Poradna duly
Jana Čurdová
Cecetka to se musí hlásit i na zdravotní pojišťovně??? To je pro mě novinka ![]()
Jinak já mám furt takový nepříjemný tlak v podbřišku! Ale zesílil až teď po obědě. Tak nevím, jestli se spíš moc nepozoruju. Jenže potřebuju ještě dodělat dost věcí a domů jet stejně teď nemůžu, jelikož v autě je jak teple a tady v kanclíku je krásně příjemně!!! Fouká větráček a tak ![]()
Tak zrovinka jsem si poležela 15 minut na kojopolštářku, je super a nebolí tolik kyčlíky:-)
Večer vyrážím s kámoškou na pokecáníčko a na pitíčko, atk doufám, že mi bude fajn.
Malýho bude hlídat velkej......to bude veselo:-)
Tak to je ta naše autosedačka (teda jestli se mi podaří nacpat sem obrázek
)
http://www.caryfuk.cz/…nt_large.jpg
Ještě jsem zapomněla…
Víte co mi dneska řekl veterinář??? Prý - neviděl jsem vás 14 dní a pěkně vám vyrostlo bříško - to budou aspoň 4 kila
No a pak mi řekl nějaký vzorec, jak se počítá porodní váha u zvířat (telata, hříbata…) ale já ho radši zapomněla, ještě bych to zkoušela spočítat u sebe… ![]()
Pak se mě jedna zaměstnankyně zeptala, jak se těším na porod.
Tak jsem jí řekla, že je to celkem blbá otázka
jak asi. Navíc jsem jí říkala, že nemám až tolik času o tom přemýšlet, když jezdím furt sem
(jako do práce)!
Tak jsem zpět z matriky, venku vedro katastrofa, koupila jsem si u mekáče salátek a teď ho půjdu pěkně slupnout, doma máme supr chládeček.Jediné co mě zarazilo tak mi říkala paní na matrice že mi rodný list miminka vystaví hned na počkání když pojedu třeba z porodnice ať prý nemusíme jezdit dvakrát, tak to v našem malém městě teda neexistuje oni ho posílají třeba až po dvou týdnech poštou a že by ho udělal někdo hned to nikdy.Mě teda jo když jsou to kolegyňky z protekce ale já nebudu rodit v té naší porodnici ale v Olomouci tak musím tam.To je přístup.
Tamik - vidíš stačí udělat velké oči a úřada je hned na měkko u nás dávají taky flastr jen stovku, já bych s tím špinění zašla k Dr. ať se na to raději koukne!
Maggi - já jsem dostala seznam v porodnici jaké doklady mám donést a tam je psáno ač provdaná nebo neprovdaná to je jedno že mám mít: občanku, rodný list, těhuprůkazku, průkaz zdravotní pojišťovny, oddací list, popř. rozhodnutí o rozvodu, doklad o určení otcovství-může být a nemusí. Ona má asi každá porodnice jiné nároky, to se raději zeptej tam kde chceš rodit oni Ti to řeknou přesně.
Cinq - já jsem už byla v porodnici na ozvech a to mi dala sestřička přes pupek pásy a dvě sondy a dělalo to záznam na papír, takovou tou trubkou mi Dr. poslouchal ozvy vždycky v poradně.
Koupila jsem Nellince na autosedačku hračku takový plyšový kolotoč a dá se připlesknout a zavěsit na držáček do auta na okno, prostě jsem neodolala fakt je rozkošný, já už nemůžu nikam jít do obchodu, já se prostě neovládnu nekoupit to co mi padne do oka, jsem děsná!!!!!Taky jsem koupila ještě jeden overálek v bílé barvě ve předu má výšivku a kolem rukávků kanýrky. Taky jste pořád jak urvané z řetězu a nakupujete?
NelloB já už se krotím (teda krotím… dneska na druhý pokus ten dudlík… a balík jednorázových přeb. podložek v DM). Ještě chci do zásoby nějaké pleny, ať nemusím hned lítat po krámech ![]()
Ale co mě znervozňuje - ty hračky pořád žádné!!! David teda říkal, že ať nic nekupuju, že jich hafo dostanem, tak se zatím držím. Ale jak začnu, tak to bude masakr ![]()
No a k Dr. kdyžtak zítra zavolám, kdyby mi nebylo dobře a nelepšilo se to. Snad to ale bude OK.
Ono taky to počasí a jestli je to podrážděné od toho vyšetření, tak to snad nic není. Malá nadskakuje, tak je to doufám v poho.
cecetko: taky jsem až doteď netušil - stejně jako Tamik- že se nástup na MD musí hlásit na pojišťovně
. Můžeš prosím podat další instrukce
, možná jsem to blbě pochopila.
![]()
Mě to s tou ZP taky překvapilo. Měla jsem za to, že jsem vlastně pořád zaměstnanec naší firmy, tam jsem jim na to dala papír a tím to pro mě končí.
zziny, cecetka - to jako fakt? Mám jít na pojišťovnu když jsem nastoupila na MD to nahlásit? I když tu MD vyplácí zaměstnavatel? Já jsem z toho teda jelen, to je úřadování a vyřizování no hrůza.
Tamik - tak jsem si přečetla na krabici že se ta hračka jmenuje stonožka Božka a je taková hodně variabilní, já mám ještě kolotoč nad postýlku jinak už nic na hraní a rozhodla jsem se že už do žádného obchodu nelezu protože jsem fakt hrozná. Já mám od plenek nakoupené od každého balík ale jen ty značkové a jeden balík těch tesco fialových na zkoušku, ono je pořád tolik věcí které vidím v obchodech a říkám si to by se mohlo taky hodit.Jenže za Tomáška nikde nic nebylo a teď je toho všude tolik!
Tak jsem slupla salátek a byl moc dobrý a asi si půjdu na chvilku natáhnout brka.
No já se připojuji k těm nevědoucím - takže se to musí fakt nahlásit na zdavotní pojišťovně? Ach jo ![]()
Holky nevědoucí, teď jsem volala na ZP - povinnost nahlásit to má prý zaměstnavatel, v případě že to neudělá a zaměstnanec to zjistí, má se tam nahlásit sám. Na ZP MV ČR stačí papír, kde je jméno, RČ a datum nástupu na MD + to, že zaměstnání stále trvá.
CECETKO: díky za chválu pelíšku pro berušku, my ji koupili v pondělí, a já si přála ji hned sestavit.
Však co, do porodu, už mi moc nezbývá a já si ji chtěla načinčat.. Koukala jsem, že dokonce i holky co rodí v řijnu a koncem září tak už mají složené postýlky, tak proč bych nemohla já ![]()
Uvidíš, jak nebudeš moc ani zaspat, jak budeš pořád koukat
na pelíšek pro Radečka ![]()
V postýlce už je teda všechno ready, dneska jsem dokoupila zásobník na plenky a hned ho naplnila, však jsem dala foto do galerky ![]()
Matulienko tak jsem se prekonala
a vyzehlila jsem pulku veci
ale toho potu,co jsem vynalozila
![]()
NellaB to jsem mela s dcerkou taky,ale tady to asi neznaji
anebo jim to prijde zbytecne…tady uz me nic neprekvapi ![]()
Tamik autosedacka moc pekna ![]()
Cinq ,
teda, v tom vedru..smekám, jelikož jsem to zažila včera a byla to síla:-))
Tak jsem zase půl hodinky ležela, sice to se mnou už třepalo a nutilo mne to vstát, ale vydržela jsem:-))