Poradna duly
Jana Čurdová
cinq: nechci to tady moc rozvádět, aby někdo neřekl, že jsem perverzní
, u nás polohy jdou všechny, ale nejde se při nich moc hýbat, protože …jak to říct slušně…
se to všechno děsně houpá, no prostě to nejde. Takže tím jsem chtěla říct, že ležet jak prkno=sedět jak prkno=klečet jak prkno
. No toto- není takovýhle téma povolený až po desáté hodině
![]()
Nella: nám zase v porodnici říkali, že plodová voda vytéká až do vylodění miminka, že prý se to prostě nedá přehlédnout…takže pokud máš porodit, tak ti třeba začnou za chvili kontrakce apod., ale nevím, nerozumím tomu, protože jsem nerodila
![]()
Cecetka - tak to jsem si ji dala právě v noci a teď ráno když se mi to stalo tak byla jen mokrá a žádná barva, tak budu čekat a uvidím jestli se bude něco dít.Třeba se mit o jen zdálo, nechci letět do porodnice a vypadat pak jak magor jako že jsem si cvrnkla.
NelloB
jo jo, čirá tekutina..nelišku to by mohlo být ono, že bys byla na řadě?
Hlídej si to a odpočívej!
Držím pěstičky.
Cinq ,
no, malej umí perlit přímo ukázkově:-))
teď zrovna má uklidit pokojíček a ležel v pelíšku, po bradu přikrytý s tím, že nemůže uklízet jelikož se mu klepou zuby zimou..no, chlap, nemohl si ani vymyslet něco logického
![]()
Zrovinka jsem dala zapékat kuřecí prsíška se smetanovou omáčkou, ještě rýži a bude to:-))
A teď valím opět vysát, včera mi to nestačilo
, jelikož náš malej andílek ráno shodil květináč z okna
se trošku honili s kočkou a já následky bud odklízet jak magor
si musejí sousedi myslet, že jsem ujetá, když u nás furt rachotí vysavač. ![]()
zziny… z vlastní zkušenosti mohu prohlásit, že plodovka vytéká i dřív, než při vylodění:-))
matulienka: myslíš tím jako, že plodová voda může začít odtékat a např. dva dny se ještě nemusí vůbec nic dít ? …asi se ptám hloupě, ale… člověk aby měl na ten porod vysokou školu
![]()
zziny to je právě to, že každá rodí jinak. Ale pokud vím, tak plodovka může rupnout z jakéhokoliv důvodu a kontrakce vůbec nemusejí nastat. Moje máma třeba po prasknutí plodovky pěšky došla do porodnice a protože to bylo v 7. měsíci
takl šla sestra ven císařem. Takže plodovka ti může prasknout, ale nic se neděje. Proto musíš hned do porodnice, jinak by mimi mohlo umřít
teď nevím přesně, jak dlouho dokáže mimi přežít v děloze bez plodovky. Někde jsem četla, že 1 max. 2 dny, ale pod lékařským dohleme, kdy kontrolují ozvičky apod.
A vfčera PA říkala, že do porodnice máme dojít, i když plodovka odtéká pomalu. Přece jen jistota je jistota. Takže Nello kontroluj se a když tak zavolej své PA nebo rovnou do porodnice a zeptej se na to.
Zziny tak to nechame po te 22.00hodine…
Holky vcera rikali v nejakem poradu(uz nevim) ze pokud budete chodit po verejnosti nahaty(to znamena i po terase a nekdo vas uvidi a zavola policii,tak muzete jit az na 6 mesicu do vezeni a zaplatite pokutu az 15 000euro
tak me to docela dostalo…Takze prevlikat se budu jedine se zatazenyma roletama ![]()
Matulienko to znam
jakmile se ma uklizet dcerky pokoj,tak se vypari zahadno kam
ale ja jsem spatna matka
ja ji uplacim
kazdou sobotu ji kontroluju pokoj
jak je uklizeny(a to i prach
a podle toho dostava kapesne na tyden…ja vim,jsem hrozna,ale ono to funguje ![]()
Cinq aspoň nějaká motivace ![]()
Holky, já píšu jako prase. Samé překlepy nebo zas vynechaný mezerník. Omlouvám se vám za to, ale co už nadělám, žejo? Když mě se to po sobě nechce číst ![]()
Cecetko muzu te uklidnit,ze v tom nejsi sama
ja to po sobe taky nectu…ach ta moje lenost ![]()
zziny ..neomlouvej se.
Plodovka může odtéct naráz, pak hned do špitálu. Nebo po troškách, to by jsi měla , pokud není zabarvená kalně a nezapachá přijet do 12 hodin od prvníhi úniku. Pokud uniká po troškách, miminku nebude chybět, průběžně se i dotváří.
Mě začala po troškách odtékat v 11:30 a do porodnice jsem dojela v 18 hod. Stahy jsem začala mít v 17 hod. Malej se narodil ve 2:35 hod:-))
Cinq ,
kdepak, máš prostě svou metodu a pokud platí, je to fajn. Já taky uplácím nebo zakazuju, když není hotovo:-))
chjo, když to tak čtu, tak mě přijde, že největší umění na porodu je poznat, že rodím
![]()
Matulienko ted me tak napadlo,jak ta moje holka je vycurana
jelikoz v rodine jsem ta prisna ja(coz nechapu
tak kdyz dcerka neco chce koupit(co me prijde treba jako blbost) nebo nekam chce jit(a ja nechci aby tam sla),okamzite jde za pritelem,udela na neho velke kukadla,rekne mu jak ho ma rada a on se z toho jde zblaznit
a samozrejme ja to vim jako posledni
ale na druhou stranu,diky nemu ji jenom zdrave a zajima se o historii a hlavne knihy(coz kamaradky v jejim veku moc ne),takze si rikam,ze aspon tak…
Cinq, já si taky nemyslím, že by na tvé metodě bylo něco špatnýho. Děti se podle mě mají odměňovat
No a když to pak funguje, tak proč ne?
Mostule ty jsi to presne odhadla
protoze sama nevim jestli to poznam
(prvni porod jsem mela vyvolany)
Spousta lidi ma jiny nazor
pry se uplacet nema
ale tak nejak si to kapesne zaslouzit musi…ja to mela doma taky tak a jsem v pohode ![]()
Cinq ,
u nás je to taky tak, když nepovolím já, valí za tatínkem, zapře, že to mamka zakázala a udělá kukuč, opusinkuje a má vyhráno.
vyčuranej, jako dírky do sněhu ![]()
nebojte holky, porod určitě poznáte:-))