Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
mohla bych Vás poprosit o názor na autosedačky od Klippanu konkrétně sedačku 15-36kg Klippan ES06? První sedačku jsme měli také od Klippanu Kiss a byli jsme spokojeni, myslím si, že protisměrné uchycení je bezpečnější, ale již z ní pomalu vyrůstáme (syn 2 roky, 16kg). Jelikož o Klippanu není moc informací, těžko se rozhoduji. Druhým favoritem je Cybex solution M, ovšem bylo mi řečeno, že sedačky Cybex testované ADACem jsou německé a k nám na trh že se dostávají Cybexy vyráběné v Číně.
Mockrát děkuji za cenné rady
@Skiss Klippan se jeví jako dobré sedačky, dají se polohovat, rostou s výškou i do šířky, ale pokud byste v autě měly isofix, tak bych nešel do ES 06, ale isofixovou Wego: http://autosedacky.mimishop.cz/…klippan-wego
Cybex je německá značka, ale vyrábí se v číně, pochybuji, že by dělali to, že na testy dají německou sedačku, nemá ji v tom německu kdo vyrobit
, tam mají jen sídlo firmy
Dobry den! Prosim o radu jakou autosedacku vybrat pro syna, ma 18 mes a10 kg. Casto jezdime velke zdalenosti a potrebujeme sedacku maximalne komfortni. ![]()
Vyzkouseli jsme v obchode cybex s pultikem a synovi to vubec nelibilo. Premyslym o Romer jenze chtela jsem neco do 25 kg nebo 36kg, no tady v netu vsude doporucujte do 18 kg. Auto mam volvo V70 2008.
@evibiti chcete max. komfortní, tak nevybírejte mezi 9-25 a 9-36, ty se nedají tak moc polohovat, a nejsou uzpůsobené malému dítěti, ale po vajíčku vybírejte 9-18 kg,
i když kouknete na stránky Volva tak vám přímo nabízejí sedačky od Römeru, a dělené do kategorií, pro mimčo vajíčko, pro malé dítě 9-18 a pro velké dítě 15-36.
V autě máte isofix, takže bych šel do té nejnovější Römer Trifix I-Size: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2018
@steeve moc vam dekuji! Ten vyber mezi tolik sedackami neni jednoduchy. Tak vyberu do 18 kg a doufam bude malemu tam dobre sedet. Jezdime v aute i vic nez 10 h, takze na sedacce moc nam zalezi. ![]()
Jakou vybrat autosedačku pro dvouapůlletou dceru, cca 15kg. Nyní máme Romer King II a jsme moc spokojení. Ale už nám je na výšku akorát. Dělají se sedačky 15-36kg s polohováním a 5tibodovým pásem? Dcera nám ještě hodně v autě usíná a Romera jsem vždy ocenila sklopení sedačky, kdy dceře nepadala hlava. Máme auto renault laguna bez isofix. Jak se takovéto sedačky v autě bez isofixu vůbec upevňují? Moc děkuji za rady
@reedik sedačky 15-36 již nemají 5ti bodové pásy, u nich se používá pouze tříbodový pás z auta.
některé sedačky 15-36 kg jdou polohovat, většinou je to tak, že se posune sedačka dopředu a tím se naklopí záda, např. u Römeru Kid II : http://autosedacky.mimishop.cz/…-kid-ii-2018
a pak jsou sedačky, které se polohují podobně jako jste zvyklá u Kinga, tedy že se naklápí celé vůči základně, třeba tato: http://autosedacky.mimishop.cz/…klippan-es06
v každém případě to polohování je menší, není to tolik na co jste zvyklá u Kinga.
S těmi pásy, pokud by některé dítě bylo v sedačce neposedné na 3 bodovým pásu dá se dokoupit přídavný pás: http://autosedacky.mimishop.cz/…ilizacni-pas a pak je to také jako 5tibodový
Ahoj,
můžu se k vám také vmísit s dotazem? Už dlouho se rozmýšlím mezi Romer Kidfix II XP (Sict) a Cybex Solution M nebo Q2/Q3, klasika ![]()
Ale - stále mi i po přečtení snad všech diskuzí chybí par informací.
1. Často čtu, že zmíněná Romerka má kratší sedák… vážně? V udávaných parametrech na e-shopech jsem našla, že má na hloubku naopak o pár mm víc než Cybexka. Je to tedy jen subjektivní pocit? Bohužel nemůžu najít obchod, kde bych viděla obě dvě najednou ![]()
2. Rozdíl mezi Cybex Solution M a Q2/Q3… Které z nich byste dali přednost? Nejde mi o procenta v testech (jsou na tom stejně, nebo ne?), ale spíš o osobní pocit. M má bočnice po celé výšce, což na mě působí bezpečněji, a Q jen u ramen. Ale u Q se mi moc líbí potah Plus. O jiných rozdílech vlastně nevím. A dále - s potahem Plus se dělají jen Cybexky řady Q nebo i jiné?
3. Poslední věc
Máte někdo tip, kde bych mohla sehnat samostatně XP-Pad z Romerky?
Mockrát díky za všechny reakce ![]()
@Molinka odpovím:
1. Römerka nemá kratší sedák, stačí si přečíst kdekoliv na netu informace s mírami
2. to musíte vyzkoušet sama, jak se komu líbí určitý potah a jak tvar sedačky je subjektivní pocit, a ohledně testů Solution M má 74%, modely Solution Q v testech nebyly
3. XP Pad se dá normálně koupit jako náhradní díl u nás, stojí 683,– Kč, ale nasadíte ho jen na Römerku, jiné sedačky nemají díru na montáž.
Děkuji steeve ![]()
Ty příspěvky o krátkém sedáku u Romerky mi právě nedávaly smysl, když jsem viděla parametry. Ale raději se ptám, když o tom píše tolik lidí včetně těch, kteří ji mají ![]()
@steeve dekuji za rady. Kupuji lidi obecne sedacky 15-36 nebo kupuji i 9-36 pro takkto stare deti? My kdyz jsme kupovali sedacku pro dceru po vajicku, tak nam na sedacku 9-36 prisla dcera hrozne malicka. To same mam ted se sedackou 15-36. Prijde mi dcera proste mala jen na tribodovy pas bez moznosti vetsiho polohovani. Skoda ze romer king ii neni pro trosku vetsi deti. Ma cenu pro dceru kupovat jeste sedacku 9-36? Jakou by jste v teto kategorii doporucil?
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu - vybíráme sedačku pro syna 10 měsíců, 10 kg, ideálně s isofixem, protisměrnou. Rozhodujeme se mezi Romer dualfix a BeSafe izi Kid x2 i-size. Zajímalo by mě především, která z nich jde více polohovat, zabere méně místa v autě, je pohodlnější…BeSafe mi přijde vyšší - není to nepohodlné pro nandávání dítěte? Na dualfix se mi líbí, že jde otočit o 90° + jde případně i po směru, besafe je zase prostornější. Jaký je Váš názor na tyto dvě sedačky? Ještě by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi dualfix 2017 a 2018. Také jsem koukala, že Romer chysta dva nove druhy sedacek - dualfix i-size a swingfix i-size. Víte už něco o těchto sedačkách + kdy se budou dát sehnat v ČR? Díky moc za rady.
Dobrý den,
můžete prosím doporučit nějakou autosedačku (preferuji Romer) 15-36kg na pásy? Dekuji
@reedik pokud má dcera 15 kg a výškou cca 100 cm tak už do sedačky 15-36kg, a psal jsem vám tam toho Kida, je to dobrá sedačka za slušné peníze když nemáte isofix