Srpen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2222
22.5.07 12:08

Jo, Dalmi, co si všechno budeš do té porodky balit? Já jsem z těch všech seznamů už nějaká zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
22.5.07 12:15

Luci jakou porodku sis vybrala??? u každé se dá objednat na prohlídku a většina jich na tý prohlídce rozdává na papíře, co si máš zabalit do tašky a co nepotřebuješ, páč ti to dají…třeba na obilnáku v brně se ta prohlídka skládá asi z hodinu a půl povídání o porodu v takové místnosti a pak tě provedou porodníma pokojema a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:17

luci mas pravdu,chce to klid :lol: no ale ja jsem hroznej nervak.vydrzim hodne,ale pak to stoji za to :lol: :lol: :lol:
tak to jsem rada ze nemam jenom ja domaci nasily v noci :lol: :lol: uz podeziram zdendu jestly se nahodou neschovava za to ze spi a pritom je vzhuru a vybiji si to co by mi za den nejradsi udelal :lol: :lol: :lol:
stim ultrazvukem nevim,vsude pisou neco jineho,ale zavolam tam :lol:

lidus tak to me mrzi ze rdice namas.to je fakt ze mam super rodice a vse mi vynahradi 100krat.
asi tu pak zdenda nebude snami spat,proto ze mame psa a kocku a nekdo se o ne musi starat,ale po praci tu snami bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:19

do porodnice si vemu vse podle tohodle planu :lol: :lol: :lol: :lol:

• občanský průkaz
  • průkazka zdravotní pojišťovny
  • těhotenská průkazka - nezapomeňte ani na výsledky vyšetření, které byly psány na samostatný papír jako příloha průkazky
  • porodní plán (mátel-li ho)
  • oddací list (svobodné ženy: rodný list + příp. zápis o určení otcovství; ovdovělé ženy: rodný list + úmrtní list manžela; rozvedené ženy: rodný list + rozsudek o rozvodu)
  • prohlášení o jménu dítěte - pokud jste ho v poradně předem dostala. Spolu s oddacím listem slouží k zapsání jména dítěte do matriky. Někteří zdravotníci žádají jeho odevzdání už při příjmu k porodu nebo dokonce ještě před porodem - pokud si nejste jisti jménem, nemusíte jim ho odevzdávat tak brzy, stačí ho vyplnit až po porodu. Někdy se rodiče nedokáží rozhodnout, jaké jméno dítěti dají. Nám v rozhodování pomohlo počkat si, až miminko uvidíme… a myslím, že jsme vybrali dobře ;o)
  • teplé ponožky (v průběhu porodu můžete být zimomřivá)
  • přezůvky (lépe omyvatelné - lehce dojde k jejich znečištění krví či plodovou vodou)
  • noční košile - měla by mít krátký a volný rukáv, usnadňuje to měření tlaku nebo podávání léků do žíly.
  • župan (při prvním porodu mi skvěle posloužil jako podložka na klečení… ale některé rodičky ho nosily i na sobě neb jim bylo trochu chladno ;o)
  • ručník, žínka (hodí se dobře třeba k otírání obličeje)
  • balík vložek (plodová voda po prasknutí volně odtéká)
  • toaletní papír
  • lahev s pitím (bublinky nejsou vhodné)
  • něco „dobného k zakousnutí“ - většinou ženy během porodu hlad nepociťují. Pokud ano, jsou k jídlu vhodné energetické potraviny, které je možné snadno rozkousat: např. čokoláda, piškoty, banán…
  • pomůcky k porodu dle vlastního porodního plánu: vonné olejíčky na aromaterapii, dětský olej na masáže, kazety či CD s hudbou, pomůsky k masážím, YAL…
  • příp. telefon a čísla, na která dáte vědět zpávu o narození
  • máte-li delší vlasy, nezapomeňte nějakou gumičku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:22

a taky fotak a kameru :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
22.5.07 12:26

Liduš, já půjdu rodit asi do Frýdku - Místku. sice cesta tam trvá asi 40 minut, ale stejně nepočítám s tím, že porodím během 2 hodin, tak to snad stihnu. Musím kuknou na jejich stránky, jestli tam nemají nějaký seznam, co s sebou. Na prohlídku nevím jestli půjdu. Chtěla bych tam, ale nemá mě tam kdo odvézt, když je ten můj věčně v práci nebo ve fitku. A na večer si myslím na mě nebudou mít náladu.Musí se vlastně do porodky nějak předem nahlásit, nebo tam pak stačí odjet když rodíš?

Dalmi, seznam je docela v pohodě, přehledný. Asi teda zabalím podle něj. Ty se budeš dávat kamerovat? Já nevím, nerada bych, aby se to pak dostalo do špatných rukou. A taky se nechci vidět jak tam hysterčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:26

a jeste ty jednorazove kalhotky a naky krem na bradavky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:28

luci jpri porodu se nenecham tocit,nechci taky mit kazetu jak hystercim a vypadam na umreni,ale pak treba abych natocila mimiska tesne po porodu :lol: :lol: :lol: :lol:

jinak u nas je to tak,ze od 36 tydne chodis na kontroly uz do te porodnice kam se chystas rodit a tam te nataci ten monitor a kontroluji,takze si tam jakoby prihlasena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:30

jo a tet kdyz koukam na ten seznam,tak jsem zjistila ze vubec nemam karticku pojistence 8O .vubec nevim kam jsem ji schovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
22.5.07 12:31

Dalmi super seznam…a nebude to Zdendovi líto?? že vás nebude mít doma???

Luci, ty prohlídky porodnic sou většinou skupinové, a dělají se o víkendech odpoledne!!!!…teda aspon tady to tak je…
do porodnice tě odešle na další sledování těhu tvůj gyndr. asi cca v 36tt, to se pak chodí na monitor (2 pásy přes bříško, jeden sleduje tep srdíčka a druhej pohyby a případné kontrakce a zaznamenává se to na papír)…takže do té doby bys měla mít vybranou porodku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:34

lidus ja myslim ze mu to nebude lto,ze si spis bude uzivat toho ze muze v klidu spat :lol: :lol: to spis me se po nem bude strasne styskat,tak nevim jestly tady u nasich tak dlouho vydrzim,ale kdyz za nami bude kazdej den jezdit,tak to snad nak vydrzime :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
22.5.07 12:38

ad foťák a kamera…já budu mít u porodu foťák, ale né na focení samotnýho porodu, ale na vyfocení miminka těsně po narození…

jo a pořád mám v plánu dát holčičce jméno Nicol, ale včera sme se kůli tomu pohádaly…Richard to prostě nechce, takže mě Nicol zdřejmě nepodepíše a bude to Nikola…takže to Dalmi asi oprav v seznámku, už to nevypadá, že mi to schválí… :( …ach jo…

a k tomu seznámku, to je jen to co k porodu…a kde máš to co budeš potřebovat pro pobyt v porodnici…????.....bude léto, já rodila na jaře, kdy byl ještě sníh, v porodnici bylo na pokoji 26°C kůli miminkům a já se děsně potila, takže sem spotřebovala min. 3 košile…a sestry nechtěly dávat jejich, sou rači, když máš svoje.....pak plínky pro mimi, kosmetiku pro mimi, pro sebe, atd…toaletní papír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
22.5.07 12:38

Jenže náš Dr. nikam do porodky na monitor neposílá. Dělá to u sebe v ordinaci. A taky nevím, jak bych do té porodky ve FM jezdila, když je to tak daleko. Asi tam zavolám, a zeptám se přímo tam.

A tu kameru asi vezmu taky. Je pravda, že pak chci mít miminko natočené hned po porodu, jak ho myjí a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.07 12:39

SRPEN 2007

JankaR(13.5.1977/Hodonin/V)
andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8chlapeček

Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP26.7608 378 011chlapecekMatyášek
Lliduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882 holčičkaNikolka
Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8překvapeni

swead(19.10.1982/vahy/Plzen/)TP11.8

Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP11.8 736 159 384překvapeniLinda/Viktor
sedma(blíženec/31.05 1978/Trutnov)TP11.8překvapeni

Lucia1(17.06.1980 /Bratislava/blizenec/S)TP15.8.

Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP17.8chlapeček Tobiášek
Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Štěpánek/Eliška
Lenysek(19.6.1980blizenec/Praha/V)TP15.8.holčička

Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8holčičkaMichaelka
Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP26.8 608 97 03 57chlapečekLádíček
Klaudule(1979/byk/Praha/)TP26.8 holčičkaNelinka
Konstans(11.01.1983/Bulharsko/V)
gabule(5.8.1980/Ostrava/V)chlapeček

iza(28let/Praha)

Maminky

sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 1 rok a 10 mesicu
Konstans-Konstantin 11 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky ______________ Čestní hosté 

lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
22.5.07 12:42

Dalmi díky seš zlatíčko…ted jen abych ti ve čtvrtek tu Nikolku potvrdila a neměnila to na Vašíka… :lol:

Luci a nebo se na to zeptej svýho gyndr......kdy jdeš na další kontrolu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí