna duly
Jana Čurdová
Secy, moc děkuju za uklidnění
jsem v 7tt přesně
Vy jste tady, holčiny, totiž tak nějak jediné, komu se můžu svěřit. Mamča je po mozkové mrtvici, takže té to oznámím, až počítám na konci 12tt. A ségra, ta je se vším hned hotová a hlavně rodila před 18ti lety!
Takže oprašuje a někdy moc neopráší ![]()
Pro zasmání - prý se jí na začátku těhu podařilo usnout na školení ve frontě na oběd!
probudilo jí prásknutí tácu o zem
když mi to říkala, pořádně mě to rozřehtalo
Š. ![]()
saryk75 , 29.12. jdu na kontrolu já. Jdu si pro výsledky dnešních náběrů krve a na ultrazvuk. V děloze byl totiž hematom, ze kterého jsem krvácela, tak dr. chce zkontrolovat, jestli už je pryč.
Moonii, držím palce, ať je všechno v pořádku
někdy si říkám, že když toho člověk moc ví, tím víc se bojí. Mně už je 30 a čekám svoje první mimi, tak jsem vyplašená tím víc.
Tak se tady holčiny, mějte krásně a kdybychom se už „nečetly“, tak vám přeju krásné pohodové Vánoce a hladký průběh těhu ![]()
Šárka
Šáry, tobě také krásné a pohodové vánoc eplné těšení se na mimi.
Ahojky holky, doufám, že můžu k vám do klubu. Dnes jsem byla poprvé na ultrazvuku- mimi je tam kde má být a už mu bije srdíčko. Jsem 7tt+2. Pardoxně jsem ještě minulý měsíc dostala clomhexal na otěhotnění, vyzvedla si nový menstruační kalendář, nakoupila tampóny. Snad ani jedno nebudu v příštích měsících potřebovat. Otěhotnět se mi podařilo až po ročním snažení. Mám už jednoho tříletého synka.
A teď jdu honem přečíst všechno od začátku, abych vás trochu poznala.
S pozdravem štastná těhulka Martina
Kocko -to je fajn,zejsi se pripojila. Taky moc gratuluju k těhu.
Saryk75 -přeju taky moc krásné vánoce a snad se ještě číst budeme, napsala jsi to tak, že už tady na emiminu končíš?? ![]()
ne ne, nekončím, tak rychle to nezabalím
, ale zítra nevím, jestli se sem dostanu a v sobotu už přijde jéžišek
Š.
Ahoj holky, koukám, že nás v srpnu bude fakt hafo!
Jak píšete všichni kdy jdete na kontrolu, docela vám závidím ten konec prosince. Já jdu až 13. ledna a pak hned 19. ledna a nevím nevím, jestli to do té doby vydržím.
Kdo jste zkušenější, poraďte: dr mi říkal, že 13. 1. vezmou krev, 19. tam mám jít znovu. Jde většinou jen o výsledky, nebo třeba další UTZ? Jak často se může UTZ dělat?
No a co se týče nevolností, tak zatím celkem zívačka. Snad to nepřejde. Akorát v pondělí, jak jsem se to dozvěděla, tak se mi udělalo zle, naštěstí až v práci a ne v plné ordinaci. Ale to bylo možná z překvapení, protože od té doby je ticho po pěšině:D !
Díky T.
Ahoj holky,
už pár týdnů brousím po webu a čtu různé rady apod. Stejně asi jako vy. Čekáme prvního drobečka 15.8. Máme cca půl roku po svatbě (ale po 11 letech známosti). Takže velká radost v našem domečku. Ještě větší radost měla ale doktorka - chtěla jsem si dítko naplánovat - jako správný střelec - a požádala jsem ji o podrobnější testy hormonálního profilu a ovulačního cyklu. Místo na test hormonálního profilu jsem šla na test těhotenský, na Mikuláše. To bylo radosti v ordinaci
. Kromě toho, že mi je permanentně špatně a ještě to přede všemi skrývám, tak jsem ok. Rodině se chystáme nadělit dáreček pod stromeček. už vidím tchýni, jak bude radostí brečet. Další oběť ke komandování. ![]()
Byla jsem už zkusit cvičení pro těhotné - dost velká změna proti Tae-bo, Spinning apod., na co jsem byla doposud zvyklá.
Přeji vám všem pěkné Vánoce a pokud jste ještě nebyly na prvním ultrazvuku, vezměte s sebou drahou polovičku. Ten můj z toho človíčka ve velikosti jadérka byl „naměko“. Viděli jsme sice jen tlučící srdíčko, ale zážitek to byl hluboký…
Helena
Já jsem strašně vděčná doktorce, že pro mě našla místečko před vánoci, teď mám fotku mimi a nadělím ji manželovi pod stromeček. Ten teda bude koukat, protože ví, že jsem měla brát hormony na otěhotnění, ze kterých nakonec sešlo. Jinak špatně mi vůbec není, jen mám strašně citlivé bradavky, a to tak, že nesnáším i podprsenku. A ještě se cítím nafouklá a mám otřesnou pleť. Těhotenství jsem zjistila právě podle těch citlivých bradavek, udělala jsem si hned test a bylo to jasný. Menstruaci mám totiž strašně nepravidelnou a 14 dní vynechání mně nikdy nepřišlo divný. Jo a taky jsem příšerně unavená, pořád bych spala, jenže to nejde, když mám doma hyperaktivního caparta. Zatím pááá
Ahoj, já jsem také těhu, dnes 7+0tt. Na dnešním UTZ měl prcek 7mm a bilo mu srdíčko. Jinak naše snažení trvá již několik let. Otěhotněla jsem po umělém oplodnění, naštěsí na první pokus, o to je radost větší. Ráda se mezi vás přidám.
Polin, gratuluju!!!
Tak jsme na tom stejně s počítáním
Šárka
Ahoj,
jsem tady asi sama, ale se někdo připojí, zajímalo by mě, jestli budete říkat, že jste těhotné svým nejbližším (rodiče, tcháni apod.) třeba jako dárek pod stromeček? Nebo budete čekat až do 3. měsíce?
Co děláte proto, aby jste to zakryly třeba v práci nebo na párty. Zajímaly by mě nějaké fígle. Nebo o tom už otevřeně mluvíte?
Ahoj Klaaro, dobrá otázka. To by mě taky zajímalo.
Mojí mamce to asi řeknu na vánoce, ale přítelově nevím. Asi bych neměla chvilku klidu. Nechám to na něm. Ale už to slyším: Neměla bys jezdit autem, chodit do práce, dělat to a tamto. Tak proto chci ještě počkat.
No a co se týče kamarádů? To asi taky počkám. Jen netuším, jak se vymluvím třeba na silvestra. Máme jít všichni do baru… Pak dva dny na to mám narozeniny, to taky asi jen tak neklapne! Bude se muset asi hodně okecávat (jen také netuším jak)!