Poradna duly
Jana Čurdová
tak jsem se dnes objednala na ten posledni utz..jdu tam 15.6. (to mam zrovna narozky
) tak jako darecek uvidim Misu ![]()
jo holky dneska me na email dosla email s malym miminkem..jmenuje se to Co chlapy umi od mala..nebo tak neco…je to strasne srandovni..kdyby jste to nektera chtela poslat tak me dejte email..
Tak já na porodní kurzy nechodím. Tady u nás to není a dojíždět se mi nechce. V buse teď fakticky nevydržím, musím zatnout zuby i když jedu autem. Ale věřím, že je to přínosné, aspoň máte trošku představu co vás čeká. Porod do vody se mi taky docela líbí, ale nejbližší nemocnice, kde to jde je v Krnově a to je dost daleko. Jinak speciální požadavky k porodu nemám. Jen volnost v I. době porodní, nějaká masáž, sprcha, balon (klasika) a pak možná skusit rodit na porodní stoličce, vaku nebo aspoň v polosedě. Nedokážu si představit, jak tlačím v leže. Ale stejně pak udělám co se mi řekne. budu ráda, že to budu mít za sebou. Jo, a pokud budou velké bolesti (jsem fakticky posera a mám snížený práh bolestivosti) tak jdu do epidurálu, pokud se to stihne. takže k porodu asi tak.
Jinak mimís mi dneska dává pořádně zabrat. Sice nekope, ale tak šíleně se dneska převaluje a tlačí mi na břicho, že ho mám celé namožené a docela to bolí, jako kdybych tam měla mít modřinu. doufám, že si to dneska užil, a zítra bude klidnější.Ale jsem ráda, aspoň vím, že je všechno (snad) v pořádku. Hlavně, že o něm vím.
Klaudul, vidíš, ještě zítra v práci a pak huráááá veget. aspoň si to čekání na mimi pořádně užiješ a budeš v klidu.
Já porod raději neřeším… Až to přijde, šupky dupky do nejbližší porodnic a ať mám mimi v náručí… toť moje představa o porodu…
Tak vás po ránu opět zdravím …
dneska jsem zase spala jako na trní. Obávám se, že pořádně se teď nevyspím opravdu dlouho ![]()
Dalmi, tobě přeji k dnešnímu svátku hodně štěstíčka a zdravíčka, ať ti Matyášek dělá samou radost a jste všichni moc šťastní.
Dobrá ráno… Přidávám se ke gratulaci… u nás dneska bude zase krásně…
ahojky,
tak předně taky přeju Dalmi vše nej k svátku… ![]()
Klaudul moc se dneska v práci nepřetrhni… ![]()
Luci já naštěstí v noci spím dobře, ale k ránu už se taky převaluju a nevím jak si lehnout.....
ad porodní kurzy…za a) bych si tam už připadala blbě, když už sem jednou rodila…co bych tam asi tak dělala???
za b) nemám hlídání
a za c) nevím, beztak zase nějaká výmluva…prstě se mi nechce…
ad porod a moje představa…hihi…Ríšu sem rodila 5,5 hodiny, říká se, že druhý jde rychleji, takže tak 3-4 hodiny bolestí, z toho hodinu budu doma, páč budu muset „dodělat“ spoustu věcí aby to tam po dobu mýho pobytu v porodnici kluci přežili v pohodě, hodinu budu na cestě do porodnice nadávat Richardovi at jede jako člověk a né jako prase, a zbylou hodinu až 2 budu absolvovat klystýr (cca hodinka na hajzlíku) a ráda bych si zahopsala ve sprše na baloně…jen nevím jak to bude s teplotou vody…když bude pařák tak mi asi horká voda nebude dělat dobře (jako před dvěma lety v březnu…to byla horká voda na záda a břicho balada při kontrakcích)…no a rodit budu na polohovacím lůžku, co mají na obilňáku v polosedě, dítě mi bude chytat PA a na břicho mi bude hopsat někdo kdo bude při ruce.....(Richard u porodu nebude, nepřeje si to a rači bude hlídat malýho)…toť k mé představě o porodu…hihi…takže doufám že nejsu naivní s tou 1. dobou porodní a nebudu se někde kroutit 18 hodin… ![]()
Lenul dala sis krásnej dáreček k narozkám…hihi lepší než se objednat na zubárnu…hihi…jo a asi jsi mi zapoměla napsat, jak se jmenujou ty plínky s výřezem na pupík…zajímá mě to… ![]()
Klaudul líbí se mi tvoje představa, jak být dobrá máma…mít s díťátkem svatou trpělivost.....to byla taky moje představa…ale ted jak jsem těhu je to stále náročnější a já jsem stále víc nervní, takže chudáček Ríša, můj rozmazlínek…aneb, včera nechtěl půjčit hračku sestřenčinýmu synovi (Kubík o 5 měs. mladší jak Ríša) a začal se vztekat, když mu jí Kubík bral.....sestřenka okamžitě pronesla, „Ríšo, kdybys byl můj, už jednu máš (facku)“......to já jsem rači pro vysvětlování 100× dokolečka…ale taky plácnu, když už je to neúnosný…
Mispul sem tě vyčenichala na BC v diskuzi srpen 2007…jako Bublinu…jsi to ty že???…poznala sem tě jen podle metříku a jména TOBIÁŠ…
…mmch pamatuju si to dobře?? byla jsi to ty kdo psal o tý nový sedačce z ASKA??? za 60tis??…už jí máte???.....za 60 tis. musí bejt kvalita…my máme totiž jen za 16 tis., takže ten rozdíl tam musí bejt znatelnej!!!!… ![]()
Lidusko, ano, vyčmuchala si mě správně
Chodím na Emimino i na BabyCafe, akorát mi tam někdo vyfoukl přezdívku, tak jsem musela vymyslet jinou…
Už jsem přemýšlela, že bysme to mohli spojit na jednom serveru, občas si připadám schizofrenní ![]()
Ještě k té sedačce, dovezli jí předevčírem a je suprová! Fotka je na BC v galerii, tak můžeš mrknout!
Mišpul, obávám se, že to by jsi chtěla moc…to je něco jako kdyby jsi chtěla spojit česko a slovensko zase v československo…
já tam jen nakoukla myslím že min. tejden , páč to tady nejelo a já se nudila, tak sem si chtěla přečíst o čem drbou holky na BC…a taky se ráda mrknu do června 2007 tady na EMimi…šmíruju jestli už se tam nerodí…
…
táááák a ted vypadám jak ten šmírák největší… ![]()
jdu se mrknout na fotku sedačky… ![]()
hmmm tak na sedačku nekouknu, máte to tam PRIVATE!!!!, tak můžeš hodit foto tady do diskuse ne??? teda jestli se ti chce…
ahojky .dneska je u nas nastevni den,tak jenom uklizim a uklizim
.jsem strasne unavena a je tu bordel ![]()
v posledni dobe uz to nak nezvladam. ![]()
vcera jsem se natahla do vany a pekne jsem si tam lebedila a kdyz jsem chtela vylezt,tak to neslo
.jeste jsem si dala do vany olej,tak to klouzalo a ja proste nemohla vstat,tak jsem kricela na zdendu,ale ten sedel v obyvaku a na usich sluchatka a hral hru na ps,tak jsem tam kricela jak na lesy zbytecne.prisla akorat megi ,tak ji rikam zavolej panicka,tak odbehla a sedla si k nemu do obyvaku a stekala na nej tak dlouho dokud nevstal a nesel se podivat co se deje.jeste ze mam tak chytryho psa,jinak bych tam sedela jeste tetko
![]()
a vsem moc moc dekuji za prani.dekuji,jste zlaticka ![]()
Dalmi, ještě, že máte toh pejska… jinak bys nocovala ve vaně… jak se chlapi do něčeho zaberou.....
petul to jo,nebejt megi,tak tam sedim jeste tetko.mozna rano by jsi zdenda vsimnul az by jsi sel cistit zuby ze jsem ve vane ![]()
sousedi asi musely taky koukat,proto ze to musely slyset.sedela jsem tam jak verlyba na suchu a placala jsem se tam a mlatila kartacem na vlasy do ty vany a kricela pomoooc pomoooc
jeste ze u nas nekdo nezazvonil,to bych se hambou propadla ![]()