Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@beruska9 malému je 11 týdnů. Své mléko jsem mu dávala do 10tydne, od té doby nemám ani kapku. Teď už je bohužel plně na UM. Všude čtu jak je MM to nejlepší a UM je pomalu jed. Když jsem chtěla vybrat to nejlepší UM tak nejsou ani relevantní srovnání nikde.
@NatalieSofie třikrát? Mně malý kolem 6.měsíce vstával na kojení každou hodinu. A ani po kaši nespal líp, svoje kojení stále v noci. vyžadoval. Kaši k večeři jsem zavedla až jako poslední, některá mimča z ní mohou mít bolení.
@janickaIII nemá smysl hledat, které UM je nejlepší, všechna obsahují to správné, dětská výživa je neskutečně kontrolována. Důležité je, aby miminku sedlo a nemělo zažívací problémy. A jaký by to měl být jed? Moje dítě nikdy UM neochutnalo, kojila jsem, ale nikdy by mě nenapadlo tohle rozšiřovat, protože to není pravda. Výživu mu dá stejnou, jako to mateřské, jen u toho je výhoda, že obsahuje více protilátek. Ale jsou kojené děti, které jsou každou chvíli nemocné a děti na UM, které jsou jako řípy. Nejdůležitější je vždy spokojená máma a spokojené dítě ![]()
A jake pouzivate UM?Ja nutrilon profuturu 1…nemam z toho vubec dobry pocit,ze prcek je na UM,ale co se da delat.Ja od zacatku odstrikavala,protoze mam ploche bradavky a malej se nechytnul a nechtel sat,tak des a jeste mleka jsem mela malo,ze jsem dokrmovala od 3 tydnu ![]()
@janickaIII píše:
@beruska9 malému je 11 týdnů. Své mléko jsem mu dávala do 10tydne, od té doby nemám ani kapku. Teď už je bohužel plně na UM. Všude čtu jak je MM to nejlepší a UM je pomalu jed. Když jsem chtěla vybrat to nejlepší UM tak nejsou ani relevantní srovnání nikde.
Ja nepisu, ze je UM jed. UM je absolutne nejlepsi alternativa, pokud kojeni nejde. Je slozenim co nevic podobne MM, nenahradi to zadne kase ani prikrmy ani nic. Ale nektere veci, ktere MM „umi,“ proste UM nebude umet nikdy (materske mleko se totiz plynule prizpusobuje diteti, okolnostem atd, dokaze prenaset imunitni latky primo od matky k diteti atd, nebidu tady delat celou prednasku, da se to najit na netu). Materske mleko bylo, je a bude nejlepsi strava pro lidske mimino, to je proste fakt. Nicmene v situacich, kdy kojeni neni nejlepsi volba pro matku a dite (z ruznych duvodu), je potreba zvolit druhou nejlepsi moznost, coz je UM, a nehledat bocni cesticky v zbytecnem pridavani nelogickych prikrmu typu stavy.
@beruska9 no a to je presne ono. Já vím že MM je to nejlepší a strašně mě štve, že se mi kojení nepovedlo. Hlavně kvůli té imunitě. Porodila jsem zdravé dítě a teď to podelam kvůli UM fakt mě to štve. A masáž všech kojo fanatiků mi moc nepridava. O UM 1 se nesmí pomalu nic napsat, například nějaká studie ohledně zdraví děti kojenych a na UM skoro neexistuje. No nechci tady plevelit diskuzi zakladatelce.
@NatalieSofie jo to máme stejné pocity. Já dávám hipp ha v kombinaci s kendamil.
@janickaIII píše:
@beruska9 no a to je presne ono. Já vím že MM je to nejlepší a strašně mě štve, že se mi kojení nepovedlo. Hlavně kvůli té imunitě. Porodila jsem zdravé dítě a teď to podelam kvůli UM fakt mě to štve. A masáž všech kojo fanatiků mi moc nepridava. O UM 1 se nesmí pomalu nic napsat, například nějaká studie ohledně zdraví děti kojenych a na UM skoro neexistuje. No nechci tady plevelit diskuzi zakladatelce.
Neboj se. Moje mala je nadstandardne zdrava, jsou ji 2 roky. Rikaly mi sestricky v nemocnici, ze jejich deti na UM taky nebyly nijak extra nemocne. Hlavne mysli pozitivne, tes se z miminka a bude dobre.
@janickaIII píše:
Neboj, UM ti dite neznici…nekdy to proste nejde
Na to to UM je a je supr, ze existuje.
Dítě, které je vyživováno umělou kojeneckou výživou, by mělo být přikrmováno již od 4. měsíce života. Podávat příkrmy se má začít podávat postupně, nechat dítě si na ně nejprve zvyknou…to jsem nasla tady na emiminu v clanku
@NatalieSofie píše:
Dítě, které je vyživováno umělou kojeneckou výživou, by mělo být přikrmováno již od 4. měsíce života. Podávat příkrmy se má začít podávat postupně, nechat dítě si na ně nejprve zvyknou…to jsem nasla tady na emiminu v clanku
Hele to si musi kazda ujasnit, jak to chce a citi. Ja osobne nevidim na prikrmu od 4 mesice nic spatneho. Podle me je daleko dulezitejsi, co miminku davas a v jake kvalite. Jestli mrkev ze supermarketu, nebo ze sklenicky. Chapes? Ale ty jsi mama, tvoje je to dite, delej jak myslis.
@warita píše:
Neboj se. Moje mala je nadstandardne zdrava, jsou ji 2 roky. Rikaly mi sestricky v nemocnici, ze jejich deti na UM taky nebyly nijak extra nemocne. Hlavne mysli pozitivne, tes se z miminka a bude dobre.
Diky za uklidneni. Muzu se zeptat Tvoje mala chodi do skolky/jesli? Ja se prave bojim aby nebyl extra nemocny az zacne chodit do kolektivu. Dokud jsme dima tak muzu celkem snadno ohlidat, s kym se potkame, ale az pujde mezi vetsi skupinu deti tak aby to nebyl problem.
no budu pak muset vic hlidat az bude jist vse, aby jedl kvalitne a ne blafy.
@janickaIII píše:
@waritaDiky za uklidneni. Muzu se zeptat Tvoje mala chodi do skolky/jesli? Ja se prave bojim aby nebyl extra nemocny az zacne chodit do kolektivu. Dokud jsme dima tak muzu celkem snadno ohlidat, s kym se potkame, ale az pujde mezi vetsi skupinu deti tak aby to nebyl problem.no budu pak muset vic hlidat az bude jist vse, aby jedl kvalitne a ne blafy.
zatim jeste nechodi a nemocna bude tak nebo tak. Ja a moji sourozenci jsme byli vsichni kojeni a nemocni jsme byli tak, ze s nama byla matka vlastne nonstop doma. Nebo jsme byli u babicky, ale do skolky jsem chodila diky tomu poskrovnu.
@NatalieSofie píše:
@scentini a kak si teda zacinala?davala si i ty stavicky?
Prvni dceru na ovoci ze sklenicky( uz nevim, jake ovoce) a postupne i stavy, zeleninu, kasi atd. Druha dostala prvni dyni a vubec ji nechutnala, ted bude mit 5 mesicu a mela mrkev, mrkev s bramborem, hrusky, jablicka a dostane i stavu. Obe se naucily na lzicku za par dnu.