Poradna duly
Jana Čurdová
Patsy píše:to zavidim.taky bych tam potrebovala
My jedeme za chvilku do Ikey, snad si něco pěknýho koupím
Ahojky,
teda tady se poslední dobou kecá hlavně o jídle
![]()
Ta zpráva o Lenulindě mě celkem vyděsila, snad bude v pohodě. Překvapuje mě, že je tak malá, já měla už před 10 dny na UTZ 2 kila, počítám že teď už bude mít prcek skoro k 2,5 kilům. No můžeme jen držet palečky.
Mě zaráží, že můj doktor mi nikam nic o CS nepíše, vždycky po vyšteření něco naškrábne do průkazky, řekne mi že je všechno v pořádku a že se uvidíme příště. Ale vyšetřuje mě výhradně vaginálně, ručně, žádný UTZ, tak nevím, z čeho se vlastně to CS zjišťuje???? ![]()
Jo, mamča mi dnes natrhala asi 2 pytle maliníku, tak popíjím první hrnek, budu ho pít pravidelně, i když to zatím vypadá na CŘ, třeba se mrňous otočí a bude se mi to ještě hodit. Taky chceme začít s masáží hráze, manža už se děsně těší, ale je mi jasný, jak to dopadne
![]()
mispul ja myslim ze cs se zjistuje rucnim vysetrenim. ![]()
je na to kolonka v tehu prukazce a myslim ze jsi si toho treba nevsimla.ja to mam na stejne strance jako je takova ta krivka na pribrani.
mispul me taky prijde miska mala,ale urcite to zvladnou jeste par tydnu.
a proc te ceka cr?
Zatím je mrňous pořád koncem pánevním a pravděpodobně bude docela velkej. Ale uvidíme, až 19. července jdu na první kontrolu do porodky, tak bude záležet, jestli bude pořád KP a co řekne doktor tam. Ale pokud se neotočí, tak já rodit normálně určitě nechci, je to moc velké riziko.
Musím se přiznat, že by mi CŘ vůbec nevadil, docela bych si přála, aby se mrňous neotočil…
Ahojky,
tak jsem vas konecne docetla
Cely den jsem byla na babskem dychanku plne deti, miminek a tehotnych
Kamaradka tam mela 3-tydenniho chlapecka a ja uz se nemuzu dockat, az budu toho sveho drzet v naruci, je to tak strasne krasny pocit ![]()
Zprava o Lenulinde me taky vydesila. Snad Misa jeste vydrzi, aby nabrala hodne sil
Budu na ne myslet.
Na dovolenou bych taky jela, ale letos jsem si musela nechat zajit chut. Ale to nevadi, cekam prece mimi a to je lepsi nez 1000 dovolenych ![]()
Mispul, taky bych celkem brala cisare, ale mala je uz od 30. tydne hlavou dolu, potvurka jedna
Snad to nebude moc bolet ![]()
Holky, budete si vynucovat Epidural? Nebo to nechate na doktorech? Na situaci?
mispul ja bych taky klidne cř brala
,ale zase si rikam ze pro mimco je lepsi prirozeny porod.
jeste nejasej
,svagrovy se mala otocila az v 36 tydnu a prej myslela ze ji praskne bricho jak to bolelo.ja bych se bala aby se mimco nak nezamotalo do snury kdyby se jeste melo obracet,ale cř trochu zavidim ![]()
klaudul jak to myslis vynucovat?u vas ho nechtej davat?to me hned v porodnici doporucily at si ho necham dat,ze to doporucujou,ale musi se stihnout dat v prvni dobe porodni aby to nespomalilo porod.
takze ja do neho urcite pujdu ![]()
taky doufam ze to nebude tak bolet ![]()
Klaudule, já do epidurálu nejdu. Nemám z bolesti takový strach a skoro víc mě děsí cévka zavedená do míšního kanálu.
Ale je to na každým, moje kolegyně se bojí porodu už od 15
, teď je jí 33(a mimi nechce a nechce přijít) a pro ni je epidurál jasná volba. Prý je taky docela psycho, jak člověk po porodu chvíli neovládá a necítí nohy.
Mispul,
promin, nejak jsem na ten dotaz zapomnela odpovedet ![]()
Chodim uz od 14. tydne na hodinovy kurz kazdy tyden. Je to ve Studiu pro zeny ve Vodickove ulici a je to fakt super. Nabizeji i jednorazove kurzy pro maminky i pro tatinky. Mrkni na jejich stranky:
Jinak ses myslim jeste ptala, kde budu rodit. Jsem zaregistrovana v Podoli, ale kdyz vidim, kolik nas je, tak uvidim, kam me nakonec vezmou ![]()
Vynucovat = nepockat, az Ti ho doporuci doktor, ale rovnou si o nej rict ![]()
Ja prave taky nevim. U me asi hodne zalezi, jak to budu zvladat. Ale blby je, kdyz si vzpomenu pozde a uz mi ho treba nebudou moci dat ![]()
Je pravda, Evikule, ze ja mam taky hrozny strach z toho zavadeni a rekonvalescenci po nem ![]()
Klaudul, a kde budeš rodit? Já budu rodit u Apolináře, byla jsem tam i na první části kurzu, a PA sama doporučovala, že pokud jsou bolesti velký a píchne se v pravou chvíli, tak je to k nezaplacení. Na druhou stranu říkala, že pokud porod běží rychle a nejsou moc velký bolesti, tak je to skoro zbytečný. Ale ta PA má 20 let praxe, 2 děti a říkala, že tehdy to nebylo, ale teď že by do toho sama šla…
Jo, a u Apoliáře ti ho dají, pokud si řekneš, nic se neplatí…
No Podolí je prý pěkně natřískaný, vím o několika přípdech za poslední měsíc, kdy poslali maminku jinak, i mimo Prahu, protože celá Praha byla obsazená.
Na tyhle kurzy chodila moje kolegyňka, já na to při práci neměla čas a navíc jsme si říkala že bude lepší chodit přímo do mojí porodky. Jsou to 3 dvouhodinovky pro páry, zatím máme za sebou tu první a bylo to moc fajn. Oceňuju hlavně info přímo od zdroje, v každé porodce jsou přece jen jiné poměry a procesy, bylo fajn když popisovala,m co přesně s Tebou kdo dělá na příjmu a tak. Ale kolegyně si to Studio pro ženy taky moc chválila…
Mispul,
rodit bych chtela v Podoli. Teda, to slysim poprvy, ze by Ti ho davali nekde zdarma, kdyz si o nej sama reknes, to je dobry. V Podoli to urcite nemaji ![]()
Ja jdu jeste s manzelem na kurz do Podoli, ale az na konci cervence. Je to hlavne kvuli nemu, aby vedel, co se mnou pri porodu a tak, ja uz bych to s timhle kurzem zvladla ![]()
Tak ja si o tom Epiduralu jeste neco prectu, ale chtela bych to zvladnou bez nej.