Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7042
15.5.09 20:23

jo holky ještě jsem chtěla … taky se vám miminko přesunuje spíš na jednu stranu?

já mám posledních asi 10 dni pocit (ale je to i vidět - mám šišatý břicho :lol: ) že jí mám na pravé straně … ne pořád ale hlavně

nevíte jak je to s jejich pohybama - přesunují se pořád ještě jak se jim chce (jako že z polohy vodorovné do svislé apod.) nebo už mají spíš nožky dolů a hlavičku nahoru než se definitivně přetočí :?:

to jsou dotazy co? ale tím že mi dr. vůbec nedělá utz tak fakt netuším jak tam třeba tak leží - a zajímalo by mě to :D podle kopání ještě nepoznám co kde má

• ikdyž hodně často mi leze až úplně nahoru (pod prsa) ale nebolí to tak jak by asi bolelo od nožiček - spíš mi to přijde velký plochou (hlavička, zádíčka, prdelka :?::nevim:

tak jsem se zase „vypsala“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
15.5.09 20:35

Ahojky holky :D

Tak se musím pochlubit :oops: máme od včera vymalováno podkroví jupííííííííí. Chtěla jsem to hlavně kůli jednomu pokojíku kde zařídím místnost na přespání pro manžu kdyby náhodou mimís v noci hodně řádil, tak aby se mohl vyspat, přece jen hodně jezdí…
Malíři byli sympaťáci, byli u nás od půl 7 od rána do 6ti do večera, tak jsem toho měla včera docela dost, tak jsem vás jen přečetla :)

Co se těhotenských neduhů týká, tak mě zatím jen občas pálí žáha (v kurzu paní říkala, že na to je nejlepší ráno na lačno vypít šťávu z vymačkaný brambory a to že zabírá, tak nevím ale chci to od zítra zusit, nic za to nedám že :) ) Křeče v nohách občas mívám v noci, ale není to nic co by se nedalo.. no a ještě mě občas bolí kostrč…
Tak jsem si udělala radost a v pondělí jdu na spešl těhumasáž tak jsem zvědavá jaký to bude :D

Co se týká toho testu na cukrovku, tak já taky nesladím ani kafe, ani čaj, většinou piju obyč. vodu ale tohle mi zas tak hrůzostrašný nepřišlo, docela se to dalo… měla jsem jít nalačno tak jsem si večer dala jen lehčí véču a pak jsem jedla až kolem půl 11, ale fakt jsem čekala, že to bude horší, tak žádný strach bude to v pohodě :D :D

Katy vy fakt máte s těma lázněma „štěstí“ viď… hlavně že jsem vybrali aspoň něco a nemusíte jet domů už po týdnu…

Ibbu jak je to s polohou miminka nevím, mě zatím příjde, že se tam hemží tak nějak všude, tak nevím…

Tak teď už nevím na co jsem ještě chtěla reagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
16.5.09 07:28

Ahojda a pěknou sobotu!!!

Nad námi zatím leží pěkná deka, tak uvidíme, jestli zaprší… Já zahradník bych to rozhodně uvítala!!!

Mondi, už jsi zdravá? Koukám, že jste pěkně pilní!! Taky bychom potřebovali :oops:

Ibbu, já mám taky pocit, že Otakárek je spíše napravo. Dr. ultrazvukem kouká pokaždé, ale ne nějak detailně, to jen v tom 20., mrkne vždycky jen na srdíčko. Do průkazky do kolonky poloha mi pak píše PPHl - Poloha příčně hlavou??? :nevim: Ale za poslední týden se asi nějak přestěhoval, protože mě už tolik nebere přímo do močáku, zato výpady do pravého boku jsou pichlavější… Dneska je ale docela klidný, žádné výkopy, ale krásně se protahuje nebo převaluje…

Zpívání jsem včera přežila, když mi docházel dech, tak jsem si prostě chvíli jen poslouchala. Dokonce jsem si nafasovala i sborovou halenu na koncert, tak uvidím…

Dnes vyrážím do předporodního kursu, je to od 9 až do 17 8O , tak jsem zvědavá, co se vše dozvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.5.09 08:20

Dobré ránko :D

Tady u nás je taky zataženo, v noci pršelo, takže já bych spíš uvítala sluníčko a teplo…

Rosanko kam jdeš na ten kurz?? Koukám že je to na celý den 8O .
Pak určitě napiš jaký to bylo a co ses dozvěděla :D

Holky neviděly jste náhodou Druhou šanci jak dávají na Nově? Já na to normálně nekoukám, ale máma to sleduje, tentokrát tam byla holka co byla v 7. měsíci těhotenství tak jsem si to včera pustila na netu a bulela jsem u toho jak želva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.5.09 08:23

Dobré ránko,
holky to zase byla noc........strašně mě bolí ruce, ze začátku mě brněly jen konečky prstů, ale teď už mě bolí celé ruce až po ramena, je to fakt hrůza, nevím co dělat, magnézko už mám 5 tablet denně. :( Jinak je u nás vše v pohodě, až na ty ruce, fakt nevím co dělat. :( Teď mě tu dokonce jedna mamina postrašila, že s tím samým skončila v nemocnici na kapačkách. :( No budu muset asi zavolat dr. co s tím, přes den je to v pohodě, ale v noci fakt hrůza. :(
Za chvíli razím s Tinkou na Jodobromovou koupel, pak máme bazén a pak po obědě razíme domů na víkend. :lol:

Jinak tady počasí taky nic moc, vypadá to snad na déšť.

Jo co se týče polohy mimča, tak mi na poslední ko dr. říkala, že jsem nyní vzorně hlavičkou dolů. A taky mám šišaté břicho více na pravo. :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.5.09 08:30

Rosanko na netu jsem našla že pphl je poloha podelná hlavičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
16.5.09 08:44

Katy, co to znamená podélná hlavičkou?

Holky, nebojte, příští týden má být počasí letní s teplotami 27 stupňů!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
16.5.09 08:47

Mondi, na kurs jdu k nám do zapadákova!!! Ptala jsem se dr. kde v HK, na stránkách porodnice jsem nenašla vůbec nic a dozvěděla jsem se, že kursy pořádají přímo u nás!!! Bude to takové komorní, jsme přihlášené prý jenom tři!!! Myslím, že je to super, alespoň se budu moct víc ptát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
16.5.09 09:23

Rosanko no je to tak že je halvičkou podélně dolů, tzn. tak jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.5.09 13:05

To je pořád počasíčko, co… prý polojasno - hahaha,
tak to možná jinde, ale u nás ani omylem…
Milan hraje s kapelou dnes na festivalu v Přílepech, tak snad tam moc nezmrznou a snad jim tam přijdou nějaký lidi, já bych teda nos nevystrčila ani kdybych mohla ;-)

mondo teda to jsou mi rady - než si vymačkávat bramboru zasyrova )je to vůbec zdravý?) to si radši vezmu rennie :wink:

rosanko no jo, PPHL je prostě hlavou dolů prdkou nahoru :wink:
pak může být ještě PPKP - poloha podélná koncem pánevním neboli prdelkou dolů ( a pokud tak zůstavá i po 34tt, tak se ještě sleduje, jestli naléhá KP úplný prdelkou nebo neúplný, kdy si pod prdelku strká nožičky, to se rodí vždy císařem),
no a pak jsou ještě polohy šikmá (ta je spíš labilní u mladších miminek) a příčná (taky bývá spíš labilní, ale občas se stane, že i v pokročilejším těhu stále zůstává a potom se taky rodi cisarem)…

pohyby mě se často ještě před 2-3 týdny hemžil jak klubko hadů všude,
ještě dělal kotrmelce,
a nejvíc se mrcasil našikmo a napříč…
Teď už je spíše usazený hlavičkou dolů a válí se jen zleva doprava :D
Vůbec mě nekope pod žebrama, brouček, protože tam má placentu a ví, že do toho se nekope :lol: 8)
Kope mě po stranách nahoře a občas, asi když se protahuje, tak nevím, na který bok si mám lehnout,
protože do mě žďuchá zprava i zleva a jakmile ho přilehnu, tak to je teda naštvanej… :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.5.09 13:29

Tady je taky spíš zataženo než polojasno, doufám že už se to počasí vzpamatuje a bude konečně hezky :twisted:
Teď dokonce začalo pršet … do háje chtěla jsem jít s pejsánkou ven…

Co se tý brambory týká, tak já tu šťávu pila už jako malá, mamce to poradil nějaký léčitel, měla jsem ekzém a pomohlo mi to… přece jen je to jen vymačkaná šťáva ze zeleniny, tak si myslím že na tom nemůže být nic špatnýho, než bych si brala prášek, tak radši zkusím tohle. Na druhou stranu je to každýho věc že…

Odpoledne se má stvit kamoška, tak jdu chystat nějaký jednohubky nebo něco :-) když už prší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.5.09 13:47

Já myslela, že syrový brambory se nemají jíst… ale možná sem to s něčím popletla.

našla jsem hezký články z knížky od Dr. Chmela ohledně těhotenství, myslím, že to moc hezky napsal, zatím jsem to teda nepročetla všechno ;-)

https://www.zdravcentra.cz/…1_18449.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
16.5.09 13:54

No já si myslím, že kdyby na tý šťávě bylo něco špatnýho, tak nám to nebude radit, přece jen si myslím, že když má téměř 20 let zkušeností, tak že ví co ano a co ne…

Jé ty články jsou super… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
16.5.09 18:55

Tak jsem zpátky z kursu!!!! U nás se už vypršelo a teď krásně svítí sluníčko. Ještě by mohlo trochu zabrat a víc se ohřát, ale i tak je to krásné…

Jééé tak to jsem měla mimíse hlavou dole už ve 20. týdnu!!! Ale nic není konečné, že? Jsem ráda, že opravdu neměl hlavičku tam, kam jsem dostala ty dva dloubance…

Na kursu to bylo super, probíralo se těhotenství, šestinedělí, kojení a zdravá výživa :lol: V poledne jsme vyrazili hromadně na oběd a polovina skončila na smažáku s hranolkama a ta druhá polovina na kynutých sladkých knedlíkách se šlehačkou.. :lol: Hlavněže jsme měli probráno, co je nezdravé. Ale PA byla super, nic nehrotila, říkala, že pokud tomu dotyčnému potravina nevadí a je na ni chuť, tak si ji máme dát. Dokonce mi schválila i můj zelený čaj, ale ne celý kastrol, který mám ke snídani, mám si vzít něco menšího :? Pak jsme dýchali a relaxovali…
Příště máme vzít i tatínky, bude se probírat porod, péče o dítě a manipulace s miminkem…

A Mondi, představ si, taky máme doma řemeslníka!!! Přijel s ním i můj strejda a do krovů šroubujou nějaké železo na vyvěšení kleštin a ještě spojují bačkory - to prý má držet střechu..

Ještě až vybalím materiály z kursu, dám sem adresy, které nám PA doporučovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
16.5.09 19:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat