Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@alik86 Pro žádné… tak možná si ho dovedu představit pro mrňavou 15+
@j.a.n.i1 ja to chci jako argument pro brachu. protoze mu rikam ze 5 lete dite patri jeste do sedacky
@estejedna ta Tobi je výškově použitelná dokud se tam dítě vejde, tedy dokud netlačí rameny na opěrku hlavy. většinou se tam děti vejdou do cca 100-105 cm.
Ohledně druhé sedačky, když vezmete další 9-18, tak ji bude mít max. na rok, a do sedačky 15-36 je ještě malá, tam musí mít nejméně 15 kg, a když koupíte 9-36 tak tam to polohování už nebude nic moc. Takže bych to do té doby než bude mít 15 kg a pořídíte 15-36 zkusil vyřešit přehazováním stávající sedačky.
@alik86 pro žádné, podsedák nechrání hlavu, ramena, boky, a nevede správně pás, takže nepoužívat, lepší je používat klasickou velkou sedačku 15-36 kg.
@steeve Děkuji za radu. Ono to dojíždění bude každodenní cca 12 km, polohování řeším jen kvůli dovolené, což nejdříve pojedeme zas až za rok a to už bude mít dcera možná těch 15 kg. Sestra mi nabídla již nepoužívanou autosedačku Ferrari 9-36kg (dávaly je tuším benzínky ÖMV za výhodnou cenu za nasbírané body). Vím, že s bezpečností to asi nebude úplně dobré, ale myslíte, že na ty krátké převozy a to přechodné období by mohla jako druhá autosedačka stačit? Víte o ní něco? Jde mi hlavně o tu bezpečnost. Děkuji ještě jednou.
@steeve píše:
@alik86 pro žádné, podsedák nechrání hlavu, ramena, boky, a nevede správně pás, takže nepoužívat, lepší je používat klasickou velkou sedačku 15-36 kg.
to ja vim, ale chtel jsem vedet proc se teda podsedaky delaji a pro „koho“ jsou teda urceny? jak stare deti nebo v jake vahove kategorii.je mi kasne ze sedacka je swdacka, na tu nic nema, tam je dite chraneno.
@alik86 podsedáky se dělají jako levná náhražka autosedačky, jsou pro tak velké děti od kolika jsou homologovány, tedy některé podsedáky jsou 15-36, některé 22-36. Z hlediska zákona v ČR tam můžete tedy posadit dítě od 15 resp. 22 kg, ale např. v rakousku, švýcarsku, skandinávii povolené nejsou, u nás až bude platit pouze norma ECE R 129 tak také zaniknou.
Osobně bych tam své dítě nedal, protože bezpečné nejsou.
Ahoj @steeve, ráda bych také poprosila o radu. Mam pro staršího cybex solution q2-fix. Mladší už kilama taky dosáhne na větší sedačku. Měla jsem v plánu, že koupím tu samou, ale přijde mi, jak kdyby se ty q2 už jen doprodávali a nahradili je q3 fix. Je v nich nějaký zásadní rozdíl? Na pohled mi přijdou stejné ![]()
@Blešík Cybexy nedělám, tak přesné rozdíly nevím, ale dle toho co mám vykoukané budou to jen detaily
@steeve dobrý den, prosím Vás o radu-kupila som sedačku Cybex Pallas M fix a až po doručení som si všimla, že nie je pre náš typ auta, ale až novší ročník. Máme auto r.2011, znamená to, že musím kupit nejaký starý typ sedačky? Našla som Recaro Monza Nova IS, to by sedelo (chcem 9-36 kg), ale ročník 2013, nie je to už zastarané? Ďakujem Vám za odpoveď
@Olivieraa tak si kupte novou 2017 monza IS : http://autosedacky.mimishop.cz/…onza-nova-is
@steeve dobry den. Vidim, ze sa velmi vyznate, tak Vas prosim o radu. Rozhodujem sa medzi dvoma autosedackami a to Besafe izi modular i-size a Besafe Izi Combi X4 isofix. Ide mi samozrejme v prvom rade o bezpecnost, no aj o pohodlie dietatka, Izi Kid som vylucila z dovodu, ze sa da dat len do protismeru. Viete mi prosim poradit, pripadne v com su hlavne rozdiely? Dcerka ma 9 mesiacov. Dakujem ![]()
@Ajuska182 Besafe IZI Modular je novější, modernější, podle nových norem I-Size, takže je i bezpečnější, na oba směry se dá dát na isofix, a dá se více polohovat na odpočinek
IZI Combi isofix má isofix jen v protisměru, po směru je na pásy, je starší, atd… šel bych do Modularu: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2016 i když je dražší, a i lépe se s ním manipuluje v autě
Dobrý den, jako většina tady bych chtěl požádat Steeve či kohokoli erudovaného o názor. Máme vůz toyota avensis combi 2008.Pro přichycení třetího bodu isofixového pásu máme označené díry s oky na podlaze a ne na zadní části opěradla, což asi ničemu nevadí. Vybrali jsme jako favorita BRITAX RÖMER Duo plus ISOFIX 2017.Teď otázka, je tedy tento typ sedačky bezpečnější nežli BRITAX RÖMER King II LS 2017 nebo třetí favorit Maxi-cosi Tobi 2017? Co jsem našel, tak rozdíly jsou mezi nimi
minimální a jiné značky sedaček co by měli rozumné hodnocení v testech v této cenové relaci snad ani nejsou. Chceme sedačku střední třídy s možností přendání do auta bez isofixu. Pro kompletní informace dcerka má 14 měsíců, 9,7kg a 76cm. Moc děkujeme za názory