Stahování předkožky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9216
19.9.09 08:42

tak mě doktorka taky řekla že do 3 let se to neřeší, ale dala mi mastičku,abych mu to mazala.Když jsme mazali pravidelně, hodně se to zlepšilo.Ale jak jsme přestali, zase mu to moc přetáhnout nešlo.Ale on to malej vyřešil sám, protože objevil že pindík je bezva hračka, a tím si to nenásilně uvolňoval sám a teď to má už celkem dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
19.9.09 18:13

Nám to taky nešlo vůbec - ani malinko, tak sem si raději načetla na netu něco dopředu, abych si utvořila vlastní názor - než to zjistí DR a bude mně k něčemu tlačit. Podle článků sem se rozhodla rozhodně nenechat nikoho násilím přetahovat - i kdyby na mně poslali sociálku :lol: :lol:
A hle - v létě Vítek chodil převážně nahý, furt si ho natahoval, masíroval a nevímcoještě :oops: :lol: , A JDE TO!!! Sice nee úplně, ale myslím, že postupným zdokonalováním v masírování......to zvládne vyřešit sám.
Při sprchování na závěr mu řeknu ať mi ukáže lulíka - on přetáhne - já osprchuju - a všichni sou šťastní.
Mám štěstí, protože v případech zůžení předkožky to asi taková sranda není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.09 22:45

Ahoj, já mám dva syny. Prvnímu šel pindík přetahovat celkem brzo a v pohodě. Když se narodil druhý, tak jsem se děsila toho, že byla vidět jen opravdu malinko dírka na čůrání, jak byla předkožka zúžená. Myslela jsem si, že s tím bude mít velké problémy. Ale stejně jsem každý večer při koupání jemně pindíka promnula a zkusil jsem trošku zatáhnout. Ale v žádném případě ne tolik, aby ho to zabolelo. A dnes v 18-ti měsících jde přetáhnout celý žalud. Nikdy mu z něj krev netekla, nikdy ho to podle jeho chování nezabolelo. Je pravda, že se koupou vždy dosti dlouho, až hodinu a stahování přišlo vždy až nakonec, až byli pěkně rozmočení. Jinak k dr. - takovou máme taky, jsme na vesnici, do města se mi nechce přehlašovat. Jako praktička dobrá - má už naposloucháno něco zánětů průdušek a zkouknuto plno mandlí. Ostatní věci řeším většinou u odborníků. Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.9.09 19:16

rozhodně nesahat a nepřetahovat…

• Citovat
  • Upravit
9351
25.9.09 21:39

My jsme se s manželem rozhodli nepřetahovat. Pediatrička mi řekla, že jsme měli přetahovat už od narození a že se na to v 1,5 roce podívá. Jdeme tam teď 2.10 a já už se stresuju, aby se se mnou nehádala, že mu ji přetáhne. Asi to budu hlásit už mezi dveřma :roll: :lol: . Manželův taťka má dohromady 5 synů (ze dvou manželství), nikomu z nich nic nepřetahovali a všichni jsou v pořádku, tak na tom asi něco bude…

Mě přijdou stejně někteří doktoři ujetí, když to těm chlapečkům příroda „slepila“, tak to má určitě svůj důvod, však dírka na čůrání tam je a víc zatím nepotřebujou :lol: . Holčičky mají taky panenskou blánu a doktoři ji netrhají po narození, ne? Podle mě to má podobnej význam (aby se tam nedostala infekce, atd.)… :idea: :?:

Možná kecám nesmysly, ale jsem na nervy z té prohlídky, máme takovou ráznou doktorku, tak si snad dá říct a nebude nás do toho nutit :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
25.9.09 23:54

Zebro, tak s tou panenskou blánou mě to přesně taky napadlo. Taky ji nemáme holčičkám postupně rozšiřovat. A násilné přetažení musí být přibližně stejně bolestivé a ponižující jako by holčičce tu blánu protrhli…

držím palce, ať dr není protivná. A radši 3× hlásit mezi dveřma, ať člověk klidně vypadá jak hysterka, než aby se pak vymlouvala, že neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.9.09 00:38

Teda, trochu mě děsíte, naše mudra je též taková stará struktura a ke všemu si posledně na nefrologii něco mumlali o užší předkožce a sledovali, jestli se nedělá při čurání boulička (nedělá). Tak jestli mu to bude chtít přetáhnout, tak to bude maso :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
26.9.09 07:51

Zebři - držím ti palce, ať kontrola u doktorky dopadne bez větších stresů. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.09 10:54

brre - tak já ze začátku věřila své dětské… :( ta od 18 m přetahuje. šlo to celkem dobře… ale pak jsme na chvíli vy:,–(ili (byl nemocnej, 40-tky) a ouha, ono to najednou nejde… a před pár dny mi pindík trochu začervenal…
manžel je dr., tak hnedle zapátral… a co jsem se nedozvěděla?

přetahovat se nemá, vůbec, max. zkusit, lehce, jestli to jde, protože jakmile se přestane, hrozí vznik fimózy, která se pak řešit musí :(

rozhodně si nadávám, že jsem si tohle neověřila, a že jsem věřila svojí dětské dr.,..

rozhodně bych to dr. nedovolila, a při příští návštěvě bych svoje dítě chránila vlastním tělem,!

bohužel, nevím, co dělat, když už jste přehaovta vlastně začali :( my se teď budeme zabývatkoupáním v heřmánku a mazáním a uvidíme, co z toho bude… a to podotýkám, že u nás to šlo krásně! bez řevu, ještě se mu to líbilo!!! a stejně, přestaneš na 2 týdny a je to v …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.09 10:57

Anguo - drž se a nedovol!! navíc, tvůj samík je ještě mini!! kdybych nebyla blbá a nenechala se uklíbat manželovým - musíš věřit svému dr., - neměl by Vojta pindíka zarudlýho a někde evid. fimozu… (navíc, všude jsem slyšela, jak od roka a připadala jsem si super, že našedr. až do 18m! )

(ale pozitivní je, že jsme viděli jak čurá a je to OK., tak snad bude i tohle..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.9.09 11:00

Zebro - tobě přeju pevné nervy!! hádat se někdy s dr. je o nervy! a rozhodně bych taky hlásila mezi dveřmi, není to věc, kterou by byl dr. povinnen dělat, musí se shodnout s rodiči!
a přetahovat od narození - ježišmarjá!!! schválně, až přijde muž ze služby, řeknu mu o ten odkaz na časopis, kde našel článek o ne-přetahování, můžeš jí ho omlátit o hlavu, ať si doplní vzdělání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
27.9.09 19:06

Natašo, to vám teda nezávidím, že už to nejde, z toho mám právě strach :( . Na netu to píšou všude, že je lepší nepřetahovat, takže v nejhorším to doktorce všechno vytisknu, ať si tím vylepí ordinaci :lol:

Já jsem to taky jen trošku zkusila, ale prostě tam je blanka a jen dírka na čůrání, když čůrá, tak se to trošku nafoukne, ale hned to zase splaskne, to musí být normální, když je proud a dírka malá. Podle mě to doktoři říkají (to, že se nemá dělat bublina při čůrání), aby měli důvod přetahovat :twisted: :?: . Benda si navíc začal s pinďou hrát a párkrát si ho i skoro přetáhl, takže si myslím, že příští léto ho budu nechávat hodně nahatýho a bude vyřešeno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
2.10.09 10:11

Tak pinďu nám doktorka nepřetáhla úplně (jen se podívala, jak to jde a prý to má zúžený a jestli to do 2 let nepůjde, tak nás pošle na urologii), ale udělala ze mě blba, že se to musí zkoušet ve vaně, jen kam to jde a nedělat to je nehygienický. A prý že jsem to z netu nepochopila, jak to myslí. Tak jsem z toho jelen :roll: . Vy holky kdo nepřetahujete úplně, přetahujete to kam to jde? Nebo prostě vůbec??? Mě nepřijde, že tam, kam to jde má nějakou špínu nebo moč, jak říká doktorka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5492
2.10.09 11:29

Ahoj holky
tak my jsme začali přetahovat asi v sedmi měsících. Sli jsme zrovna na urologii, zjistili, že to má zúžené, tak jsme začali přetahovat fakt maliličko. Necháváme malého pořádně odmočit ve vaně a pak na suchu mu to manžel maličko přetáhne, už to má teda přetažené, ale ta kůžička je ještě i přes to přetažení zúžená, tak já jsem pro přetahování.Zatím jsme neměli zánět nic, musím to zaklepat. Téměř všichni pediatři řeknou nepřetahovat, nechat tak… ale staří dr. radí přetahovat. Manžel když byl malý s tím měl problémy a museli mu to naráz strhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.10.09 11:35

Zebro , já jsem to teda taky pochopila tak, že nepřetahovat znamená opravdu nic nedělat. Takže já mu budu pinďu jen kontrolovat, aby neměl zarudlou špičku, jestli ho to při čůrání nebolí, nepálí a jinak nic. Samozřejmě kdyby tam nějaký zánět byl, tak by to byla jiná. Takže myslím, že stačí sledovat a jinak s tím nijak nemanipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí