Šťastné a spokojené manželství

Psylocke
19.4.23 23:21

Šťastné a spokojené manželství

Vyslechla jsem si teď pár příběhů starších žen, které mají štastné manželství a rodiny a úplně mě to dojímalo, jaké mají krásné vztahy. Sama mám z mého manželství depky a myslim, že je v troskách. Tak jsem si chtěla vyslechnout nějaké vaše pěkné příběhy, jaké máte vztahy a rodiny. Pořád se tady řeší jen problémy, tak bych ráda četla něco pozitivního :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
19.4.23 23:29

Mělo by se mluvit i o tom hezkém. Nedávno jsem přemýšlela, že se vubec nenosí někomu říct: Jsem šťastně vdaná nebo jak mám doma fajn chlapa. Očekává se, spíš si postěžovat a na vše brblat. To už je ta česká natura :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
19.4.23 23:50
@Psylocke píše:
Vyslechla jsem si teď pár příběhů starších žen, které mají štastné manželství a rodiny a úplně mě to dojímalo, jaké mají krásné vztahy. Sama mám z mého manželství depky a myslim, že je v troskách. Tak jsem si chtěla vyslechnout nějaké vaše pěkné příběhy, jaké máte vztahy a rodiny. Pořád se tady řeší jen problémy, tak bych ráda četla něco pozitivního :srdce:

Ja si jednu dobu v kanclu pripadala uz jako exot, kdyz jsem poslouchala ty stiznosti kolegu, jak to maji doma hrozne :D Kolega, co bydli daleko a dojizdi domu jen na vikend, ma vztah s manzelkou na bodu mrazu, ze spolu zustavaji jen kvuli detem; druhy kolega zase mel s pritelkyni docela Italii. Do toho u nas sedela docasne jedna kolegyne a ta narovinu rekla, ze si manzela brala jen proto, ze spolu cekali dite a jinak ze mu nemuze prijit na jmeno.

My s manzelem spolu zijeme sest let a ackoli samozrejme obdobi zamilovanosti davno vyprchalo, jsme spolu extremne stastni. Mame podobny nazor na svet, zivot, priority, stejne tak podobny smysl pro humor, takze i kdyz nas obcas lidi kolem nechapou, my se bavime :mrgreen: Ani kdyz byl covid, ja delala z domu a manzel byl na dlouhodobejsi neschopence, nemeli jsme problem s ponorkou nebo ze bychom si lezli na nervy.

Jasne, taky se nekdy chytneme, obvykle je to ale kvuli nejake prkotine; trochu se dostekame, pak se navzajem omluvime a je zase klid. Jsou samozrejme veci, ktere me na nem obcas stvou, stejne jako jeho na mne, ale v konecnem dusledku jsou to drobnosti, ktere nam ve spokojenem zivote nijak nebrani.

Asi nam dost pomaha to, ze jsme oba dost flegmatici a jen tak se necim nenechame rozhodit. Nemame teda deti, to asi taky dela svoje. Oba jsme milovnici zvirat a misto deti mame je :mrgreen:

Nejdulezitejsi na tom je podle me to, ze v sobe mame navzajem oporu a stoprocentni duveru. Nedokazu si predstavit, ze bych mela nejake tajemstvi, se kterym bych se manzelovi nemohla sverit nebo se na nej v necem nemohla spolehnout. I kdyz se vidime denne doma, skoro kazdy den si volame do prace, nekdy i nekolikrat, a tesime se na sebe. Ted v nedeli odjizdim na tyden na sluzebku do zahranici a uz ted je mi smutno z toho, jak se mi bude po nem a te nasi smecce styskat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
20.4.23 02:10

My máme šťastné manželství. Po narození druhé dcery prošlo náročným obdobím, byla to pro nás velká zkouška, ale jak dcera trošku povyrostla, vše se uklidnilo. Určitě jsou drobnosti, vycházející zejména z našich rozdílných povah, na kterých se neshodneme, určitě jsou věci, které mě na manželovi tak trochu štvou, stejně jako manžela štvu občas já, nicméně celkově jsme spolu šťastní a mám pocit, že k sobě opravdu patříme. Tak uvidíme, jak to s námi bude do budoucna, jsme spolu 9 let, 2 děti a zatím dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3304
20.4.23 05:22
@Psylocke píše:
Vyslechla jsem si teď pár příběhů starších žen, které mají štastné manželství a rodiny a úplně mě to dojímalo, jaké mají krásné vztahy. Sama mám z mého manželství depky a myslim, že je v troskách. Tak jsem si chtěla vyslechnout nějaké vaše pěkné příběhy, jaké máte vztahy a rodiny. Pořád se tady řeší jen problémy, tak bych ráda četla něco pozitivního :srdce:

Ahoj, šťastné a spokojené manželství je hlavně o tom, jak si ti dva sednou, jak se k sobě chovají i po tom, co opadne ta velká zamilovanost. U velkého množství páru začínají problémy až, když přijdou děti. Rozvratu vztahu pomáhají dost i různé závislosti.

Je hezké, když vidíme kolem sebe spokojené páry. Jenže tyto páry se k sobě umí chovat. Je tam úcta, respekt, vděčnost, pozornost, initimita a sex. Tyto páry chápou, že vztah vyžaduje dávat lásku, kterou ten druhý potřebuje. Každý vnímáme lásku trochu odlišně.

Šťastných a spokojených páru mám v okolí také dost. Problémy jsou všude, ale klíčové je, jak se řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
20.4.23 05:36

@LukeR1 moc hezky napsáno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4449
20.4.23 05:44

@HappyPotato Bramboro, ty to stesti sdelujes kazdym prispevkem :palec: :lol:

Se zenou budeme spolu v srpnu uz 25 let, tak spokojeni jsme. Zakladem asi je, ze mame podobne zivotni hodnoty a nikdy nezmizel vzajemny respekt, i kdyz krize byly, hlavne v prvnich letech ditete. Zacali jsme fakt velkou laskou, z ktere asi cerpame doted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
20.4.23 06:39

Jsme spolu 33 let a po všech možných peripetiích, kdy jsem si myslela, že konec, fakt dobrý.
Nevěš hlavu, v dlouholetému vztahu přijdou i chvíle, kdy to člověk má chuť zabalit.
Důležité je, aby si měl na co vzpomenout - kdy jste byli jako pár šťastní, kdy jste zažili něco hezkého, jak jste nějakou složitou situaci spolu překonali. Jak jste třeba v nesnázích jeden druhému pomohl. Čím víc máte takových vzpomínek, tím víc je manželství stabilnější.
Nestyď se a jdi se poradit do manželské poradny, když máš pocit, že úplně špatný.
Nestranný pohled na vztah může pomoct.
Dlouholetý vztah je v takových vlnách - chvíli hezky, pak horší, pak zase dobrý.

Vzpomeň si, proč jsi se do svého muže zamilovala, proč on do Tebe.

Držím palce, aby jste krizi ustáli.

Příspěvek upraven 20.04.23 v 08:14

• Citovat
  • Upravit
659
20.4.23 07:33
@Fukitol píše:
@HappyPotato Bramboro, ty to stesti sdelujes kazdym prispevkem :palec: :lol:

Co tim myslis? :) toto je muj druhy prispevek po docela dlouhe dobe, tak moc nevim, jak si tvou poznamku vzit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4449
20.4.23 07:45
@HappyPotato píše:
Co tim myslis? :) toto je muj druhy prispevek po docela dlouhe dobe, tak moc nevim, jak si tvou poznamku vzit. :mrgreen:

myslim to “StastnaBrambora” :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79978
20.4.23 07:51
@Psylocke píše:

Měla ses jich zeptat na doby, kdy na tom byly taky zle, a jak to zvladly. Ono v těch dlouhých vztazích je to taky houpačka, jednou jsi dole, jednou nahoře. Rozdíl je v tom, že oni neutečou, když jsou dole, ale dělají všechno proto, aby byli zase nahoře. Jsem vdaná už 43 let. Pořád za jednoho muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
20.4.23 07:53
@Fukitol píše:
myslim to “StastnaBrambora” :kytka:

Priste si tedy dam nick DepressedPotato, abych nedrazdila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
20.4.23 07:55

Nejsem tedy vdaná, ale jsme spolu 12 let, dvě děti. Začátky složité, ale jak už tu někdo psal, byla to fakt velká láska, jako blesk, a to nás přeneslo přes ty obtíže, a teď jsme spolu prostě rádi. Jsme spolu kromě práce skoro pořád, teď je muž na týden na služebce, a jsme z toho „celí nemocní“. Máme se rádi a i když v některých věcech se neshodneme, chováme se k sobě slušně a s respektem. To je myslím důležitý. Moji rodiče jsou spolu přes 40 let a taky se mají pořád rádi. Berou na sebe ohledy, doplňují se, i když jak už stárnou, tak se občas poškorpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
20.4.23 08:08
@inkakřivák píše:
Měla ses jich zeptat na doby, kdy na tom byly taky zle, a jak to zvladly. Ono v těch dlouhých vztazích je to taky houpačka, jednou jsi dole, jednou nahoře. Rozdíl je v tom, že oni neutečou, když jsou dole, ale dělají všechno proto, aby byli zase nahoře. Jsem vdaná už 43 let. Pořád za jednoho muže.

To je mozna nejdulezitejsi vlastnost - jak se k sobe chovaji ve vyhrocenych situacich. Ona i hadka muze byt pro vztah ozdravna, pokud se i tak k sobe umi chovat slusne.

Mam znamou, co ma hrozne fajn manzela, maji spolu mala dvojcata. Chlap je super, takovy vtipalek, nekdy az „na presdrzku“ :mrgreen: Funguje super jako tata, lita kolem baraku, ma slusnou praci. Problem je, ze kdyz mu „hrabne“, stane se z nej neskutecne zly clovek. Je schopny manzelku posilat do pi.., nadavat ji do kur.. i hur. Napriklad kdyz jeste nebyli manzele a bydleli v jeho dome, nechal ji po hadce sbalit vsechny svoje veci, aby se vystehovala, a az kdyz jsme vyjeli, ze ji odstehujeme, rozmyslel si to a usmirili se.

Nastesti tyhle svoje stavy nema casto, ale kdyz uz, tak to stoji za to. Ja bych to nedala, my si s manzelem ani pri hadce nenadavame a nemyslim si, ze bych se dokazala usmirit s clovekem, ktery se ke mne jeste hodinu zpatky choval takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.4.23 08:14
@Martina84 píše:
Mělo by se mluvit i o tom hezkém. Nedávno jsem přemýšlela, že se vubec nenosí někomu říct: Jsem šťastně vdaná nebo jak mám doma fajn chlapa. Očekává se, spíš si postěžovat a na vše brblat. To už je ta česká natura :lol:

Ano, to mi připomnělo, že moji babičku před lety zastavil na ulici reportér rozhlasu, prý jak se jí žije, zda jí stačí důchod atd. A babi mu odpověděla, že se má moc dobře a nemůže si stěžovat. Divil se a její odpověď v pořadu nezazněla… Babi a děda spolu žili 50 let, zažili období, kdy měli hluboko do kapsy i dostatek všeho, ale spolu byli šťastní vždycky. Cestovali a užívali si - a je jedno, jestli po Čechách s řízkem v batohu nebo k moři se stravováním v restauracích. Byli šťastní, protože chtěli být šťastní :srdce: Já s manželem cítím totéž, jsme spolu rádi, baví mě s ním i ta obyčejná, všední rutina, těším se na něj každý den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí