Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26858
29.7.06 09:20

Yoursun taky jsem si mylně myslela, že ta vedra napomůžou tomu, že se bude rodit před termínem. Některé teda už porodily, to je fakt, ale na můj vkus porodily dost brzy. Raději to vydržím třeba i do toho září, než se strachovat o prcka.
Tak buďme rády, že jsme nemusely procházet problémy jako třeba EvikP. A za pár dnů už to budeš mít za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.7.06 09:21

Pražandy, vřelé díky za zaslání deště. Přes noc tu sprchlo a konečně se dalo spát! Tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat přes den…
Cinq, moje mamka říkala, že když rodila v 83. roce mladšího bráchu na Bulovce, už praktikovali rooming-in a byly 4 na pokojích. Bylo to sice její třetí dítě, takže už asi byla na ledaco zvyklá, ale vůbec se prej nedalo spát ani v těch čtyřech, takže mě jedině podporuje, abych nešla do takový masovky, jakou máme tady, takže možná porodím na dálnici Kladno-Praha :lol:
Kacatko, to je hezkej zvyk! Gratuluju za dárček! Můj manžel sice nevyrůstal v Rusku, ale od malička chodil do ruských škol, protože rodiče pracovali každou chvíli jinde, ale přijde mi, že je v tomhle „vycepovanej“ a popravdě řečeno když jsem ho viděla poprvé, hned mě zarazilo, jak se hezky chová k ženskejm, a jak je pozornej. A musím se pochlubit, že taky něco dostanu, ale pro půjdeme to vybrat spolu, sice to nebude překvápko, ale myslím, že na radosti mi to neubere.
Saary, stejně to nas… Člověk si myslí, jak vypadá celkem ucházejícně a potom ta konfrontace s realitou…včera jsem si zrovna zkoušela nějaký oblečení na nedělní oslavu a vyštrachala jsem takový černý elastický tílko, který se mi pěkně obtáhlo přes pupík (ten jde, ten zbytek níž je otřesnej, no, co člověk nadělá se slovanskou postavou, že?) A manžel se mě ptal, jestli není blbý, když jako těhotná budu mít tak velkej výstřih! A já si myslela, jak sexy to vypadá, zvlášť když ten zbytek zabalím do volný sukně a on ze mě dělá tuplem maminu! jo když jsme už u toho zapracování na sobě po porodu, nemáte někdo vyčteno, jak je to se sportováním a kojením? Před těhu jsem chodila docela dost na tae-bo a příležitostně běhat. Někdo mi tvrdil, že tyhle sporty zrovna nejsou moc dobrý, že když pak prckům nechutná moc mlíko, protože (prý) díky vysoký zátěži, pocení apod. pak chutná jinak a ne tak moc dobře…tak nevím. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? A potom mám ještě jednu otázku. Pořizujete si nějaký nosítko pro prcka? Je lepší klokanka nebo baby-vak? Přijde mi to praktický, pokud budu chtít tady ve městě někam narychlo vyběhnout, že nebudu muset běhat s kočárkem. Nebo na chození po bytě, když bude kňourat. Ale nevím, co si mám vybrat a jak moc to člověk užije. Takže pokud máte nějaké zkušenosti osobní i z doslechu, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
29.7.06 09:33

Janikak občas jsem se dívala na Sama doma a bývala tam ta paní co napsala knihu Něžná náruč rodičů. Shodovala se s názory pediatrů, že klokánka absolutně ne (hrozí pokřivení páteře), ale babyvak doporučovala. Prý se v nich i miminka cítí dost dobře.

A k těm šperkům … manžel taky přišel s tím, že se za mimi dává prstýnek, ale protože jich mám hodně a stejně nosím jenom 2 (snubní a zásnubní), tak jsem mu to rozmluvila. Náušnic mám taky dost, řetízky s přívěškama taky a náramky nenosím, tak jsme se dohodli na nějakých nových hodinkách. Jen se nám zatím líbily jen jedny a ty nešly upravit na moje zápěstí (ty dílky byly tam velké, že buď jsem měla hodinky těsné nebo zase moc volné). Takže zatím jsme pořád ve stádiu hledání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.7.06 09:47

Cecetka,
díky za radu! Po nějakém se zkusím poohlídnout a zkusím vyštrachat na netu nějaké články. Kdyby jenom člověk nebyl tak línej, občas mě to už nebaví, hledat a pročítat články…
S hodinkama držím palce, určitě nějaký vyberete, teď je tolik pěknejch věcí.
Jinak kdybych měla dostat hodinky já, tak to určitě bude Festina, protože sponzoruje Tour de France :lol: a co jinýho by manžel cyklista koupil svojí manželce za značku :lol:
Na chvíli se odpojuju a kutálím se ven, dokud není pařák. Odpoledne zase najuknu, to by snad mohla dorazit i ta nevymáchaná cukrovinka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
29.7.06 09:49

Dobre rano jak se mate?Dneska nikdo nerodi jeste :lol: odpoledne jdeme pro dcerku na letiste,uz se na ni tesim :D ta bude zase jina 8O a drzkata :lol:

Woodoo to bude tim,jak psala Kacatko…jiny kraj,jiny mrav :wink: u prvni dcerky jsem taky nic nemela 8O :wink:

Janikak vim ze v 6 nedeli se cvicit urcite nema,kvuli svalum a panvy :?: aby se to vratilo do puvodniho stavu a nezustalo to roztazene(doufam,ze nepisu blbosti :roll: ale ja bych chtela hned po 6nedeli opet zacit s aerobikem a stepem…jinak o tom mleku nevim…ono pokud ty prsa budou nalite,tak budou asi hodne tezke,takze mozna se ti ani behat nebude chtit :idea:
A tricko s vystrihem taky nosim :lol: neznamena to prece,ze kdyz jsme tehotne,ze musime byt zahalene :lol:

Jinak moje prsa jsou jenom o trosku vetsi 8O takze mozna opet zadne mleko nebude…matka priroda me nechce obdarovat ani v tehu 8O :lol:

A modelky v nemocnici jsem nastesti zadne jeste nepotkala a doufam,ze ani nepotkam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
29.7.06 09:56

Cinq kojení prý nezáleží na tom, jak jsou prsa velká. Je to hodně individuální. Ale raději bych kojila, než abych v noci připravovala UM 8O
Vůbec se nedivím, že se už na malou těšíš. A přitom nebyla pryč zase tak dlouho. Nebo se mi to zdá a ten čas tak rychle letí?

A k tomu cvičení v 6nedělí … tak to taky nevím, ale v předporodní přípravě nám PA pořád připomíná, že hned druhý den po porodu máme v posteli začít posilovat pánevní dno. Prý to napomáhá jednak zavinování dělohy a hlavně to působí preventivně proti zácpě. Apak nám taky ukázala nějaké cviky na bříško, prý po porodu stačí 2-3 cviky denně a postupně zvyšovat. Ale fyzická zátěž jako taková se ani moc nedoporučuje. Myslím si, že i tak budeme utahané jako koťata.

Jo a u kamarádky jsme si včera chovali 1 den stará koťátka. Ta byla tak malá a tak roztomilá. Ještě slepá a jen kňourala. To bylo tak hezounké. A jejich mamina se ke mě pořád lísala … že by vycítila, že mám v bříšku taky miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.06 10:02

Cukrovinka iz hír for jů :wink: .

Cecetko - do původní velikosti ony se ty mlíkárny vrátí, otázka je, zda i do tvaru a pevnosti :roll: (štěstí, že mně se nemá co kam vracet :? ).
Jo a jak jsi to myslela s tou hezkou tvářičkou 8O … osobně se pokládám za držku přeneseně i doslova :lol: (co to je to „učesat“ :?: :?: :?: ). V galerce máte polonahou fotku :wink: .

Hééééj, já asi nic nedostanu :roll: … ale aspoň k narozeninám jsem teď byla obdarována Eau de Parfum (sama vybrala, sama koupila, sama choti odepsala z kapesného :idea: ), takže krásně voňám a oba jsme spokojení :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
29.7.06 10:41

Cecetko ja jenom,ze s dcerkou ty prsa byla mala taky,skoro zadne mleko a hned jeste v nemocnici jsem dostala zanet do prsou…takze jsem kojila asi tak mesic(maximalne) a pak jsem musela prejit na UM…
A dcerka byla pryc 2 tydny…takova doba 8O ale porad lepsi nez posledni velke prazdiny,to tam byla presne mesic 8O

Lentilko ze se nestydis :lol: ukazovat nam svoje hambate telo :lol: ale brisko mas pekne :wink: :idea:

Ted pritel pracuje v kuchyni(jeste porad neni dodelana…jsem radeji v salonu…takovych sprostych nadavek(ve franine i v angline) jsem uz dlouho neslysela 8O jeste ze tu neni dcerka…deti se radi uci takoveto veci :lol: i kdyz tomu nerozumi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
29.7.06 11:03

Cinq s těma dětma a sprosťárnama - svatá pravda :lol:
Kolegyně vždycky přivede 4-letého syna, já sedím u počítače a hlásím… No, nejdu pro ně většinou daleko, skoro vždy to směřuje na účetního, já v zápalu boje na to dítě zapomenu a on to hned opakuje. Pak to řekne třeba babičce, jak jinak :lol:
Takže mi už vyhrožuje, že se mám těšit 8O (i když já jsem taková tlama, že víc než já toho našeho prďolu těžko někdo naučí…).

To mi vyhrožují i ostatní kamarádky s dětma. Já je vždycky učím takové vychytávky, jako lepit bonbony na zeď , dělat mlejnek u jídla, apod. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
29.7.06 11:11

Len-til-kah s tím bříškem jako co chceš říct??? Spíš nám prozraď, kde se stala chyba a co děláš v srpnu???
Miselinka to samé. Jestli tomuhle říkáte bříško, ze kterého se v srpnu má vylodit miminko, to je teda výsměch :!
Kdo to psal o matkách modelkách???

Počkejte, až vám sem hodím ten svůj měch :lol:

A připojuju se k těm, co nejspíš dostanou prdlačku (jako místo šperku :lol: ).
Ale mě to nevadí, anóbrž si vystačím s jedněma naušnicema, řetízkem a prstýnkem. Co mám navíc stejně nenosím, tj. další dva prstýnky a řetízek na ruku!
Ale předpokládám, že něco stejně proběhne, i když budu všem tvrdit, že nic nepotřebuju a všechno mám :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
29.7.06 11:20

Tamik dcerka uz ma nastesti rozum(7 let)vi co se rikat muze,ale obcas me potrebuje pozlobit :lol:
A pockej…taky jsem ucila takove blbosti deti od kamaradek :lol: ale je zajimave,ze to nemam rada,kdyz to nekdo chtel ucit moje dite :oops: 8O :lol: :lol: Ja jsem totiz velmi vazna(i kdyz na to nevypadam :lol: ja jsem ta prisna v rodine a pritel ten,ktery dela kraviny :lol: a ktery dovoli vse(staci kdyz ta moje potvora na nej udela pekne kukadla a on se jde posr** :! 8O :lol: Obcas to na nej zkousim taky :lol: jenomze jeho zajima neco jineho na me,nez moje kukadla :oops: 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.06 11:21

Tamiku - jó modelka, to jsem celá já :lol: - mastná jak bramborák, tři bradičky, co nahoře chybí, to dole přebývá :roll: … a jak jsem si dneska vzala zrkadielko, abych se podívala, jak se malý vlní - fuuuuuuj 8O - čuměly na mě ty strie, dálnice přes celý břuch a do toho ty celulitidní rozlapené hnáty … to vám teda řeknu, ti porodníci ale mají pokoukání :? :lol: !
PS: To víš, že jo, odlifruj mě do Září nebo ještě líp do Října :evil: … mně ten pupek teda boooohatě stačí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
29.7.06 11:37

Tamiku :lol: mlejnek u jídla - to jsem viděla naposledy v nějakým filmu - Šakalí léta? Bylo to tam nebo jinde?

Cinq Jééé dcerka už přiletí - to věřím, že se moooc těšíš. Já se na Kulíška taky vždycky těším a to je třeba pryč jenom přes víkend - to jeho zlobení mi pak vždycky nějak chybí 8O

Yoursun, Saary to znám s Kuldou. Termín porodu a já si pochodovala po hřibech - nevzali jsme si tehdy ani blbej košík, že stejně nic nenajdem, takže jsem je skládala do těhu šatů, co byly až po kotníky, no pohled pro bohy - tlustá těhule s vyhrnutýma šatama plnýma hřibů :roll: :? Pak jsem je doma několik hodin čistila, krájela, smažila, vařila apod. a porod ne a ne přijít

Čečetko jsem zvědavá jak opica na ty vaše foky - a že máš cukle, co už fčíl, aspoň to bude autentické :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
29.7.06 11:41

Tak statečně rozšiřuju řady těch, které k porodu dostanou velké kulové :D Sice tvrdíte, že cizinci to mají ve zvyku, ale ten můj Skoťák, když jsem mu jemně naznačila, že by to bylo hezké něco malého dostat, na mě koukal, jak když jsem spadla z jahody naznak … takže nic :D

Jo, a k tomu cvičení, taky jsem se na to ptala. Prý v 6-nedělí strašně opatrně, hlavně ohledně břišních svalů, protože přílišnou námahou by se mohly nějak rozestoupit a pak by tam vznikla jakási ošklivá prohlubeň. A pak prý spíše pomalé posilování, žádné velké aerobní zátěže, protože kyselina mléčná se prý dostává ze svalů do mléka a mimino to pak nechce, a v nejhorších případech se prý tou záteží může i o mléko přijít.
Tak nevím, nevím … koupila jsem si knížku, kde popisují týden po týdnu, jak po porodu cvičit, co si přidávat … jenže jak se znám, knížka zůstane úspěšně ležet pod vrstvou prachu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
29.7.06 11:42

AHOJ,

zdravím vás pri sobotním poledni :D Už tu mám svoji mamču,tak ted odpočívá po náročné cestě z Kanady, a odpoledne se pujde vykoupat na přehradu, já teda ne.. Dostala jsem od ní toliko oblečků na malou, i většich, i zimné kombinézku, prostě asi budu muset pořídit jeste jednu almaru na věci nebo co, jeste i s vecmi co jsme pořídili my :twisted: :roll:

Jinak od vřčerejšího rána, mám hodně silné poslíčky a bolest jak před MS, až dneska jsem nemohla ani ráno pomalu chodit.. A mimišo se mi moooooc mele v brise, tak uvidíme co z toho bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí