Poradna duly
Jana Čurdová
Mispul, mě by na ten cukr test taky asi neposílaly, ale při poslední kontrole (jak už sem psala) mi našly v moči cukr, takže šupem na test…jdu ve středu…fůůůůjjjj…chjo…
jo a gratulace k zabydlování.....taky jsem na Ríšu tenkrát hodně nakupovala v tescu…máš pravdu, že je to moc pěkný a výhodný…ale bacha…hodně se trhají bodýčka i dupačky u patentek a patentky sami o sobě sou taky hodně „poruchový“......sou špatně vtisknutý do látky a tak…
Evi tak proč se má teda maliník pít před porodem??? to nevíš?? když se může celé těhu…
Dalmi to má být teď tvá přednost…vystřih…
…tak se nestyď když tam ňákýmu chlapovi sjede zrak…spíš bych se tomu usmívala…
…jak už sem psala to mě roste tak akorát zadek… ![]()
jo a k tomu zadku…Richard mě utěšuje tím že tvrdí „velká prdel, základ rodiny“…no né že by mě to nějak nadchlo… ![]()
Ahoj, jak tak koukám, všechny jste asi vylezlé na sluníčku a užíváte si, co?
Evikulko, díky za recept. mám ho schovaný, kdyby náhodou. Teď mám nohy opět O.K. bylo to asi tou námáhou s uklízení a tak.
Jinak u nás nic nového. Včera mrňous nějak odmítal kopat, tak jsem opět stresovala, ale dnes už je to zase dobré
Mě dr. na cukr test zatím taky neposílal, ale ještě uvidíme. příští středu jdu na kontrolu, tak mi to třeba navrhne tam. Klidně bych se bez toho obešla ![]()
A ještě k váze. Abych vás uklidnila, tak já mám nahoře zatím 10kilo !!!! sice mi přijde že taky spíš jen břicho a prsa, ale už se začínám cítit nesvá. chjo, jestli to tak půjde dál, tak naberu ještě dalších 15. nevím z čeho se to bere, snažím se nepřejídat a sladké jsem taky omezila. no, uvidíme, snad se pak vlezu ještě na nějakou fotku
![]()
Ahojky,
já mrňouse cítím průběžně celý den, ale jakmile si lehnu tak je to jak kulomet
Na neaktivitu si teda rozhodně nemůžu stěžovat…
Jinak já si už neužívám, po 10 dnech dovolené jsem zas v rachotě, ale po těch galejích na baráku je to fyzicky docela balsám a ten tradiční stres si nějak nepřipouštím, čím víc se blíží mateřská, tím víc jdou ty věci nějak mimo mě ![]()
ahojky.dneska nemam moc naladu,proto ze potratila jedna holcina od nas z diskuze zivot po potratu
behem tydne uz je to druha,takze jsem z toho docela smutna ![]()
na cukrovku nejdu,proto ze se vejdu do limitu,prej se chodi asi od 25 let a moc mam v poradku.
jinak si v posledni dobe pripadam strasne tlusta.az jsem se vcera rozbrecela kdyz jsem se vydela v zrcadle
![]()
zdenda ale rika z jsem hubena a krasna,tak apon nekdo me utesuje
uz ale nejim ![]()
Tak to je mi líto té holčiny, a jak byla daleko v těhu?
No počkej, až budeš mít nahoře o dalších 10 kilo víc, to si budeš připadat jako hroch, do srpna je daleko
![]()
No mě už bude 30 a na cukr testy mě zatím nikdo nehonil, ale na další KO jdu za 10 dní, tak třeba mě to čeká…
byla teprve v 9 tydnu,ale je mi ji lito proto ze par dni pred porodem prisla o holcicku a tet jeste tohle
.zivot je fakt nespravedlivej ![]()
no ja uz si tet pripadam jako tucnak.
no ale hlavne ze je mimis v pohode.ja byla vzdycky vychrtla,tak tetko jsem z toho trochu rozhozena,ale jsem stastna za ten muj pupik
.vsichni rikaj ze mi ten pupek moc slusi,ale abych pravdu rekla,tak uz bych radsi aby byl matyasek venku
.jsem dost unavena z tahani toho bachoru.uz me boli i koleno.nevim zda je to normalni nebo je to tim ze mam velky bricho,ala uz aby byl cervenec ![]()
Dalmi, té holčiny mi je moc líto, zvlášť (jestli jsem to dobře pochopila),přišla těsně před porodem o mimi.To si vůbec nedokážu představit. ![]()
Llidusko,tak jsem prozkoumávala ten maliník. Ve spoustě článků vůbec efekt před porodem zmiňovaný není, protože to ještě není úplně prokázané. Působí třeba jemně diureticky a protiprůjmově.Zatím nebyla přesně analyzovaná látka, která by zvyšovala tonus dělohy. Naopak se všude píše, že má spasmolytické účinky (tj.uvolňuje stahy hladkého svalstva). A zase na druhou stranu článků,kde se o užívání před porodem píše,je taky dost.(i když to nepíší botanici, ale porodní báby) Třeba http://www.magazinzdravi.cz/modules.php?… ale bacha
Upozorňují, že v těhu neužívat bez porady s lékařem, JENŽE mluví o tabletách=mnohem silnější extrakt než je normální čaj. Maliník se přidává i do spousta čajových směsí, aniž by sis toho všimla…takže pití čaje z maliníku bych klidně v těhu v lékárně nikomu nerozmlouvala,ale před porodem (od 34.tt) bych pila (a možná budu pít) maliník, ale hodně velkou dávku denně.
Ahojky těhulinky…
tak dneska mám/nemám za sebou ten cukr test…bléééé…ráno na lačno na 7h (ani nepíšu že sem se prd vyspala, páč malej má rýmu a budí se co chvílu s ucpaným nosem a vstával definitivně v 5…nevím na co sem si nařizovala budíka…
), příjdu tam, odběry krve, pití slaďáku..vše hotovo do 10ti minut…až sem si říkala jaká je to pohodička, čeho sem se to bála…následovaly 2 hodiny čekání v čekárně, kde se to hemžilo starejma dědkama a né každej zrovna voněl a mám pocit že ti méně voňaví si vždy sedli vedle mě…no zkrátím to, hodinu sem ten slaďák v sobě udržela, 10 minut sem to rozdýchávala na wc s tím že to přece nemůžu ted vyhodit, když už je hodina za mnou.....haha…šlo to obloukem…takže závěr je, že pošlou výsledky z toho prvního odběru krve mýmu gynDr. a uvidí se jestli to budu absolvovat ještě raz…
…chjo…
Evi, díky za info k maliníku…každopádně já to pít nebudu…(stačilo mě měsíc a víc na fenyklovým čaji, páč malej to nechtěl pít a jedině tak sme se zbavovaly břuchabolu, že mi to přešlo do mlíka…blééé…a čeká mě to určitě znova).....ale v porodnici na prohlídce nám říkaly že sex bez ochrany to tam nachystá na porod nejlíp… ![]()
Dalmi i mě je kamošky líto… ![]()
Luci to je dobře že už sou nožky ok…jen tak dál…
Mispul to je paradox co?? jít si do práce odpočinout…hihi
to je ode mě dnes vše…jdu se zase povalovat
pááá lída
ano prisla o holcicku asi v 38 tydnu ![]()
ja mam stejne dneska den na ho…tet se to teda zlepsilo,proto ze jsem byla asi 3 hodiny venku z kamoskou.hned mam lepsi naladu ![]()
ja vam schrnu muj dnesni strasnej den
1)jela jsem rano k zubari a napalilo do meho auta naky jiny auto(nedala mi pani prednost z prava)nastesti muj broucek odnesl jen jeden skrabanec
2)vrtaly mi jeden zub a blomba me stala 500kc plus 300kc beleni
3)jedu do kramu a v kramu jsem nekde ztratila klice od auta,tak jsem je tm hodinu hledala a nenasla.musela jsem jit asi kilometr pesky a auto nechat pred kramem a nervovala jsem se ze mi ho nekdo ukradne.nastesti mi zavolala prodavacka asi za hodinu ze klice nasly ![]()
no jeste ze uz jsem doma a nikam nemusim,proto ze dneska je fakt den
tet uz se tomu vsemu musim smat ![]()
lidusko tak ten sladak ti fakt nezavidim,ale snad bude cukr o.k,proto ze drzet dietu neni nic moc
ty smradlavy dedky z nam jeste z doby co jsem jezdila tramvaji do skoly.zaplat panbuh ze uz mam od 18 vlastni auto a nemusim to absolvovat,zrovna v tehu bych se asi pozvracela ![]()
ahoiky devcata, tak jsem se tu opet po delsi dobe stavila, teda pisete, ze mate 4kg, 7kga tak nahore, tak to ja budu ze vsech asi ta nejtlustsi, mam tak 11-12 kg uz! a to jsem ani predtim nebyla zadny hubenour, ale asi to mame v rodine, segra ta mela pred porodem22kg navic a tedko, po roce uz ma svych puvodnich 60, ne li mene, tak to me trochu uklidnuie
jinak maly kope o sto sest, tak to sem rada, ted v sobotu pujdu na ten 4d utz, tak se moc tesim, co tam uvidime, jestli to bude stat za to, sou k tomu 4 fotky a DVD, tak pak ukazu
jinak me zatim nic moc netrapi, akorat zaha pali, ale nehorazne, nevite nektera co s tim?
a vcera v noci sem nemohla vubec usnout, byla jsem vzhuru az do 5, pak usla a v 7 uz budik do prace na 12h sichtu, jeste, ze byla sefka tak hodna a pustila me ve 2h domu
dale uz pomalu nakupujem veci do noveho bytecku, uz se tesim na stehovani, jak si to tam udelam pekne, to uz totiz skoncim v praci, tak na vse budu mit more casu, tak to sem se pekne vypsala, jeste hodim foto do galerky a jdu delat papu na vecer
zatim papa
andisko me palila zaha tyden v kuse.pomohl mi akorat renie.tehulky ho muzou a fakt pomaha.taky se nemaji pit dzusy a pit hodne vody . ![]()
renie ale pomuze okamzite ![]()
to mi povidej, ja dzus nemuzu ani loka, tak piju mliko a vodu nic jineho, je to fakt otrava, nebot v noci jak si jdu lehnout tak nemuzu usinat na boku, jjen na zadecch, jinak to pali jak cert
andi to reni si kup,fakt se ti ulevi a za dva dny nebudes ani vedet ze jsi mela naky paleni.taky mi doktor rekl ze po dobu paleni at nejim zadne ovoce a piju strasne vody a uz mam klid at snm nebo vypiju cokoliv😉