Poradna duly
Jana Čurdová
Tak som sa dostala konečne k internetu, išli sme poobede k svokruške. Baby, ja sa cítim ako zbitý pes.
Keby som mala dnes rodiť, tak snáď ani epidurál nepotrebujem, ja tam od únavy zaspím
. Namiesto toho, aby sa mi intervaly bolesti skracovali sa postupne predlžovali, tak som si povedala, že do zajtra vydržím a uvidím čo ráno. Poradňu mám v utorok… Inak vážne si neviem predstaviť pôrodné bolesti, a už vôbec si neviem predstaviť, že ma niečo takéto môže trápiť kľudne aj niekoľko dní
![]()
A ísť u nás cez víkend alebo v noci do pôrodnice, to sa kľudne môže stať, že službu bude mať nejaký pako, čo nemá o pôrodoch ani šajnu. Kamoška keď rodila, dali je tabletku na vyvolanie a v noci to na ňu došlo, tak volala na sestričky a tie je povedali, že službukonajúci lekár je onkolog a ten je nepomôže, tak jej dali zase niečo, čo kontrakcie malo zastaviť, či čo a ráno zase tabletku na vyvolanie. Tak preto mám strach ísť do pôrodnice cez víkend či v noci, lebo ktovie, čo tam bude za mäsiarov.
A ono sa hovorí, že aj strach môže brzdiť pôrod a ja ho mám v podvedomí poriadny. Vždy keď mi začali bolesti, úplne som cítila ako sa mi rozbúšilo srdce a v hlave začala blikať kontrolka - čoooooo, to už mám ísť rodiť? Ale nerada by som to takto brzdila.
No idem spať, dobrú noc. Dúfam, že ráno nebudem mať rovnakého budíčka ako dnes. A som si to odtrpela úplne zbytočne, lebo čo, lebo nerodím ![]()
Dobré ráno holky,
tak ty včerejší poslíčky úplně vymizely.
Dne jedu na kontrolu do porodnice, tak uvidíme.
Tamik: Držím palečky!!
Verulinka díky, taky držím palce!
Snídám u počítače (to zas ta klávesnice bude vypadat
) a ještě musím skouknout net, asi naposledy v klidu
! Že bych se nějak moooc vyspala, to v žádném případě! Do toho jsem uprostřed noci dostala záchvat svědění břicha, ale tak brutální, že i přítele to vzbudilo!
Skorotchán pro mě přijede na osmou, tak musím dosnídat a ještě jsem chtěla umýt nádobí, no to uvidíme.
Celou noc mám v podbřišku takový neklid (neee jako na průjem), jako před MS, ale to přisuzuju nervům
.
Cecetka napsala jsem si telefon na tebe, tak jestli někoho nepředběhneš
, tak budu průběžně psát info ju?
Janey tak to doufám - teď teda už přespříští
!
Jdu si ještě namazat ten děsně svědící cemr a loučím se! Nádobí jsem teda zcela výjimečně umyla…
Ještě vyvenčím hafíka - chudinka, už je několikátý den nervozní, teď tu bude ještě přes den sama a pak už bude mít po klidu. Jsem na ní zvědavá, na jedináčka
!
Tak se mějte krásně a až se vrátím, ať je spooousta miminek!
Matulienko, Anajko, Monaliso - moc vam gratuluju k vasim malym ratolestem! Tak hezky nabirejte sily a uz se tesim na zpravy od vas!
U nas se nic nedej, zadne bolesti nemam, nicmene mam priliv energie… Vcera vecer jsem se citila tak dobre jak uz dlouho ne… tak jsem uklizela… ![]()
Dneska jdu na prohlidku, tak uvidime, jestli se neco chysta… ![]()
Kolik nas ted vlastne zbyva?? Posledni pupikonosicky… ![]()
Ale ze to uteklo, co?
Ahoj holky,
dneska, po dlouhý době, proběhla relativně příjemná noc. Pálení žáhy - jen 1× a kupodivu to zahnala tabletka Talcidu. Od 12 - 02 pošlíčky po 20 min., ale takový jemný
, nijak zvlášť bolestivý a lítání na WC snad každou hodinu. Ale proti těm probenděným a protápeným nocím je to lázeň
. A tak si říkám, vzhůru do nového týdne, třeba už bude lepší a jiný a pojedu do porodnice! A jestli ne ![]()
Mějte se krásně a piště, zase se mrknu
Ahoj holky ![]()
noc byla příšerná. Asi ve 3 mě probudilo pálení žáhy … musela jsem si vzít Rennie a od té doby jsem jen podřimovala. No když si uvědomím, že jsem usla kolem jedenácté, tak jsem toho moc nenaspala ![]()
Manžel taky nespal, zdálo se mu, že rodím a když k ránu usnul, tak pořád mluvil ze spaní, jak že „Otec se musí hlásit?“ apod. No rodil už ve snu … tak se na toho drobečka těší ![]()
Výsledek kontroly:
Hlavička rotuje tam, kam má, čipek se zkracuje, děloha se hýbe (prý tomu říkají předpohyby dělohy). Dr.se mě pořád ptal, jestli fakt žádné stahy necítím. Jsem mu řekla, že naposledy tcvrdnutí břicha v sobotu večer (a to jsem uvolnila v horké vaně), jinak nic. No a prý pokud to tak půjde dál, tak do termínu porodím sama. A prý se už možná příští pondělí neuvidíme, ale pokud to „vydržím“, tak mám zase přijít na kontrolu. Já bych tam už raději ani nechodila … až po šestinedělí ![]()
A tak asi podlehnu přemlouvání manžela a nastěhujeme si postýlku už do ložnice.
Už jsem doma po kontrole. Na monitoru slabé kontrakce, porodní cesty připraveny. Jinak nic. Ve středu ráno v 7h na vyvolání. Tak ještě máme čas, třeba se to rozjede. Včera to vypadalo tak slibně a nakonec ty bolesti ustaly.
Matulienko, Anajko, Monaliso - gratuluji k mimiskum, tak at hezky rostou, nezlobi, spinkaji a hezky bumbaji !!
Nam se dari porad podobne. Nekdy uz mne to nocni krmeni vazne prestava bavit, jake by to bylo krasne se zase celou noc bez ruseni vyspat
Ale Jonasek je krasne a tak spim holt tak od 10 vecer do 9 rano se tremi prestavkami.
Vcera se nam stala pri prochazce srandovni nehoda. Byli jsme dyl venku a tak jsme museli i krmit a prebalovat. Venku prebalujeme v kocarku na takove te prebalovaci podlozce a kdyz jsem mu drzela nozicky nahore a utirala prdelku, tak se vycural a strefil se primo na svoji hlavicku
Pak pocural jeste kocarek, protoze jsem ho samozrejme hnedka pustila a neprikrila hnedka plinou
Ale po prebaleni byl zase spokojeny…
Ted jiz zase spinka a ja se mohla konecne nasnidat a umyt a ted kouknout i na net. Uzivejte si jeste klidu s briskem !!
Ešte som včera zabudla: z celého srdca gratulujem Anajke, Matulienke a Monalise k detičkám.
Verulinko - no mne do dnešného dňa bolesti tiež prešli, hlavne, že včera som trpela ako kôň. Dúfam, že ma takýto poslíčci nebudú trápiť ešte pár týždňov. Uvidím zajtra na poradni. Ale ja mám v zálohe ešte ďalší termín - 25.8, ale dúfam, že to dovtedy bude.
Tamik - držím palce nech je všetko OK a máš to rýchlo za sebou
Promiňte, že vám sem lezu.
Zdeni - Čečetko - Ty jsi tuším psala, že už máš stahovací poporo kalhotky. Jaké a kdes je zakoupúila prosímtě jestli to není tajné! ![]()
Dík moc a gratuluju k dobrým zprávám z KO!
Zu
Zu - ja je mam taky. Koupila jsem je v C&A v oddeleni spodniho pradla. Jsou tp kalhotky na stahnuti briska a i zadecku - proste zadne specialni poporodni.
Ivco,
a myslíš, že splní ten stejný účel? Asi jo, co? Právě, že jsem o tom taky takhle uvažovala.
Protože origoš Anita jsem viděla za 1.300,–! To je pálka!
Dík!
Mimulik: Ti moji poslíci včera byli také silní. Odpoledne dokonce pravidelní. Večer to úplně přešlo. Já měla první termín 5.8. a druhý 12.8..
Třeba ještě do středy porodím.