Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq
Kočárek máme u rodičů
oni ho až přijde čas pořádně umyjí a vycídí,takže bude jako nový
![]()
Pověrčivá nejsem,co jsem viděla,to jsem koupila ![]()
ale poslední týden se krotím,stále čekáme na výsledky amnio ![]()
Zbytek rodiny pověrčivý je,proto jsme raději kočárek odvezli ![]()
A jaká pak by se ti líbila barvička kočárku
![]()
Holi stejna barva jak byla na tom prvnim a druhym kocarku(oranzova?)
Jakou mate barvicku?A je opravdu tak lehoucky?
Jinak drzim palecky,aby testiky byli v poradku ![]()
Anajka a co rodina?Poverciva?U nas absolutne nikdo
mozna to ve Francii vubec neni anebo proste nejsme povercivy
osobne si myslim,co se ma stat se stane…
Holi
Já jdu v pondělí do poradny,tak se nenápadně zeptám, jestli už nejsou výsledky. Jestli ne,tak tam zkusím ten 10den brnknout. Ale prý,kdyby bylo něco v nepořádku, tak se hned ozvou sami z Gennetu. To mi říkala sestřička. Já chodím k dr. Lochmanovi a mám s ním problém kvůli neschopence. Dojíždím do práce 50km tam a 50km zpět (vstávám 5h a doma jsem v 19-20h) a mám docela stresující zaměstnání a on mě jaksi nechce nechat doma. A to jsem neustále nemocná. Chřipka, pak jsem chytla nějaký vir… je nás v kanclu 40,takže tam vždycky někdo něco přinese. Teď neschopenku ještě mám,ale od úterý asi už ne. A jestli ne,tak jdu skočit z mostu. Mám z práce deprese… ![]()
Anajko: ahojky, jojo, spolu jsme se o šátcích bavily… vidíš, mám Ignis za rohem a ještě jsem se tam nebyla podívat… ![]()
Cinq: moje máma (porodní as.) je pověrčivá strašně… když jsem jí ukazovala body co jsem si koupila po zjištění těhu (chtěla jsem mít nějakou pidivěcičku doma), tam mě strašně sjela, že se kupuje až mám pohyby… takže občas něco koupím a neříkám jí to…
Holky, četly jste diskuzi Moje miminko umře…? je to moc moc moc smutný…
chtěla jsem se zeptat, ta paní píše že příčinou byl Edwardsův syndrom… (což je poškození chromozomu, podobně jako Down 21. tak tohle myslím 18.) jak to že to doktoři nezjistili???? Vím, že na 99% to zjistí při amnioc., ale tím pádem by to měli zjistit i při tripletestech, ne?
Cinq naštěstí ani zbytek rodiny není pověrčivý, ale asi bych to stejně neřešila. Bydlíme od obou babiček 400km.
Danielko ctu to celou dobu,je mi z toho moc smutno.....nevim jestli bych to zvladla.....ale napadla me stejna otazka,jak to ze to nezjistili?Tvoje mamka o tom nic nevi,kdyz je porodni asistentka?
EvikP on te nenechal doma opet?Ja bych mu dala
asi bych zmenila doktora,vzdyt musi videt jak te to stresuje a ze to pak neni dobre pro tebe a mimi ![]()
Ahoj holky,
tak koukam, ze tady je diskuze o tom, co porizovat pro deticky. My jsme s tim taky tento tyden zacali. To asi ze jsme videli na ultrazvuku toho rozkosneho broucka, jak nam mava…
Tak satek dostaneme od pratel z orientacniho behu k svatbe (docela ma svatba v tehu svoji vyhodu - ze budou darky i pro mimi
) http://www.didymos.de/ (odkazy jsou v Nemcine, ale podle obrazku to jiste pochopite) Satek hodlame uzivat vsude mozne - doma a na vylety.
Kocarek mame zatim jenom vyhlidnuty, zatim vede Memphis od Haucku asi za 7 000 Kc - je to kombinace i do mirneho terenu - do velkeho terenu bude mimisek samozrejme v satku
:
http://www.mytoys.de/…t8MyRdE8EtI=?…
No a pak jsme taky poridili jiz sedacku do auta (vcera):
Romer Baby Save plus, protoze ji obchod, co je u nas ve meste, mel na netu za vyhodnou cenu - neco pod 3000 Kc
Povercivy nejsme, ale prarodice jo a tak nechame kocarek zatim u znamych, ale jeste zadny nemame… Ostatni veci ale budou u nas doma.
Diskuzi jsem četla a před chvílí jsem tady slzela.Vždycky když si něco takového přečtu až se za sebe stydím, že si ještě dokážu vůbec na různé věci stěžovat.Jsou to většinou prkotiny v porovnání s tím, co zažívají třeba jiní. Mají můj obdiv…já nevím, jak bych toto zvládla.
Já jsem si tu taky poplakala… to je fakt, to pak jde všechno stranou…
Cinq: já se jí chystám zeptat (ona je týden na horách), ale myslím že to vědět nebude, nicméně jdu příští čtvrtek na utz ke genetikovi, tak se zeptám hlavně tam…
Cinq
Doma jsem ale jdu tam zase v pondělí. Teď v úterý měl nějakou dobrou náladu a ani se o neschopence nezmínil. Já samozřejmě taky ne.Ale to jsem u něj byla jen na utz. Ale v pondělí jdu do poradny,takže to se určitě zmíní. Tak uvidím. V pondělí se rozhodne. Už teď mám strach… ![]()
Taky jsem si diskuzi precetla. To je opravdu tezka zivotni situace, vubec si to nedovedu predstavit. Maji muj obdiv, ze se s tim dokazi vyporadat. Je moc hezke, ze se snazili dat miminku, co nejvice lasky, i kdyz vedeli, ze je velmi brzy opusti…
Ted si rikam, jestli prece jenom nemame s tin nakupovanim pockat… Ale ne, urcite i oni se brzy pokusi o dalsi mimi a pak se to jiste povede…
EvikP nemej strach,jedna se o tebe a miminko,to je dulezite,ne on,on ti ma pomahat a nechat te doma,kdyz to potrebujes…urcite mu to rekni…mozna si nekoho vem sebou?
IvcaM takto nepremyslej,ze bys mela pockat,protoze nikdy neni jistota,ze vse bude v poradku
radeji mysli pozitivne a uzivej si to vsechno ![]()
Snazila jsem se o tom neco najit,ale jsou to jen odborne clanky,ale nic o tom jak se to da zjistit nebo proc to je ![]()
Eviku,
ja dojizdela kazdy den z Plzne do Prahy a zpatky - casove tak zhruba jako ty. Doktor me nechal doma hned pri prvni navsteve.
Ted pracuju z domova. Je to docela fajn, ale chybi kontakt s lidma. Takze ted jezdim tak jednou za 14 dni na jeden dva dny do prace a je to fajn.
Nevim, co delas, ale treba by ti v praci taky takhle vysli vstric.
G.
Ivčo: já se na to snažím moc nemyslet… stát se může kdykoliv cokoliv… ale je fakt že pak si přečtu podobnou tragédii a zase mě to rozhodí… prostě nezbývá než doufat, že bude vše OK…