Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Dobrý den, i já prosím o radu.
Vybírám sedačku 9-18 kg, na isofix a ideálně otočnou a polohovací.
Zatím se mi nejvíc líbí Cybex Sirona.
Jaký máte názor na tuto sedačku? A doporučil byste příp. jinou?
Na ceně nezáleží.
Děkuji moc.
@Adinal Dobrý den, sedačky 9-18 kg jsou posměrné, nejsou otočné, nejspíše máte na mysli sedačky 0-18 kg, ty jsou jak protisměrné tak posměrné. Osobně bych vybral asi Besafe IZI Modular: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2016
na základně: http://autosedacky.mimishop.cz/…r-i-size-500
patří mezi protisměrnými k nejprostornějším a jde téměř do lehu. Takže pokud chcete dlouho použít protisměr je to ideální volba.
Ahoj stevee. Máme skořápku maxi cosi cabriofix. A vypadá to, že jsme ztratili takovou tu vložku pro novorozence. Je potřeba koupit novou sedačku a nebo stačí když pořídíme mimču takový ten cestovní polštářek?
Má se narodit v prosinci, takže v sedačce budu mít buď zavinovačku a nebo zimní pytel.
Mladší dcera narozená v prosinci měla tu novorozeneckou vložku jen když jsme jeli z porodnice a tak jí to bylo titop, když tam měla zavinovačku do sedačky.
Dobry den Steeve. Muzu i ja otravovat s dotazem? Mam syna,3 roky, ale jen 13,6kg. Ale je celkem vysoky. Ma sedacku Romer safefix. A pak mame dcerku,9 mesicu, ale 10kg. (sedi uz dlouho) Je velika a uz ji kouka hlavicka z vajicka. Tak jsem premyslela, co ted. Koupit synovi Romer advansafix? Ale strasi me, ze vice velikostni sedacky se moc nedoporucuji. Ale s jeho stylem stravovani bude mit 15kg za rok, mozna dyl. A nebo koupit pro dceru opet do 18kg a za rok synovi novou? To se mi zase z financniho hlediska moc nechce. Co si budeme povidat, je to dost. I kdyz penize nejsou samozrejme to nejdulezitejsi. Zatim moc diky. ![]()
@Netopirek tak kupte přímo v prodejně, kde mají Maxi-cosi náhradní novorozeneckou vložku, ať tu sedačku máte kompletní
@Marselinka1987 tak finančně nejjednodušší je koupit synovi Advansafix a dceři přenechat Safefixe. Ty vícekategorické sedačky např. 9-36 nejsou vhodné pro malé děti, aby tam někdo dával dítě po vajíčku, ale pro 3 leťáka bez problému.
@Netopirek samozřejmě, všechny části sedačky se prodávají jako náhradní díl, i novorozenecká vložka, a prodejce vám ji jistě rád objedná u dodavatele,
@steeve dekuji moc za odpoved. Tak nejak jsem presne v toto doufala a myslela si to. Ze se nedoporucuje hlavne pro ty prcky. Ale uklidnilo me, slyset to od odborika. Dekuji moc.
Dobrý den. Co prosím říkáte na sedačku Caretero diablofix?
Dobrý večer Steeve. Moc prosím o radu, nevím jak to vyřešit. Mám dvě děti. Dcera 2,5 roku, 14,8 kg a 95 cm. Dosud jezdí v autosedačce Romer King II LS. Syn necelých ukončených 7m, 9,5 kg, 75 cm - sám sedí(sám se posadí-sedí týden bez opory jeho rukou, leze, stoupá si), dosud jezdí v autosedačce Cybex Aton, jenže už je v ní stísněný a začíná koukat hlavička. Chtěla jsme ho dát do té Romer King po dceři a jí koupit novou. Lze to takto vyřešit i když nemá ještě 9 měsíců? Dřív těch 9 měsíců bylo prý podmínkou. A jakou autosedačku koupit dceři? Dívala jsem se do kategorie 9-36 kg na Britax Evolva - tu máme u babiček v autě a jsme spokojení. Nebo pak kategorie 15-36 kg Cybex Solution M-fix nebo Britax Kidfix - jenže tady nevím, od kdy je vhodné pro dítě poutání pouze pásem, zda by nebylo pro dceru vhodnější ještě tříbodové poutání jako má Evolva a pak to jen změnit na poutání pásem? Děkuji moc za radu
@lenny-h počkejte s mladším než dosáhně těch 9 m, pokud mu už ta hlava nekouká přímo ven, a pak teprve do toho Kinga, pokud už kouká tak by bylo vhodné jít rovnou do větší protisměrné sedačky.
nějaký ten čas by mohl stačit aby starší dcera dosáhla do 15 kg a pak už jít do větší 15-36, a doporučil bych toho Kidfixe, nejlépe Kidfix II XP SICT : http://autosedacky.mimishop.cz/…lack-edition
@steeve Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou sedačku ze současných na trhu nabízených, byste doporučil jako dárek k Vánocům.
Mám 3 měsíčního syna, v současné době váží necelých 6 kilo, ale je to čahoun. Momentálně jezdí ve vajíčku bez isofixu. Kdy z něj může přesedlat, nebo existují i nějaké „rostoucí“ autosedačky? Do budoucna bychom chtěli isofixovou sedačku.
Chtěla bych znát Váš názor bez ohledu na pořizovací cenu.
Mockrát děkuji za odpověď ![]()
@nagyule když má nyní 3 měsíce tak je předčasné vybírat další sedačku, nevíme jak dlouho vydrží ve vajíčku, zda bude moci jít do posměrné sedačky, nebo bude muset mít protisměrnou sedačku, takže bych to nechal na dobu, kdy začne z vajíčka vyrůstat