Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den, taky bych Vas poprosila o radu. Rozhoduji se mezi Cybex sirona a Romer max fix II, sironu jame videli, byla nam sympaticka. Mam velmi drobne dite, na 15 mes 75 cm a 7,3 kg. Jde mi o rozhodnuti. Koukala jsem, ze Romer ma plus test, sirona ne. Nevite nahodou, ktera autosedacka je vyssi, tzn ze ktere by mohli dite videt lepe ven? Jakou byste zvolil vy? Moc dekuji
@Kikin16 nevím jaký model Sirony máte na mysli, dělají jich nkolik, ty původní Sirony jsou otočné, ale protisměru s pásy po směru s pultíkem, a ty novější Sirona se neotáční, ale přehazuje sedák na základně, a oba směry s pásy.
Max-fix je zase jenom protisměrný nejde do po směru,
proto bych raději vybral Römer Dualfix: http://autosedacky.mimishop.cz/…dualfix-2016
dá se otáčet do protisměru i po směru( i do boku kvůli snazšímu poutání dítěte) a na obou směrech má pásy, a také prošla Rool over testem.
@steeve dekuji za odpoved, koukali jsme na novou sironu bez pultiku a prodavacka me jaksi zapomnela vyvest z omylu, kdyz jsem rikala, jak je super, ze se da natocit
no, moc s ni neumela manipulovat. Dualfix vypada velmi dobre, jen se zeptam na ty testy, zmenilo se neco od 2014? V adacu dost propadla, na vyjadreni jsem koukala, dava mi to vcelku smysl, ale co ja o tom vim, ze.
@Kikin16 od toho roku 2014 se nic nezměnilo, do testu ji znova nedali,
no ta nová Sirona se už neotáčí do boku, ona se při přesunu z protisměru do po směru musí sundat ze základny a zacvaknout opačně
@steeve dekuji za odpovedi, tak sirona me tim neotacenim zklamala. Pujdu tedy asi do dualfixu. I kdyz tedy zvazuju skrze ty testy max fix II, ze bych ozelela otaceni. Malinko se teda bojim, abych nelitovala.
Dobrý den, vybíráme první vajíčko a nedaří se mi je dostatečně dobře srovnat, abych se rozhodla.
Sedačka bude používaná pouze v autě a případně občas doma (nepůjde na podvozek kočáru). Máme v autě isofix, nicméně základnu spíš nechceme, protože ji tam nemůžeme mít nastálo. Důležité pro mě je (kromě bezpečnosti), aby z té sedačky pokud dítě vyrostlo až ve chvíli, kdy už bude moct mít vyšší kategorii sedaček (tj. abychom nemuseli kupovat nějakou „přestupní“ na 3 měsíce).
Zvažuju tyto:
BeSafe iZi Go Modular i-Size
CYBEX Aton Q i-Size
CYBEX Cloud Q Našla jsem, že jediný rozdíl v čem se ty dvě od CYBEX liší je, že jedna je sklápecí/polohovací do lehu mimo auto - což asi nevyužijeme.
Je to tak?
PS. můžu dát novorozence do autosedačky kategorie 0-18kg? Zaujala mě také Cybex Sirona M2 i-Size, ale ta je vždy jen s isofixem a základnou, je to tak? ![]()
Případně, pokud nějaká jiná značka dělá extra velké sedačky v kategorii 0-13 kg, prosím o info, které to jsou. Mockrát děkuju…
@ayra.5 jedny z největších vajíček má Römer, takže koukněte taky na ně: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
jinak když jste zmínila tu Besafe, tak pokud byste vybrala ji, tak ale rovnou k ní základnu : http://autosedacky.mimishop.cz/…r-i-size-500 a pak na ní dokoupíte další navazující sedačku IZI MOdular: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2016 a z toho vajíčka pak můžete přejít do větší sedačky kdykoliv, ta je homologována od 61 cm- tedy cca 6 měsíčního dítěte.
Novorozence můžete sice dát rovnou do sedačky 0-18 kg, ale z praktického hlediska je nejlepší ze začátku používat vajíčko, můžete v něm dítě nosit k doktorce, na nákupy a pod…
@steeve děkuji na Romer se určitě ještě podívám.
Ještě doplňující dotaz: v případě, že nebudeme pořizovat základnu, pokud to půjde (byl by to další krám, který by se vždy musel z auta vyjmout a ztrácelo by to smysl) a ani nebudeme sedačku přenášet k lékaři atd. (máme na to takovou přenosnou tašku na mimi), zvolil byste spíše tu kategorii 0-18 nebo stále preferujete klasické vajíčko?
Přiznám se, že mi unikají výhody té BeSafe i-size se základnou. Abych pokryla potřebu dítěte do cca 4 let, tak přece stále potřebuji koupit základnu + vajíčko + pokračovací sedačku. V čem je teda ta výhoda? Děkuji
@ayra.5 no pro novorozence je nejlepší vajíčko, a do 4 let buď koupíte vajíčko a pak nějakou 9-18, pokud máte v autě isofix tak nejspíše isofixovu a tak u mnoha značek jako třeba Besafe můžete koupit vajíčko ( IZI Go modular) a k ní základnu a na tu základnu pak pokračovací sedačku. To je právě ten modulární systém, že používáte 1 základnu na 2 sedačky po sobě jdoucí- vajíčko a 9-18( nebo 0-18)
no a pokud nechcete nyní používat isofix, tak kupte jakékoliv vajíčko, třeba od toho Römeru, jsou větší a i levnější, a později potom do 9-18, a tam už se rozhodněte jestli isofixovou nebo bez.
ale určitě bych to neřešil jen jednou 0-18, ta pro úplně malý mimčo není tak vhodná, alespoň do 6 m. to chce klasické vajíčko
Dobrý večer, potřebovala bych poradit, jakou autosedačku pro 2 leté dítě. Váží cca 11kg. Dostali jsme sedačku 4baby a v té teď jezdí, ale chtěla bych nějakou jinou. Nevím, jestli jít do sedačky 9-18kg nebo 9-25kg a jakou značku a aby byla do 4000kč. Předem děkuji.
Dobrý večer, potřebovala bych poradit, jakou autosedačku pro 2 leté dítě. Váží cca 11kg. Dostali jsme sedačku 4baby a v té teď jezdí, ale chtěla bych nějakou jinou. Nevím, jestli jít do sedačky 9-18kg nebo 9-25kg a jakou značku a aby byla do 4000kč. Předem děkuji.
@Verunka17 raději do 9-18, protože ty 9-25 většinou za moc nestojí.
s tou cenou tak 9-18 do 4000,– aby to byla sedačka s dobrými výsledky v bezpečnosti se dá koupit třeba Chicco : http://autosedacky.mimishop.cz/…-go-one-2016
a nebo pár stovek přidat a máte Römera: http://autosedacky.mimishop.cz/…king-ii-2017
ten je bezpečnější, prostornější, lépe se poutá
@steeve Dobrý den, mohl byste mi, prosím, poradit? Budeme pořizovat autosedačku, časem nejspíš druhou (až dítko vyroste z té stávající). Dceři je 3,5 roku, v září jde do školky, takže začneme vozit já i manžel. Měří 98 cm, váží 13,5 kg. Nyní máme Maxi Cosi Tobi. Do jaké výšky je tato sedačka použitelná? Nikde jsem nenašla. Jakou byste doporučil koupit druhou sedačku? Chceme s isofixem, aby šla co nejvíce naklopit (polohovat) na spánek a samozřejmě co nejbezpečnější a nejpohodlnější, přece jen budeme jezdit každý den. U Maxi Cosi Tobi se mi právě ono polohování na spánek moc nelíbí… Děkuji za Vaši odpověď ![]()
@steeve prosim mohla bych mit jestr dotaz pro jak stare dite je vhodny uz jen tzv. podsedak? dekuji