Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě jsem chtěla reagovat na spoustu věcí,ale mám těhu demenci
omlouvám se ![]()
JANIKA…já emimčo četla ještě před těhu a srpen sleduju od začátku,znám holky,jak svý boty
,ale jsem líná příspěvkovat…
vítej!
CINQ,JANIKA…já mám taky Quiny(fakt je vedro,za boha teď nevím,jak se to píše
)
MATULIENKA…jen si postěžuj! je potřeba vylít si srdíčko ![]()
Jo a hrdě se hlásím k ročníku 1976!!!!
a k těm co mají nožky jako konve!! ![]()
Jdu dělat kosatku do bazénku ![]()
SAARY ![]()
v Krči…musím říct,že stále více pochybuji a svém rozhodnutí
ale teď už s tím nic nenadělám…S paní tam byl i manža s taškou a já být v jejich kůži nenechám si to asi líbit,hlavně asi manža ne
jde k porodu, zatím je tak rozhodnutý..... ![]()
Bylo mi paní líto,kroutila se a funěla a do toho tam čekalo dalších 10 lidí a ona evidentně potřebovala klid a soukromí ![]()
Holi - tak to je pořádný HUMUS
. Tady se řeší, jestli manžel u porodu není moc velký zásah do intimity, a někdo musí rodit veřejně
.
Nello - čoveče, úplně jsem se vyvředila s těmi rybami. Jsem myslela, žes je do toho hrnce naházela nasucho
(já měla akorát mečovky a ještě dneska z toho mám trauma - okusovaly se navzájem, jak porodily, požraly mladé a ještě z toho akvárka občas hupsly ven - mně přímo do postele, fuuuuuuuj
).
Holi - to si nesmíš připouštět, i doktorům a sestrám to v tom vedru asi nemyslí a tobě se to určitě nestane.
Holi to teda je hukot!!! No, nezbývá než doufat, že na nikoho z nás podobný „los“ nepadne ![]()
A k těm chlapům… Dneska k obědu těstovinový salát se spoustou zeleniny. Přítel obíral kuřecí křídla, já že to smíchám. Nicméně vznesl dotaz (až po tom, co jsem těstoviny smíchala se zeleninou
) jestli by si nemohl dát jen ty těstoviny s kuř. masem.
Můžeš - ale musíš si to vybrat ![]()
No, po naservírování na stůl - to vypadá nějak… zeleninově! pak zase odmlka a - není to nějak moc vitamínové ![]()
Což už mi nedalo a říkám, vždyť to nemusíš jíst. Otázka - nojo, ale co bych jedl jiného??? Ty by sis přeci nějak poradil ![]()
Co vám budu povídat, snědl celý talíř a ještě řekl, že to bylo dobrý! To jsou ty předsudky vůči zelenině ![]()
NellaB s rybkama je legrace co?
My taky máme spoustu exemplářů! Máme cca 40 l akvárko. Pak najednou ještě přibylo takové maličké (tam se nám vytírají!) no a teď bysme ještě POTŘEBOVALI větší - to menší bysme dali do ložnice a to větší necháme v obýváku
!
Tak myslím, že ještě chvíli a akvárka nás vystěhují! To mi vždycky přítel říká - doufám že s nadsázkou - že u nich doma v jeho pokoji bylo kdysi plno akvárek, ale pak je museli dát pryč, protože se narodil ![]()
No, takže takový extrém to zatím u nás není! Ale zase je fakt, že ho máme hezké a člověka někdy ten pohled na klidné rybky uklidní ![]()
Lentilkah - fakt jsem jim tam dala vodu a takovou tu bublačku ať maj kyslík.
Tamik - tak akvárium se mi taky líbí, my v něm máme teda teď má přítel v práci tlamovce dva modrého a oranžového no krásné ryby ale obříci a ještě tři takové ty cerné co lozí po dně a po skle a žerou bordel ale už dvanáctiletí takže macci jako prase. No a když přítel to akvárko zakládal tak jsme jeli do Brna pro ty tlamovce oni je tu nikde nemaj a z deseti nám do rána šest zdechlo a to jsem je celou dobu po cestě dom zahřívala mezi nohama páč to bylo v zimě.Takže druhý den do Brna znovu celkem jsme jeli osmkrát to se vyplatilo,ty nejsilnější kusy přežili, ale teď už nám zase pozdechali stářím a máme jen dva a ti jsou jak na gril.
NelloB to já ty naše potvůrky moc jménama neznám. Pro mě jsou to: ty s tím krásným ocáskem (paví očka), ta oranžová, černá, atd… ![]()
Jedině snad u těch co lezou po skle si pamatuju, že jsou to ancistrusy (ale to zase nevím, jestli jsem to dobře napsala
)
Takové cesty jako vy pro rybky naštěstí nepodnikáme!!!
Moje milá koťátka,
chtěla bych vám všem vyjádřit velký dík za vaši podporu,kterou jste mi v nejtěžších chvílích poskytovaly. Jste super baby a díky že vás mám…
Jsem doma a léčím si jizvu. Malý už není v inkubátoru. Už je jen na vyhřívaném lůžku. Váží už 1770g,takže za těch 11 dní stihl 150g zhubnout a 160g nabrat. Papá 30ml každé tři hodiny. Dnes ráno jsem za ním byla a mám z něj ohromnou radost. Už jsme ho zkoušeli dvakrát přikládat k prsu,ale na poprvé jsme zjistili,že má malinkou papulku a já velká prsa,tak mu to nešlo. Takže nic nevypil. Podruhé jsme to zkoušeli přes kloubouček a vypil 5ml a dnes ráno na třetí pokus vypil 20ml a byl ohromně spokojený. Takže je to na dobré cestě. Mlíčka mám jak pro regiment miminek,tak to snad vydrží. Zatím ale na nedonošeneckém oddělení, kde budu pak s ním není místo. Je tam hodně miminek. Ale prý koncem příštího týdne, se to tam uvolní,takže budu moc být s ním. Teď za ním jednou denně dojíždím,ale je mi strašně smutno. Chtěla bych s ním být pořád. Už zase brečím. Je to takový drobeček. Chtěla bych ho tisknout od rána do večera a nikomu ho nedat. Je to strašné vidět, jak si maminky nosí miminka domů a ta bezmoc, kdy víte,že vy nemůžete… Já vím,že se taky dočkám,ale každý den je tak dlouhý…
Jinak já jsem stále oteklá.Teda jen od pasu dolů. Beru 6×Dopegyt, 3×Vasocardin, 1מelezo a teď ještě antibiotika. Jizva pořád bolí, hlavně mi z ní pořád teče ani ne tak hnis jako voda s krví. Ale snad to bude dobré.
Tak a teď pro HOLI
Musím říct,že Krč má pár chyb,ale určitě je tam výborná péče. Za celé 3týdny jsem se nesetkla s jedinou nepříjemnou sestrou či lékařem. Obzvlášť musím teda vyzdvihnout péči paní dr. Kláry Milotové a pak ještě anestezioložky co mě uspávala na císaře, bohužel nevím její jméno. Pí.Dr. Milotová je sice mladá lékařka ale velice dobrá a její přístup byl opravdu vynikající. Sestřičky na šestinedělí jsou všechny také výborné i ostatní personál. Teda oni jsou to všechno dipl. porodní asistentky. Co se týče děvčat na sále, taky výborný. A sestry na JIPu až na jednu nánu, taky naprosto výborné. Ta nána to je kvůli tomu,jak se chovala k malému. Ale to je na jiné povídání. A teď k těm chybám co má oddělení šestinedělí. První věc - společné sprchy, společná WC. Já nejsem zase takový pedant na uklízení,ale ty sprchy byly občas fuj… Určitě si vezmi s sebou boty do sprchy. Určitě nebudeš potřebovat s sebou do porodnice vložky, těch je tam dostatek. Určitě si vezmi s sebou nafukovací kruh. Jsou tam v jídelně tvrdé židle. Jo a jídlo… no já sním všechno,ale mít pořád k jídlu omáčku z vody a mouky s mrkví a petrželí, to bylo už na mě moc. Jeden z důvodů proč jsem chtěla jít domů… NO kdyby ses chtěla na cokoliv zeptat,tak mi písni SZ.
Ještě jednou vám všem z celého srdce děkuju… ![]()
EVIK –tak to tady sem tam čtu a vím jak jsi na tom. Neboj určitě se dočkáš a miminko budeš mít brzo u sebe doma v náručí. To je super, že máš mlíčko a že se hezky přisál, to je na dobré cestě. Když budeš s ním být moct v nemocnici tak to bude jěště lepší. Moje ségra taky porodila dřív ve 34tt, malej měl 1,40kg a 40 cm, a pouštěli je domů když dosáhl váhy 2 kg, sice jim to trvalo skoro dva měsíce, ale taky s ním byla, jinak musela dojíždět 80km do porodnice a vozit mlíčko.
Přejeme vám hodně štěstíčka a hlavně mlíčka brzo at jste doma.
Zdraví Marry s Nikolkou z červňátek
Jdu něco dělat, jinak tady probrečím večer… papa všem, zítra se zase stavím.
EvikP tak tě tady zase vítáme
, hlavně a´t se brzy zotavíš.Je super, že to všechno dobře dopadlo a Zdeneček je taková šikulka.Je mi jasné, že bys ho chtěla mít doma pořád u sebe, všechno přijde, teď ještě čerpej síly, po tom císaři to není zrovna med ![]()