Stahování předkožky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
919
16.5.12 09:08

Ahoj všem,
musím říct,že téma přetahování předkožky mě zajímá a mate zároveň.
Mám mezi dětmi 7.5 roku věkový rozdíl. a jak tušíte,tak u prvního syna to bylo naprosto jinak než teď… :roll:
Přetahovala jsem mu předkožku od miminka a úplně se mi ji podařilo přetáhnout někdy ve školce(přesný věk bohužel nevím).Jen jednou jedinkrát jsem asi použila víc síly než jsem měla a museli jsme jeden den mazat Framykoinem.Jinak bylo vše naprosto v pořádku a dnes bere přetahování předkožky během koupání jako běžnou věc,stejně jako třeba čištění zubů.
A druhý syn?Je mu půl roku a samozřejmě mi bylo řečeno,že NEPŘETAHOVAT!
Neumím si to představit,že začnu třeba až ve třech letch,vždyť dítě co na to není zvyklé musí vyvádět co se mu to vlastně děje,ne? :nevim:
Tak mám „kompromis“.Během koupání to třeba 1× za týden zkusím ale nijak to nehrotím a uvidím co bude a co ne.
Připadám si tedy jako právě zmiňované babičky a tchýně co mají jinou zkušenost a myslí si,že právě ta jejich je ta správná,ale nemůžu si pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.12 09:14

@Phoebe13 ono to záleží na tom, jak ta předkožka vůbec vypadá. Některým klukům jde bez násilí přetáhnout od narození, někomu se uvolní v roce, někomu ve dvou… Jenže když má dítě předkožku fakt zúženou, tak s tím žádné brzké přetahování nic neudělá, protože to přetáhnout zkrátka nejde ani o fous, když tam má otvor 2-3mm.
Tam se pak čeká, že se předkožka neuvolní mechanicky, ale vlivem hormonů, které tělo začne samo produkovat a jejich vlivem se předkožka roztáhne (podobný princip jako kortikoidová mastička) a postupně i sama rozlepí.
Takže pokud má dítě předkožku volnější, tak mu nebude působit žádný šok, když se zkusí bez násilí přetahovat třeba až ve 2-3ltech, protože by mu to stejně tak šlo už v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.5.12 09:23

holky ted se m vycural na podlahu, sice bulel ale ne tak hrozne :potlesk: mam hroznou radost z ty louzicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
16.5.12 15:05

to je dobře.nech ho jen ve slipenkách nebo v trenýrkách.a když se počurá tak ho netrestat říct že se nic nestalo a bud nočník nebo záchod.tak týden.já jsem byla ráda že si uvědomil že je velký kluk a krásně pak chodil na nočník.nebo když začné poplákávat takovéto nervozní tak hned jdeme na nočník.je to velký šikula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.13 07:40

Ahoj, ráda bych přidala svůj příspěvek a poprosila ostatní maminky o názory a zkušenosti. Synovi je 18 měsíců, včera jsme byli u doktorky, která násilím přetáhla předkožku. Maličký hrozně plakal. Na jedné straně ji má srostlou a nejde přetáhnout úplně. Teď, když čůrá se drží v rozkroku a běží mě rychle obejmout a pláče, celý den, celou noc, je to k nevydržení. Dr. řekla, že máme přetahovat každý den a mastit mastičkou. Jenže jeho to tak hrozně bolí, že jen když mu sundám plenku a nic nedělám, tak pláče. prosím o názor, přetahovat nebo ne? Nebylo by lepší, kdyby mu to chirurg hned šmikl, aby jsme si ušetřili bolesti a trápení? Děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
5.4.13 07:44
@kristynkaa píše:
Ahoj, ráda bych přidala svůj příspěvek a poprosila ostatní maminky o názory a zkušenosti. Synovi je 18 měsíců, včera jsme byli u doktorky, která násilím přetáhla předkožku. Maličký hrozně plakal. Na jedné straně ji má srostlou a nejde přetáhnout úplně. Teď, když čůrá se drží v rozkroku a běží mě rychle obejmout a pláče, celý den, celou noc, je to k nevydržení. Dr. řekla, že máme přetahovat každý den a mastit mastičkou. Jenže jeho to tak hrozně bolí, že jen když mu sundám plenku a nic nedělám, tak pláče. prosím o názor, přetahovat nebo ne? Nebylo by lepší, kdyby mu to chirurg hned šmikl, aby jsme si ušetřili bolesti a trápení? Děkuji za názor

Zvážila bych žalobu. Kdy tohle skončí? Já si malýho na kontrolách hodně hlídám, tohle je pohlavní zneužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.13 07:52

Jako vážně se tohle bere jako pohlavní zneužití? Snažím se prcka taky hlídat, ale prostře to najednou vzala a přetáhla, brečela jsem společně se synem, nikdy jsem ho neslyšela tak moc plakat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
5.4.13 08:28

Ja jsem to klukum udelala doma.take to mely napuchle mazala jsem jim to a po tydnu totalni pohodicka.pri kazdem koupani si to umivaji. prostredni si stim hraje na horu a dolu. takze nema moznost zarust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.13 08:31

Jenže nás to hrozně bolí :( Nevýhoda je, že syn je nedonošený, tudíž velmi drobný a trochu líný, on ještě ani neví, co to je a jen tak se za něj tahá, ale aby přetahoval..to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
5.4.13 12:48

Prostredni to delal pred
2 rokem a sem tam si to stahuje v cervnu bude mit 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.13 13:03

Takže co mám tedy dělat? stahovat nebo ne? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
5.4.13 13:43
Mě se chce brečet za tebe. Tohle mi udělala doktorka dvakrát a já jsem s malym řvala jak želva. A měla sto chutí jí jednu vrazit. Prohmatávala mu bříško a pak z ničeho nic mu to stáhla :,( Taky ho to bolelo a nechtěl si na to nechat šáhnout, tak jsem mu to jen umývala a po pár dnech to zkusila přetáhnout, né celý, ale jen maličko. Ted mu jsou dva a kousek a jde to v pohodě. Kamarádka má syna, kterýmu to přetahoval doktor trubičkou a měli ho posazovat do heřmánkový vody a mazat mastičkou. Tak to zkus taky, třeba mu to zabere. Hlavně mu to pak přetahovat, když bude dlouho ve vodě, aby se mu ta kůžička uvolnila sama a nešlo to tak ztuha…Budu držet palce, ptz vim, že je to citově náročný :?
@kristynkaa píše:
Takže co mám tedy dělat? stahovat nebo ne? :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.4.13 13:52

Je to šílený, chudáček stále pláče a mě je z toho zle :zed: Já bych tý doktorce taky stáhla!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
5.4.13 13:55

Co vim tak jsem nekde cetla, ze se to ma hlidat a pretahovat az nekde po 3 letech…do te doby se pa nechat pindik na pokoji, tohle udelat nase mudr, tak jdu okamzite k jine :evil:…musi to bolet jak cert :(chuderka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
5.4.13 14:02

Při roční prohlídce vašeho chlapečka se poraďte se svým dětským lékařem, jak postupovat dál. Většinou se ale volí minimálně do dvou let konzervativní postup a předkožka se násilně neuvolňuje. Mezi druhým a třetím rokem je už vhodná porada s urologem nebo dětským lékařem.

Přetahování předkožky aplikujeme však jen tehdy, jde-li to zcela volně, aby nedošlo k natržení předkožky! Po zahojení zůstává jizvička, kůže tak ztrácí svou elasticitu a předkožka pak nejde přetáhnout přes žalud vůbec. Násilné přetahování tak často končívá úplným operačním odstraněním předkožky neboli obřízkou.

http://www.mimiforum.cz/…y-kdy-zacit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect