Stále necítím, že bych chtěla mít dítě, je to vada?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.5.18 20:57

@Klopotkova Já znám naopak několik samoživitelek v okolí, kterým je jedno, že jsou bez chlapa, stejně to byl hajzlík..hlavně že maj to dítě, které jejich život tak nějak posvěcuje. Ženská která má v hlavě vymleto, jdou jí ruce dozadu, ale porodila dítě se klidně bude před bezdětnou primářkou cítit jako mistr světa. Opravdu, znám takové :roll:

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
24.5.18 21:02
@Anonymní píše:
@Klopotkova Já znám naopak několik samoživitelek v okolí, kterým je jedno, že jsou bez chlapa, stejně to byl hajzlík..hlavně že maj to dítě, které jejich život tak nějak posvěcuje. Ženská která má v hlavě vymleto, jdou jí ruce dozadu, ale porodila dítě se klidně bude před bezdětnou primářkou cítit jako mistr světa. Opravdu, znám takové :roll:

Taky takovou znám. Jednu v okolí, která se pořád zašťiťuje tím, že má děti, ale pořídila si je s kriminálníkem, když si ho brala, tak její matka stála vzadu v obřadní síni a brečela, celá její rodina jí nadávala, jak je hloupá, že si s tímto člověkem pořídila nejen jedno dítě(šlápnout vedle může každá žena), ale, že i druhé, na to neměl nikdo slov, dnes je dávno rozvedená alimenty jí chodí velmi sporadicky a má se co otáčet.
Nic jiného v životě nedokázala kromě toho, že tedy porodila ty děti, staví to na piedestal a mladším, bezdětným ženám se směje :?.

• Citovat
  • Upravit
1187
24.5.18 22:48
@radkka píše:
Upřímně? Závidím ti, že se ve 37 cítíš mladá, mně tahne na třicet a jsem z toho nešťastná… to neber ve zlém, vadná jsem já :mrgreen:

Já se cítím mladá i ve 40 :mrgreen:… tak na 25 ( škoda, že na ně taky nevypadám :,( ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122613
24.5.18 22:52
@sissi001 píše:
Já se cítím mladá i ve 40 :mrgreen:… tak na 25 ( škoda, že na ně taky nevypadám :,( ).

A kolik máš dětí a jak staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
24.5.18 22:59
@mrav píše:
A kolik máš dětí a jak staré?

Myslíš, že to má souvislost? Školní a předškolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.5.18 23:05
@Anonymní píše:
Tak Janet Jackson měla první dítě v 50ti a je v pohodě že :lol:

a jak to víš, že v pohodě? Ona to do novin vykládat nebude, ale teoreticky může mít dítě z darovaného vajíčka, po IVF - což já jako „pohodu“ nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122613
24.5.18 23:13
@sissi001 píše:
Myslíš, že to má souvislost? Školní a předškolní.

Tak to naštěstí období vzdoru máš za sebou. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.5.18 23:15
@Anonymní píše:
Jsem sama a žádného partnera nemám.Přemýšlím nad tím jen tak single při pohledu do kalendáře, jak popisuješ. Zatím mě všichni opustili kvůli jiné, většinou v tom byla kolegině z práce a ta představa, že by mi to někdo udělal po svatbě s dítětem, by bylo ještě větší psycho. Je tam asi víc faktorů, proč děti ještě nemám. Nenašla jsem ani toho pravého a že bych po dítěti natahovala ruce se říct taky nedá, možná také kvůli tomu pohodlí, že bych se musela najednou starat a ted jsem v klidu a v podstatě nic nemusím.
Mám kamarádku, která si nechala udělat dítě s jedním kamarádem, protože to děcko prostě chtěla a bylo jí jedno s kým. Pro mě je to hooodně nepochopitelné ala já jí to neberu, pokud je takhle štastná a stačí jí to.

V tom případě nechápu, co vlastně řešíš. Dítě s náhodným partnerem (zploditelem) je pro tebe nepřijatelné a partnera nemáš. Takže i kdybys dítě chtěla, samosprašná nejsi. Jen čistě teoreticky - představ si, že máš na otěhotnění rok, pak ti selžou vaječníky a bude to definitivní. Co s tebou ta představa dělá?
Já jsem měla ve tvém věku až čtyři děti, pak jich ještě pár přibylo - a ujištuji tě, že mateřství po 40ce je náročnější. Takže bych dítě neodkládala.
Sama si život bez dětí představit neumím, neměl by pro mě to pravé naplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
24.5.18 23:39
@mrav píše:
Tak to naštěstí období vzdoru máš za sebou. :lol: :mavam:

Mám pocit, že mě čekají daleko větší radosti než období vzdoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
24.5.18 23:47
@Anonymní píše:
Zdravím všechny uživatelé těchto stránek.
Všude tady vidím, jak tady píšou mladé maminky, kterým je kolem dvaceti let. Dokonce řeší druhé dítě. Mě už je 37 let, nevím proč, ale mám pořád pocit, že jsem na dítě moc mladá. Vím, že už mi je dost roků, biologické hodiny už tikají, ale na dítě se pořád necítím. Kdyby se stalo, že bych ho měla, tak jedině proto, že by ho chtěl můj partner. Možná aj obavy, že když budu mít dítě, tak se budu připadat už moc stará. Mám nějakou vadu? Příjde to na mě někdy? Jak to máte vy?

vadu nemáš, ale dej si pozor, aby ti ten vlak opravdu neujel a za pár roků jsi nelitovala, reprodukční věk nezastavíš a že jsi mladice to máš sice v hlavě, ale 37 roků z hlediska reprodukce není žádná hitparáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
25.5.18 09:32
@mrav píše:
Ale bez penisu a bez partnerky nelze mít dítě. :lol: :mavam:

no.. nedávno jsem viděla dokument kde dvě lesbičky taky neměly penis a zvládly to :-) ale to už jsme asi mimo téma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
25.5.18 09:38
@Klopotkova píše:
Taky takovou znám. Jednu v okolí, která se pořád zašťiťuje tím, že má děti, ale pořídila si je s kriminálníkem, když si ho brala, tak její matka stála vzadu v obřadní síni a brečela, celá její rodina jí nadávala, jak je hloupá, že si s tímto člověkem pořídila nejen jedno dítě(šlápnout vedle může každá žena), ale, že i druhé, na to neměl nikdo slov, dnes je dávno rozvedená alimenty jí chodí velmi sporadicky a má se co otáčet.
Nic jiného v životě nedokázala kromě toho, že tedy porodila ty děti, staví to na piedestal a mladším, bezdětným ženám se směje :?.

no hele, já myslím že to máme stejně.. jestli tuším správně, tak jsi bezdětná, ne? takže tyhle lidi „já jsem matka kdo je víc“ vnímáš silněji než jiní, já zas jako zasloužilá matice vnímám „má se dobře, ale všechno by asi dala za to mít dítě, když nemůže“ taky silněji než jiní, zvlášť když mám toho člověka moc ráda.. stejné to mají těhotné, na které se každý vrhá se stejnými otravnými dotazy, takže tyhle lidi vnímají extra silně, totéž novopečené maminky a jejich bolavé téma „dobré rady“ a „co děláte blbě“.. myslím že všechny tyhle pohledy zakladatelce přispějí k zamyšlení, zvlášť když uvažuje teoreticky, nehádá se s partnerem že každý chce něco jiného apod.

mimo téma, zaregistrovala jsem tě když tě tu opakovaně honila nějaká pomatená osoba, už dobrý? to musí být peklíčko stát se objektem nějakého psychopata.. drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová