Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jaj, to je pěkně zapeklitá situace. Je hezké sousedce občas pomoci, ale tohle už je solidní využívání. A nejste sociální služba. Ale nic než se obrnit trpělivostí a neotvírat (vždyť teď v krásném počasí můžeš s malou kočkou i do parku klidně na většinu dne), protože to vypadá, že neteři je to putna a pokud zajdeš na sociální odbor, ten někoho pošle, ten zjistí, že ta situace není až tak žhavá, protože místa v domovech nejsou, a paní bude dále doma a tebe bombardovat.
Jsem asi sobec a potvora, ale já bych ji neotevřela a úplně se na ni vykašlala.
To že je stará a sama je sice smutné, ale její problém, že odmítá opatrovatelku. Je sice hezké, když se starým lidem pomůže, ale takto tě využívat…
Nevím proč bys měla doplácet na to, že se o sebe už nedokáže postarat, ty seš její sousedka, ne pečovatelka. Staráš se o děti a za ni zodpovídat nemusíš. Obtěžuje tě tím, tak ať dá pokoj. Ty nejseš povinná se o ni starat. Buď bych ji to slušně řekla, kdyby to nepomohlo, tak i neslušně
nebo bych ji pak přestala otevírat.
Sem tam někomu pomoct určitě není problém, ale tohle už je moc.. ![]()
A nebo bych jí to zpoplatnila, co obtěžování to stovka dvě..nebo lépe paušál měsíčně-od ní nebo od neteře a nesmí budit děti-tzn. smí přijít od do s vyjímkou požáru. kdyby to byla placené, tak by mě to tak neštvalo-prostě přivýdělek-ale časově vymezit v každém případě. S tím, že už jí hlava tolik neslouží-no naší babi když přestávala sloužit hlava, tak nebyla schopná rozeznat že je televize či wc v čudu a šupajdit s tím otravovat sousedy-aby to opravili. myslím, že na tom je na tom ještě vcelku dobře, takže bych jí nešetřila.
Děkuju všem za odpovědi, hodně jste mi pomohli. Přemýšlela jsem nad tím, příště až bude zvonit tak otevřu (nerada bych si to pak vyčítala), poslechnu co chce a pokud to bude něco jako nejde mi TV, elektrika, zavřít okno, řeknu, že bohužel to vyřešit nedokážu, že jsem doma sama s dcerou a teď musím např. vařit, krmit a zavřu hned dveře. Pokud to bude něco jako, teče mi v bytě voda, nejde mi vypnout sporák, půjdu se pro jistotu podívat a pokud se nebude jednat o něco naprosto akutního, řeknu, ať si zavolá opraváře a nekompromisně odejdu. Doufám, že to pomůže a pokud se takto párkrát zachovám, dá snad pokoj. Do teď jsem byla doopravdy až moc vstřícná, vždy jsem se šla podívat, proč jí nesvítí světlo apod a takto jsem dopadla…
Jinak klobouk dolu před všemi, které jste se museli starat o staré nemohoucí babičky a tchýně, to musí být teprve náročný, toto je jen sousedka…