Poradna duly
Jana Čurdová
Janey:
Já jsem objednaná na prohlídku do porodnice až na 27.7.2006, termín dle ultrazvuku mám 5.8.2006 a dle menstruace 12.8.2006 - dle toho mám metřík. Také je v Brně přeplněno!
Tak to já chodím každý týden v pátek na kontrolu do porodnice na ozvy, byla jsem 7.7., 14.7. a ted mám přijít 24.7. a ještě pak určitě kontrola bude
Jinak ten den, kdy jsem byla předána do péče porodnice .. (konec června) tak mě taky dělali ozvy.. ![]()
Ahoj,
opet prinasim drobne info. Oba jsou v poradku. Prcek uz neni v inkubatoru. Zacal pomalicku nabirat na vaze. Klesla mu na 1610g, ted ma 1685g.
Evik je na tom uz take o neco lepe. Stehy ma vydane. Otoky pomalicku ustupuji, ale neni to nijak zazracna rychlost.
To by mohlo asi stacit. Jinak kdo ma zajem muze mrknou sem:
http://www.esnips.com/web/mimisek/ ,kdyz budu mit chvilku obcas tam neco nahraju
Pokud budou s odkazem nejake problemy tak napiste, zkusim vymyslet jiny zpusob. Hezky den
EvikP - Zdeněk? to je super, že jsou oba v pořádku. Moc Evika pozdravuj, že se na ní těšíme. Teď už bude jen dobře, my tu na to máme nosy
!!!
Odkaz funguje, Zdeněček je moc krásný!
EvikP tak to je dobre,ze se jim tak dari
hlavne,ze je Evik i s prckem v poradku…urcite je pozdravuj
hned se jdu mrknout na odkaz
dekujem za informace ![]()
Tak jsem se mrkla
je naaaadherny a taaak malicky
EvikP - to je super, že už je to lepší a užívá si miminka, je krásný ![]()
Tak jsem tu odpoledne nebyla a vy jste zase napsaly tolik stránek, ale zvládla jsem to ![]()
Venku je pořád přes 30 stupňů, to je horor.
Podolí - holky mně je divné, že tak dlouho čekáte na poradnu, já tam byla neplánovaně (měla jsem chodit až do porodu ke svému gyndr.) v pondělí a hned mi udělali monitory a poradnu a objednali mě zase na čtvrtek na monitor a na pondělí monitor a poradna, byla jsem mile překvapená, protože potom, co tady píšete, tak byli všichni milí a ochotní a všechno šlo jako na drátcích.
K té pojišťovně. V dnešní předporodní přípravě nám to PA ještě připomínala, ať to nezapomeneme nahlásit. Mateřskou nám sice bude vyplácet zaměstnavatel, ale pojištění bude platit stát. A pojišťovna si to musí na státu vyžádat. Jinak vznikne dluh + penále a to pak pojišťovna vymáhá na pojistníkovi, protože na státu se dluh vymáhat nedá. A ta baba v pojišťovně se tvářila úplně normálně, žer to jdu nahlásit.
A taky nás upozorňovala, že musíme do 8 dnů ode dne narození přihlásit imi na pojišťovně, jinak můžeme dostat i pokutu. Prý byla na poporodní návštěvě u jedné maminy a jí 14 dní po porodu přišla rozhodnutí o pokutě na 10.000,–Kč od pojišťovny min. vnitra, protože mimi do 8 dnů od narození nepřihlásila
Takže mi ani není jasné, jak může matrice trvat třeba 2 týdny, než vydají rodný list. Protože bez rodného listu dítěte ho nemůžeme přihlásit. U nás teda je rodný list nachystaný k vyzvednutí hned další úřední den.
Vidím, že manžel od Evíka nám tu nechal zprávičku a odkaz. EvikP teď psala, že malý Zdenda se má k světu, už není ani v inkubátoru, jen nechce sát, protože má moc malou pusinku. Evik seprý moc dopbře nemá. Má teploty, jizva ji hodně bolí a hnisá
Všechny moc zdraví a doufá, že ji už na víkend pustí domů.
evikP -to je fajn, že se vám daří lépe, malej je uzasnej, jen at dale krásně přibírá kocourek malej
![]()
saary: já taky neměla vůbec problémy v porodnici s poradnou, psala jsem že si mne tam zvou vždy za týden, akorát ted to bude po 10 dnech… a před porodem to bude asi stejne porad a kdybych byla po termínu tak jeste casteji ![]()
EVIKUP: přeji aby jsi byla brzo ok, a rány se dobře hojily.. Malej Zdenda je krásnej, rozkošnej klučina ![]()
EvíkP - moc zdravím a děkujeme Zdenkovi za informace. Malý je rozkošný. Čečetko - tak já o té pojišťovně také slyším poprvé. Byla jsem si tam nedávno vyřizovat průkazku a také se ptala na úhrady pro těhotné, co jako poskytují a paní nic o tom, že bych měla hlásit, že jdu na MD, nepovídala. A mzdová účetní také ne. Švagrová je daňová poradkyně, tak zkusím ještě zjistit u ní. No a s tím přihlášením. Já myslela, že dítě je automaticko přihlášeno na pojišťovnu matky… ale je fakt, že nevím, kdo to hlásí
.
Já jdu zítra do porodnice na kontrolní UTZ, jestli jsme porostly, snad ano, na Dopplera a na ozvy. Prosím o držení palečků. Můj dr. se se mnou také už rozloučil, protože od pondělí má dovolenou. Ale zítra ještě bude v porodnici. Takže Yoursun - nějaké znamení ? ? Myslím, že břicho v tomto případě stačit nebude
.
Mischiino postýlka moc krásná i se zásobníkem na plenky!!!
Cecetka týjo, to je hustý s tou pokutou
Až půjdu v pondělí odevzdat ten papír, že jsem na MD, tak se radši rovnou zeptám, jestli mají nějaký papír i na to přihlášení miminka, abych si ho rovnou vzala s sebou!
A ještě vynadám našemu účetnímu, že to tam nenahlásil - vandrák!!! Už vidím, jak zase dělá blbýho (nebo nedělá
někdy váhám
)
Jinak mě je po cvičení trošku lépe. Bříško pořád občas tlačí, ale cvičení se i přes to vedro dalo a možná je mi líp právě proto, že jsem se protáhla
Sice jsem původně myslela, že se tam ani nedoplazím, ale nakonec to šlo!
Verulinka, Cinq tak to jsem si říkala, že jsem v tom sama a koukám, že ne, akorát si říkám, že na ty ozvy a monitor půjdu až pozdě před porodem, ale asi to stačí.
Saary já taky byla v Podolí asi v 28-mém týdnu, měla jsem nějaký problémy a vzali mě hned bez objednání, tak teď taky trochu nechápu, proč mě objednali až tak pozdě…no ale hlavně byla dost nepříjemná do telefonu ![]()
Mischiina : mooc pekna postylka, kapsarek i futralek ![]()
Prosim Te, nevis nahodou, jak a jestli vubec jezdi v nedeli parniky na Prehrade? A kolik to cca stoji? Dikec.
AHOJ HOLKY,
dobré ranko všem ![]()
MAGGY: mno parníky určitě jezdí tak po hodinách a cenu přesně nevím, ale myslím že určitě tyto informace seženeš na strankách brněnského MHD..
Jinak děkuji za pochvalu pelíšku a futrálku
i tobě TAMIK