Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, jsem tady nově. Moje th. je od začátku vůbec popletené. Poslední ms začla 16/11, ale s prací na mimi jsem si dali odklad až po 3/12. Nevěřila jsem, že by to vyšlo úplně napoprvé, tak jsem čekala další ms a i podle toho, jak mě bolela prsa a tak. Když pořád nic nebylo, kolem 18/12 jsem si udělala testík a nic. Čekám dál, pak jdu před vánocemi k dr.(už mi to bylo divné) a potvrdila mi to, ale tak napůl - že mám jít zítra na uzv. Tam doktor nic neobjevil! Po vánocích teda znova na uzv, kde najednou 5,8 mm a prý pátý týden a už tlouklo srdíčkou
No úžasný!!! to znamená, že mimi vyšlo hned napoprvé, ale pak nechápu, že ho testík coby třítýdenního prcka neodhalil. No, ale doktor vlastně taky ne. Ať se i těm vašim mooooc daří. Ahoj J.
Bazalko, ,
vítám tě mezi srpňátečky.
Jo, tak podle toho, jak prožívám druhé těhu doufám, že to bude ta holčička:-)). Opravdu je každý těhu úplně jiný. Ale ať je to co je to, hlavně ať je zdravoučký
![]()
Janiko, ,
taky vítám do klubu:-)) No, hned od začátku jsi měla koukám veselo:-)) Tak teď už to určo bude všechno OK
Ahoj holky, pořád jsem z toho nějak vedle. A taky nebím co a jak je třeba v předstihu zařizovat - cvičení, kurzy, objednat se do porodnice a do jaké. Ach jo, asi je na to fůra času, ale prostě nevím. Jak jse na tom?
Ahoj holky, teď tady pročítám vaše příspěvky, co mi od rána utekly a celkem se divím. Hlavně s tou paštikou.Nevěděla jsem, že je nevhodná. Já jsem asi divná, ale když mě na ni opět přepadne chuť , já si ji´dám znovu. Minulé těhu jsem měla jedno období chuť na ty čínské polívky a musela jsem to mít, to je teprve hnus. Já si v tom těhotenství nějak neumím poručit. Ale asi všeho s mírou.
A jinak vítám všechny nové těhulky se srpňátky v bříšku ![]()
Anajko,
taky se neřídím, co jíst a co ne, jsem ráda, že jsem schopná sníst alespoň něco a když toho nesním kilo denně, neublíží to ničemu. To by člověk nemohl skoro nic ![]()
Jojo, přesně tak, kdybych měla jíst jenom to, co bych měla.. tak bych se nenajedla vůbec. Teď mě zase pálí žáha. Odedneška beru mamavit, tak doufám, že žáha bude trochu lepší, jelikož jod je na to zázračnej.
Vítám nové těhulky a naprosto se stotožňuji s Janou, protože tohle je taky mé první těhotenství a tak vůbec nevím co, kdy jak atd. Takže koukám, čtu a ptám se
Co se týče porodnice a cvičení, nechávám tomu ještě čas, jelikož se může cokoliv stát (doufám, že nestane v tom špatném). Až bude bříško trochu kulatější, asi začnu pokukovat po kurzech a tak.
Vůbec mi nejsou jasné věci kolem papírů. Např. nejsem vdaná a dítě bude mít příjmení otce, tzn. mám si to někde vyřídit? Co se týče mateřské, opravdu je to až od 6.t před porodem? Já bych to brala tak od května.
Je toho spoustu, ale zatím je naštěstí čas
A taky jste tu vy s radami a pomocí ![]()
Opatrujte se!
Kačkač
No je fajn,že tyhle stránky vůbec jsou a můžem si takhle mezi sebou pokecat
, probrat problémy a radit si. I to, že tady člověk napíše, že mu není zrovna nejlíp, je super a mě se po tomto vždycky trošku uleví.
Jinak na předporodní kurzy je podle mě ještě brzy, na kupování výbavičky atd. taky, zaregistrovat do porodnice se budu snažit asi kolem 20.týdne, páč jsem slyšela,že v Podolí je nátřesk
.
Už asi všechny spíte podle frekvence příspěvků, tak půjdu taky ![]()
Zítra ahojky.
Přeji krásné ránečko mamulky.
Tak já zatím nic moc neřeším, výbavičku atd. nechám na později. Cvičit chci až bude pupík trošku větší.
Tady naštěstí žádné registrace do porodnice nejsou. Prostě kam budu chctít, tam mne přivezou. A doufám, že tam nebude plno:-))
Jinak je mi od rána fest šoufl, což mne mrzí, protože dnes mám narozeniny, jedeme to slavit k našim a maminečka mi vaří samé dobrůtky, tak mi držte pěsti, aby bylo líp, nerada bych jí zklamala, když se vychystává.
Teď mne napadlo, že budu muset poopravit náš seznámek:-)) ![]()
Tak přeji krásný den, ať je všem krásně a dobře.
Ahoj Matulienko přeju Ti všechno NEJLEPŠÍ k Tvým dnešním narozeninám, ať se Ti splní všechno, co si přeješ a ať je Tvoje těhotenství konečně bez nevolností .Přijde mi, že si tady z nás na tom s tím žaludkem nejhůř ![]()
Stejně si myslím, že kdybys náhodou nic jíst odpoledne nemohla, maminka to pochopí.Tak hodně štěstí nejen dneska!!!
Matulienko - také se připojuji s přáním všeho nej… Hlavně,ať se žaludek aspoň trochu umoudří.
Mě bylo dost blbě ve čtvrtek, ale včera a dnes pohoda. Třeba už je to za mnou.....
![]()
Kačenko - ještě před narozením mimča můžete s přítelem zajít na matriku a tam on prohlásí, že se cítí být otcem a také se dohodnete, jaké příjmení bude mimčo nést po narození. Ale také to můžete udělat až po porodu. S tou mateřkou, pokud nežiješ s otcem dítěte ve společné domácnosti a jsi sama s dítětem, pak máš nárok na nástup na mateřkou 8 týdnů před porodem. Jinak 6 týdnů. U matek samoživitelek je ta mateřská delší, ale nevím přesně o kolik. Ale v tomto případě by po Tobě chtěli, abysis nechala dítě svěřit soudně a otci stanovit výživné. No a to si myslím, že pokud spolu žijete, je dost zvláštní.
Takže užívejte víkendu, my večer jedeme do kina, na Krokodýli…
Matulienko ,
přidávám se ke gratulantům. Všechno nej nej nej, hlavně hodně štěstí a zdraví pro Tebe i mimíska a konečně pohodové těhu!!!!
Matulienko, také se přidávám ke gratulantům a přeji Ti vše nejlepší!!!
Holky, mám pocit, že vůbec nic nestíhám:-( a nejmíň ze všeho vás. A to jsem si říkala, jak si odpočinu, když jsem na PN a ono nic.
V týdnu jsem si koupila krásnou těhu halenu:-) a kalhoty. Měli akci, tak jsem toho využila, ale zatím to nenosím, i když ty kalhoty pomalu začnu, protože do mých už se pomalu nevejdu a dost mě přes bříško škrtí.
Jinak jsem se KONEČNĚ rozvedla, tak hned jdeme v pondělí s přítelem kvůli termínu svatby, chtěla bych to tak na jaře, aby bylo teploučko. No, hned vás budu informovat.
Jinak se cítím kupodivu dobře, jen na tu hroznou únavu. Padne osmá večer a já chrním u TV ![]()
Monoliso Petulka je sikulka
Konečně jsis tam vložila fotečku.
Gratuluju k rozvodu- i když to zní asi divně- ale druhá svatba bez toho nejde.Určitě nás potom musíš informovat.