Poradna duly
Jana Čurdová
Lucošek píše:
Taky to tak dělám a vždycky to vyjde, jenom dneska se mu z tama nějak nechce. Asi se tam někde šprajcl, nebo co. Nebo mi to dělá naschvál.Lenysku, to jsem nevěděla, že jsi taky o mimi přišla. No, holky obdivuju vás a všem vám držím palečky.Teď už to vyjde, uvidíte
lenysku nektery miminka jsou opravdu vic spaci.me by nekdy matyas prokopal a nekdy taky nic.ja jsem si koupila v lekarne stetoskop,proto ze jsem taky plasan a kdyz nekope,tak aspon posloucham jak mu krasne bije srdicko a jsem v klidu,tak si ho taky porid.stoji asi 120kc a budes v klidu jako ja ![]()
Lenysku, hlavně se nestresuj. Pokud cítíš pohyby, tak by to mělo být v klidu. Kdyby se ti ale přece jenom něco nezdálo, raději se Dr. zeptej. U mě malý taky už přestal kopat, tak jak dříve. Ale za to se o to víc vrtí a vlnobití je u nás skoro tsunami. Je to jiné, než to pokopkávání, ale je to intenzivnější a někdy až nepříjemné. Ale stejně jsem za to ráda.
Dalmi, ale mě baví to malé trošku zlobit. Vždycky na to reaguje. Někde se vyboulí, já ho omacám a pak se chce ztratit, ale já ho doženu. Je sranda, jak pozoruješ, že se chce někam skovat, abych ho neotravovala, ale ono chudák už pomalu nemá kde. Ale aspoň si na nás zvyknou, ne?
no, já z toho byla fakt špatná „chvíli“. spíš mě doma deptalo, když přijel brácha s malým a furt mi ho cpali do náruče a pak se hned báli, že ho držim tak a ne tak ..... no a to jsme se vždycky rafli. nějak mi pak trvalo, než jsem si k malýmu našla cestu ( i když to bylo spíš kvůli švagrovce, ta ho nedala z ruky a když už, tak se právě pořád tak „bála“ , že ho nakonec nechtěl nikdo) no a snad hned jak jsme na to pak prvně vlítli, tak to vyšlo ![]()
no, my jsme jeli se známýma na dovču do jeseníků a já pak skončila v prostšjovský nemocnici
letos s nima jedem taky, tak jsme to přehodili (trochu i z pověrčivosti
) na začátek července a už jsem hlásila, že se o mě budou pěkně starat
no, ale asi si zjistit kontakt na nejbližší porodnici
stetoskop
no to je dobrý
když to bych ho měla na uších asi furt.
no jako vrtí se dost, ale tsunami to právě bylo dřív. už mám vysledovaný, že čilejší je dopoledne, ale někdy ho fakt musím „budit“ jdu k dr. teď v pondělí, tak si taky řikám, že se zeptám, jestli to neni jen tim, že už mám pupíček míň místa, takže tolik nerajtuje
lucosku ja myslim ze kdyz je trosku pozlobime,tak ze jim to neublizi
![]()
aspon si na nas opravdu zvyknou ![]()
lenysku to je dobre ze se hned podarilo.nam se nedarilo 4 mesice a uz jsem z toho byla na nervy ![]()
holky musim vas ac nerada opustit .musim jit dovarit a ven ze psem a pak od 17.00mam ty kurzy,tak budu po 18.00 ![]()
zatim se mejte krasne a krasny den vsem
papa
já chci chodit na kurzy plavání pro těhulky vedený porodní asistentkou, ale mám poslední 2 týdny se rychle zapsat a čekám, jestli mi do tý doby dorazí objednaný těhu plavky. jinak bych musela chodit asi nahá ![]()
To ti Leny závidím. Já se ve vodě rochním moc ráda. Tak doufám, že to stihneš. A jestli ti do té doby nedojdou těhu plavky, tak běž normálně v bikinách, ne?
Ahoj holky tak jsem vas konecne docetla..jste se teda rozepsali..
Mala taky nekterej den sebou sije vic a nekdy min…
nejvic je to vecer tak kolem 10, 11 to je nejcilejsi…jinak me prijde ze v sobe hodinky..pravidelne v ty pul 11 vecer a rano je vzhuru…
Náš mrňousek je taky nejaktivnější večer po 10 hodině. Ale poslední dny taky hodně po ránu a v podstatě ho cítím skoro pořád jak se vrtí, ale ne moc silně, žádný nepříjemný kopance, spíš takový jemný převalování a šťouchání.
Na kurzy jdu poprvé 27. června, jsou to 3 dvouhodinovky.
Mastím domů, zatím papa
Peťulko, já byla zatím 2× na těhu cvičení(je co 14 dní) a mají to spojený i s povídáním o porodu v menší skupině(je nás maximálně 10). Je to pro těhule do 31tt a odděleně pro ty vyšší tt. Moc se mi to líbí, cvičily jsme, kecaly, ptaly se a cvičily i dýchání. Je to na 2 hodiny. Zvlášť dělají jen kurz s tatínky (jeden i s prohlídkou porodnice). Takhle to má ústecká nemocnice, i když já chci do litomyšlské a tam mají klasicky kurzy-cvičení zvlášť.
A nám říkali o cvičení v bazénu, že potřebujem potvrzení o výtěru. Aby od tebe ostatní něco nechytly.
Když jsme u vody, pokud bude vše ok, chci rodit do vody…
Jaký máte představy a požadavky vy?
Uf, tak jsem vas docetla ![]()
Petulko, je mi to moc lito, co prozivas. Doufam, ze bude zase brzy dobre. Nevim, co Ti poradit, protoze nevim, jak bych se zachovala ve stejne situaci ja
Na jednu stranu ma mit clovek svoji hrdost, ale na druhou stranu cekas miminko a ta situace se hodnoti uplne jinak. Drzim palce, at vse dobre dopadne a Ty nejsi smutna ![]()
Dalmi, Lenysku, je mi moc lito, co jste musely prozit, vubec si to nedovedu predstavit. Ale ted bude jen dobre ![]()
Jinak ja mam pred sebou posledni den prace a pak si davam nohy nahoru ![]()
Na porodni kurzy chodim uz od zacatku, je to i se cvicenim a relaxaci a prave jsme doprobrali porodni temata a ted se vrhneme na peci o miminko.
Dnes jsem udelala dalsi utok na detske vecicky, u nas v praci maji uzasny obchudek, kde ted maji 40% slevy
Zitra vyrazim zase, musim zkontrolovat zasoby, co mi jeste chybi ![]()
Dalmi, diky za odkazy na deky. Nakonec asi koupim deku a fusak odtud:
http://www.kamilka.cz/index.php?…
http://www.kamilka.cz/index.php?…
Jo a tema „jak byt dobra mama“, o tom stale premyslim a obdivuju kamaradku, jakou ma svatou trpelivost se synem. Chtela bych mit taky takovou. Mym cilem je resit vse s chladnou hlavou, diteti se naplno venovat a drzet se svych za:,–(. Tak snad to dodrzim ![]()
Jo a doporucuju knizku Nezna naruc rodicu od Evy Kiedronove, kde vam radi, jak mate spravne broucka chovat, zvedat, koupat atd. Je vcetne DVD s nazornymi ukazkami a je moc pekna. Dostala jsem ji od kamaradky ![]()