Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj kočičky
dneska jste byly nějaký plodný
kdo si to má pamatovat ![]()
Katy - tu dr. radši zavolej, sichr je sichr - ikdyby to bylo „jen“ kvůli tomu že je to nepříjemné a bolí to … že by to byla obměna křečí v nohou? ![]()
Monďo - tak na druhou šanci jsem tentokrát taky koukala a taky bulela
jenže manža mi přišel z práce zrovna když tam rodila tak jsem z toho už nic neviděla ptž mi musel něco moc důležitýho říct
a brečet před ním moc nechci, ptž se na mě pak kouká jako na hysterku
![]()
Rosi - super odkazy! a hlavně že se ti kurz líbil
![]()
já přidám taky jeden o kojení - vždycky se tam koukám když už chci mít berušku u sebe - ale připadá mi to trochu jako vyšší dívčí
![]()
no já o poloze mimíska nic nevím
až teď ve 30tt jdu na velký utz tak uvidíme jestli bude pan dr. víc sdílnější ![]()
a akorát když jsem byla na 4D tak si berunka hověla nožkama u mého močáku
![]()
moje babi se mnou dneska řešila jestli bych šla na císaře kdyby nebyla Helenka hlavičkou dolů
začíná se mi nějak informovat
tak jsem o tomhle ještě vůbec nepřemýšlela ale určitě bych něchtěla rodit KP normálně (bojím se aby mimís porod přežil, takže žádný hazard)
jo a taky známé se včera narodil chlapeček asi v cca 32.tt
má bobíček jen 1,5 kg ale je zdravý tak snad se jen dopeče a bude v pořádku ![]()
Ahojda holky!!!!
Dneska nás čeká krásná neděle!!!! Sluníčko, teplo,…
Ibbu, já na ty svoje odkazy koukala až teď a některé se mi zdají doooost odborné. PA nám taky říkala, že v časopisech typu Betynka, Maminka, atd. jsou hezké články, ale že tam může přispívat kdekdo, takže je dobré si na věc udělat i svůj vlastní názor…
Zírám, jak má Tvoje babi naštudováno!!!!
Klobouk dolů! Je vidět, že se fakt těší ![]()
Já bych taky nehazardovala, mám pocit, že co mi řeknou, to udělám ![]()
Jůůů, to je drobeček!!! Držím mu pěsti, ať je všechno v poho!!!!!
Krásnou neděli ![]()
Dneska i Vysočina hlásí od rána pěkně - snad to vydrží celý den ![]()
Rosi - já se spíš trošku obávám toho, že kdyby něco, dr. by se třeba snažili o přirozený porod za každou cenu … až na posledním místě by řešili císaře … ne že bych se chtěla nervovat zbytečne, to spíš že už o tom člověk začíná uvažovat jak se to blíží - ale pořád si myslím že platí že dr. neberou tvůj názor nebo požadavky vážně, oni jsou ti chytřejší a ty musíš jen držet pusu …
no, každopádně doufám, že se Helčí natočí dobře a budeme rodit klasicky (a kdyby ne tak snad dr. hazardovat nebudou) ![]()
jo jinak jsem byla dost překvapená, když jsem se dozvěděla že se stále ještě používají kleště ![]()
nevíte o tom nic bližšího? jako jestli je to v dnešní době jinačí (bezpečnější) než to bylo dříve … znám osobně pár případů kdy poškodili nenavrátně miminko (ale je fakt že to už je tak generace mých rodičů)
Ahojky holky,
u nás taky hlásím teplo a sluníčko konečně jupíííííííííííííííííí
Ibbu - všechny moje kamarádky co měli mimísky koncem pánevním rodily císařem, já myslím že když je mimís špatně otočenej tak ani doktorům se nechce do normálního porodu.
O poloze miminka jsme se bavily teď v kurzu, sice jen okrajově… takže jsem si z toho odnesla, že pokud je miminko špatně otočený, možná má k tomu důvod (třeba kratší pupeční šňůra), jsou na to nějaký cviky a šetrný metody jak ho zkusit otočit, ale kdyby mi dr. řekla že ho zkusí nějak otočit, tak bych to odmítla a radši bych šla na ten císař…
O kleštích vůbec nepřemýšlej, neboj určitě je nebudeme žádná z nás potřebovat
Je pravda, že se asi používají, ale já se záměrně o takový věci vůbec nezajímám a články o tom nečtu, proč se děsit že ![]()
Rosanka - tak to jste se měly v kurzu báječně viď… Někdo tvrdí, že kurz je zbytečný, protože na to ce tě čeká, tě nikdo teoretikcy nemůže připravit. Já myslím že je dobrý to vědět teoreticky, praxe je sice pak možná jiná, ale já jsem takový ten typ, co radši chce aspoň trochu vědět co ho čeká…
Co se týká zdravé výživy, tak já si myslím že když někdo nemá vyloženě zdravotní problémy, tak si občas může s klidem zahřešit
když jinak jí celkem v pohodě… já taky občas ujíždím na vyloženě nezdravých jídlech, třeba takový vlašák, hranolky, občas mekáč a KFC ![]()
Dneska jsem se vážila a za posledních 14 dní jsem nepřibrala ani deko, to jsem teda koukala ![]()
Ibbu, já myslím, že kdyby mělo miminko jít zadečkem, přirozený porod riskovat nebudou ani doktoři.. Co jsem zatím načetla, v tomto případě jsou spíš pro císaře…
A myslím, že Helča se určitě otočí, zrovna včera jsem někde četla, že koncem pánevním jsou nakonec jen 3% miminek. Zkus mrknout i na diskuse o porodech, vkládala jsem tam nějaké babské rady, jak donutit miminko, aby se otočilo…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jo, kleště se stále používají, četla jsem i o jakési vakuové pumpě. Doufám, že to nebudou chtít použít u mě, já i brácha jsme prý měli velké hlavy… Ale o kleštích mamka nic neříkala.
A ještě přidám jeden odkaz, tam jsem si docela početla…
http://www.mladazena.cz/…s/detail.php?…
Mondi, to je fakt, kursy vůbec nejsou zbytečný, i když jsem spoustu věcí už věděla, ale strašně fajn bylo to cvičení nebo i dýchání + info, kdy a jak dýchat. Snad to do srpna nezapomenu…
Jsem zvědavá na příště, jsem ráda, že porod bude podán tatínkům trochu drsněji a taky jsem ráda za tu péči o dítě. Ať čtu, jak čtu, mám pocit, že je to pro mě pořád velká neznámá. Ale zvládly to ostatní, tak to zvládnu taky…
Pokud mě teda nepostihne laktační psychóza
Dostaly jsme za úkol informovat partnera včas, jak se projevuje, aby nás včas odvezl na psychiatrii. Když jsem mu to dnes říkala, myslel si, že si z něho dělám srandu
![]()
Ještě gratuluju ke stále stejné váze!!!!! ![]()
Mě zatím stoupá, sice pomalu, ale stoupá… Teď má ale mrně začít teprve přibírat, tak jsem zvědavá…
Kleště jsou samozřejmě stále připravený v pohotovosti na porodním sále,
pokud je během porodu problém a miminko už je v porodních cestách vstouplé hlavičkou, tak už nejde udělat císařem a musí se mu pomoct kleštěma, jinak by to mohlo blbě dopadnout.
Ale snad vás uklidní, že za 2,5 roku, co jsem na sále sloužila, nejdřív jako žákyňka, pak už „normálně“, porodů ukončených kleštěma jsem zažila asi tři nebo čtyři…
A dopadlo to vždycky dobře.
Pokud je porodník zkušený, jakože vždycky musí sloužit aspoň jeden zkušený,
tak na:,–(it správně branže kleští umí, aby se nesmekly a neporanily miminko ani maminku…
Toho se vůbec neobávejte.
A pokud je miminko prdelkou dolů a vy si budete přát rodit císařem, tak dnes už se přání maminky v tomto případě akceptuje a císaře vám udělají, i když je miminko malý a porodit spontánně by ho neměl být problém.
dřív by se s váma nebavili, ale naštěstí dnes už se ví, že je důležitá i psychická pohoda maminky.
Obrázku, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli Ti už dorazila zásilka…? A odkud žes to měla?
Holky vůbec neřešte jak budete rodit, na to je ještě času dost.
Já to neřešila do porodu vůbec a pak už mi to bylo celkem fuk, hlavně že malá byla venku. Ono já vlastně ani neměla čas řešit jak budu rodit, když z ničeho nic rupla v necelým 35tt voda a už se letělo vrtulníkem do Motola.
No ale ani tak jsem před tím vůbec nevěděla jak budu rodit, když malá měla diagnostikovanou středně těžkou srdeční vadu. Jsem si myslela že císařem, ale prd, narodila se normálně. ![]()
Já se kupodivu zatím vůbec z porodu nestresuju, stresuju se akorát furt teď v těhotenství, pořád z něčeho
je na prd vědět, jaký kdy můžou nastat komplikace. a když musím navíc ležet, tak to v tý hlavě šrotuje, to nejde úplně vypnout… ![]()
ale na porod se docela i těším, že to bude rychlejší než to dloooouhý těhotenství…
bolesti mám už teď, křeče kolikrát jak blázen, tak to bude ještě trochu horší, no…
rosanko, dělala jsem cca 8let v Motole na gyn-por.klinice, 8měsíců na sále (+2roky předtím praxe), pak tak různě, nakonec 4 roky na oddělení rizikovýho těhotenství. Krásná práce, ale zůstane to v tý hlavě,no…
![]()
ty věci, co jsem si objednávala z babymarket.cz by měly přijít zítra nebo v úterý, posílali mi v pátek email, že už to dali do kupy a všechno najednou posílají…
tak jsem zvědavá, snad to bude ok a nic nebudem muset měnit nebo vracet, byl by to opruz.
Našim jsem třeba objednala přes internet kšíry na pejsany do auta, dvoje velikosti S, červený a modrý.
Paní volala, jestli můžou být oranžový, že červený nemaj. A přišly oranžový XS (na pytlíku S, ale už od pohledu menší, po změření přesně velikost XS. Takže pruda s výměnou - znova platit poštovný… ![]()
Katy, tos měla teda pěkný vzrůšo před porodem ![]()
Obrázku, ty jsi teda odborník!!! Ono je asi opravdu horší vědět, co vše se může stát…
Já o porodu teda přemýšlím, chvíli mám strach, chvíli věřím, že to bude v pohodě a že to nemůže zas tolik bolet, když to některé ženy zvládnou a jdou do toho snad dobrovolně i 4× i víckrát!!!!
Daleko víc se hrozím toho, jak všechno zvládnu s miminkem… Když jdu na návštěvu, kde miminko mají, přijde mi, že vše je v naprostém klidu a pohodě, ale když pak čtu ty články!!!!!
![]()
Já dnes v nový halence od miláčka k svátku .
No jsem koule, no ![]()
http://img1.rajce.idnes.cz/…_31tt_I..jpg
Zdravím holky,
dlouho jsem tu nebyla, tak než člověk stihne přečíst všechny příspěvky … ![]()
Kurzy jsou fajn, člověka připravý na všechno. Je opravdu lepší vědět, jak má člověk dýchat,jak se po narození váže mimi do šátku … ![]()
Obrázku nádherná fotečka, ta barvička ti moc sluší
![]()
Obrázku, chtěla jsem se tě zeptat, viděla jsem fotečku tvého kočárku, tak jsem jukla na jejich stránky a taky mě zaujal.
Pořád do mě každý hustí, že takové kočárky jsou nepraktické, že na zimu potřebuješ prostornější,aby v zimě tam mohl být mimísek ve fusaku,že vyroste a musíš mít tam místo …
Tak nevím, co se mi líbily kočárky, tak měly malou korbičku.Ty jej už máš doma. Co myslíš, vleze se tam tak cca půl roční dítě i s fusakem?
Děkuji moc za odpověď, jsem z toho trošku zmatená … ![]()