Poradna duly
Jana Čurdová
andiska píše:neboj se to bude v poradku.hodne tehulek ma zanet mocaku.dulezity je ze ti to leci.proto se bere moc aby to rychle vylecily a urcite nez porodis tak to bude pryc
diky dalmi tak to si me uklidnila, ja se furt nervuju, bo ja tady tem doktorum neverim,
jo a byla jsem se podivat na prohlidku nemocnice, no hruza, vubec se mi tam nechce rodit, obycejny pokoj bily, ani ne nejak vymalovany, postel, umyvadlo a tot vse, hruza
luci ja jdu ve stredu k dr,tam mi upresni datum porodu a poslou me do porodnice se zaregistrovat,tak pockam jestly taky neco takoveho dostanu.jinak asi plan psat nebudu,proto ze ja jedinej plan co mam je epidural a aby to nebolelo a mela jsem to rychle za sebou
![]()
Andiško ahoj,
neboj, na močák fakt zázračně pomáhají brusinky a hodně pít, já bych mohla vyprávět
. Mimi by to ohrozit nemělo. Z pokojů v porodce si nic nedělej, hlavní je, aby se tam k tobě s mimískem chovali hezky.
dalmatinka píše:
luci ja jdu ve stredu k dr,tam mi upresni datum porodu a poslou me do porodnice se zaregistrovat,tak pockam jestly taky neco takoveho dostanu.jinak asi plan psat nebudu,proto ze ja jedinej plan co mam je epidural a aby to nebolelo a mela jsem to rychle za sebou![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak uvidíš, třeba tam mají taky podobný dotazník. Já jsem za ten můj ráda. Vyplnila jsem ho hezky v klidu, pak jim ho předám a pak jen budu kývat a žebrat o epi ![]()
lucosku uz aby to bylo za nami vid
![]()
ja mam nejvic strach z toho ze si to nedokazu predstavit co se bude dit .zavidim vam druhorodickam
![]()
dalmi, no nevim ja bych radeji rodial podruhe normalne nez cisarem cisar je fakt humus i kdyz v tu chvili to bylo vysvobozeni
holky co se chystate k Apolinare a chcete epidural, daji vam ho nejdrive az budete otevrene na 4cm (coz me se za sest hodin boelsti nepovedlo) a jeste musi byt k dispozici anesteziolog (kdyz to bude v noci tak je tam jen jeden a epi nerad dela protoze muze byt zrovna akutni cisar tak musi byt v hodne velke pohotovosti…)
Jo Dalmi, máš pravdu, už aby to bylo za námi, šíleně se ttěším na mimi a až se mi uleví. Já mám už od odpoledně docela silné bolesti zad, sem tam mě zabolí i podbřišek, teď jsem se byla projít kolem baráku, a pořád nic. Bolí to jak čert, to nechci vidět ten porod a to bude tak 100× horší
![]()
luci nejhorsi je ze nevime co se bude dit
par porodu jsem uz v telce videla,ale stejnak se bojim toho ze to bude jeste horsi nez si myslim ![]()
nejhorsi bude to cekani na konci.ja uz tetko kazdej den pocitam a vubec mi to neutika a co potom tech poslednich 14 ni,to se zblaznim
![]()
a pak az to prijde,tak budu urcite jak vyvorana mys a budu mit strach jet do porodnice.ja jeste ty nemocnice tak nesnasim.
kdyz jsem sla na tu revizy tak jsem si rikala to bude v pohode,to nak preziju a usnu a nebudu nic vedet a kdyz me dovezly dolu na sal,tak jsem se tam rozbrecela jak mali dite ze chci domu ze mam strach a co budu delat tetko kdyz budu pri vedomi.
to asi budu delat hystericky sceny
![]()
ale rikam si ze kdyz to zvladly ostatni ze to taky zvladnem. ![]()
a ty bolesti zad mam taky.nemuzu tu dlouho sedet,vzdycky si musim na chvilku lehnout.
enko u cisare aspon vis kdy to prijde a mas to brzo za sebou,ale u normalniho porodu to muze trvat nekolik hodin a to me desi,ale zvladnu to.
moje svagrova rodila 8 hodin.chudak ![]()
Dalmi, jen 8 hodin? to bych brala. Teď někdy od kamarádky dcera rodila skoro celý den
Chuděra je z toho špatná ještě teď. Ale co, přežít to musíme. Co je nějaký den v bolestech proti miminku, ze kterého budeme mít radost celý život. Jdu si už lehnout, nějak mi to v sedě nedělá dobře. Muž bude muset udělat masáž, snad to trošku povolí. Tak se pro dnešek loučím, pá pá ![]()
dalmi, no a v konecne fazi mas zjizvene bricho, bolesti, ve velkem mnozstvi pripadu nemuzes kojit
cisare nebrat
a 8 hodin je pohodicka a krasa
znam z vypraveni i dvou denni porod ![]()
holky klid nekudy ty miminka vylezt musi ![]()
enko jak to ze nemuzes kojit?ja myslela ze po cisari se normalne koji.znam tedy jen dve holky co byly na cisari a obe kojily.
jinak ja kdyz budu rodit cisarem tak jenom kvuly te me panvy.jdu na vysetreni asi za 3 tydny,tak tam to zhodnoti jak na tom sem,ale muj dr rikal ze uz je to zahojeny,ale kdyz nebude,tak budu radsi rodit cisarem,proto ze skoncit znovu na voziku bych nechtela ![]()
pro mimco je ale lepsi normalni porod
a matyasek je polozenej jak ma,tak myslim ze normalni porod nas nemine
ja myslim ze tu bolest zvladnu,uz jsem zvladla hodne bolesti
spis mam strach z toho co se bude dit ![]()
luci snad to povoli a bude ti lip.
myslim na lenulku.chudacek tetko musi lezet v nemocnici ![]()
dalmi, no ja po cisari nekojila, teda kojila asi 14 dni nez se prcek sam odstavil (nedokazal ode me sat a mel radeji flasku) a to uz jsme museli i prikrmovat umelym mlikem
protoze ho to v porodnici naucili, asi zalezi na pristupu porodnice jak se k tomu postavi (ja mela prcka po porodu az 4. den a predtim jsem ho videla tak jednou dvakrat denne a po porodu jsem ho videla az za 6 hodin)… proste k Apolinari uz nikdy!!!! ![]()
enko u nas se priklada i po cisari ,aspon na kurzu nam to rikaly ![]()
a mimiska ti stale nosi a den po cisari uz ho mas na pokoji
tak ja uz jsem od 7 vzhuru
poklidim a vypravim se asi do mesta at se taky dostanu mezi lidi ![]()
Dobré ráno,
tak jsem se zas pelešila až do teď, ale spalo se mi dneska vcelku dobře, aspoň něco. Mám na něco chuť, přemýšlím, co si dát k snídani ![]()
U nás pří císaři se taky snaží dávát mimi po porodu co nejdřív, aspoň to říkala PA. No, mě ale císař asi mine, pokud nenastanou nějaké komplikace (snad ne). Pánev mám širokou dost a mimís by měl být hlavičkou dolů. Tak snad to všechno vyjde.
Ahojda,
no já asi taky skončím na epidurálu
Jinak kojení a císař - někdo se nerozkojí, někdo jo, moje kamarádka po císaři kojila 11 měsíců, je to hodně relativní a asi záleží i na příštupu maminky. Jedna moje kamarádka si císaře pochvalovala, dělali jí akutního, protože tam byl nějaký problém, ale mluví o tom jedině hezky ![]()
V Ikey, měli kráááásný hračky pro mimi, tak jsm neodolala a koupila něco pro Innušku
V želvičce je hrací strojek a zajíček je chrastíttko ![]()
http://www.ikea.com/…34248_S3.jpg /> http://www.ikea.com/…51825_S3.jpg