Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
10.10.17 11:49

@martinikm pokud to vezmeme čistě z hlediska bezpečnosti, tak Duo plus má 72%, King II LS má 65% a Tobi má 63 %, takže je Duo nejbezpečnější.
To Duo nemá v ceně pás Top Tether, musí se dokoupit, pokud byste tedy chtěli sedačku s Top Tetherem, tak kupte rovnou Versafix: http://autosedacky.mimishop.cz/…-isofix-2016 ten ho má v ceně a je to stejná sedačka jako Duo plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.10.17 12:08

Steeve moc děkuji, nějak tak jsem si to myslel. Napadá Vás ještě nějaká sedačka co byste doporučil, která by v této úrovni byla lepší nežli Versafix?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.10.17 13:49

@martinikm za stejný peníze můžete koupit Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2017
je prostornější, má integrovanou opěrku hlavy, dá se více polohovat.
jen místo zadního pásu Top Tether používá podpůrnou nohu- dle mě je to lepší řešení, protože nemusí při poutání lézt do kufru kvůli pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.10.17 14:49

Steeve Super moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
10.10.17 14:56

U Duo plus nebo Versafix se též píše polohovací opěrka hlavy? U té safefix plus je viditelně větší tím tedy i lepší? O kolik procent více v bezpečnosti má safefix plus oproti Versafix?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.10.17 17:21

@martinikm všechny tyto sedačky mají polohování hlavové opěrky, tedy výškové do 7 poloh, Safefix má 70%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.10.17 17:11

Dobrý den @steeve, chtěla bych poprosit o názor. Kupovala jsem pro děti většinou sedačky Romer, ale našla jsem i výrazně levnější sedačku s dobrým hodnocením bezpečnosti (Adac testy), konkrétně tuto:https://www.mall.cz/…p-2016-black. Kpupili jsme je do auta k babičce. Teď potřebuji pro mladšího syna sedačku k sobě do auta v této kategorii, jezdíme denně. Nějak se mi nechce věřit, že jak tato, tak sedačka Romer(https://www.mall.cz/…cosmos-black) by měly být podle testů stejně bezpečné. Chápu, že je rozdíl v pohodlí, ta Nania je poměrně málo polstrovaná, ale to pro mě není hlavní, jezdíme jen krátké trasy. Moc ráda bych ušetřila a koupila Nanii, na druhou stranu ne na úkor bezpečnosti. Jaký je prosím Váš názor??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.10.17 08:18

@marieka Dobrý den, ono ty sedačky nejsou stejné ani z bezpečnosti, pokud se podíváme na výsledky tak Nania má 64%, a Römer 74 %, navíc ten Römer má isofix, takže drží sedačka lépe v autě.
Navíc je zde velký rozdíl v pohodlí, ta Nania nemá skoro žádné polstrování, sedák je plochý, takže dítěti bude po delší jízdě bolet zadek, Römer má větší polstrování a sedák ve tvaru kapky, aby zadek a stehna nebolely.
Navíc ta Nania je menší, neroste tolik do výšky, takže u ní počítají s tím, že později ji vyměníte za podsedák, který bezpečný není vůbec, ten Römer roste s dítětem až do 150 cm.
Takže zvažte co je pro dítě pohodlnější, bezpečnější a zda skutečně ušetříte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.10.17 11:44

Dobrý den @steeve, dal jsem si práci a obešel prodejny, abych si naživo vyzkoušel zmiňované sedačky. Přiznám se, že asi nejvíce se mi líbila romer trifix i size, ale nemáme v rodině ve všech autech uchycení pro Top Tether pás, třeba Mondeo kombi 2012:)Takže dle rad, jsme nakonec vybrali dva finalisty Romer Safefix plus 2017 a Recaro Optiafix 2017. Jestli jsem správně dohledal, první má v testech 70% a druhá 69%, takže srovnatelné. U Recara mi přijde mnohem více polstrování, je pohodlnější nežli u Romera, tam je na zádech cítit každý přechod materiálu konstrukce sedačky. Nicméně při sledování crash testů je pocitově romer pevnější.
Tak bych chtěl poprosit o poslední zvážení pro a proti u těchto dvou.
Velmi děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.10.17 12:06

@martinikm tyto 2 jsou co do bezpečnosti přibližně stejné, Recaro je novější, ale pouze na isofix, ten Römer je jak na isofix tak i na pásy, v případě že musíte sedačku dát do auta kde isofix není je to výhoda, to polstrování posuďte sami, co se vám více pozdává, no jinak ten Römer je vnitřním prostorem větší, takže dítěti vydrží déle, a je o 500,– levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.10.17 12:57

@steeve díky moc, je skvělé, že máte stále energii a chuť pomáhat a odpovídat nám neznalým.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
16.10.17 13:57

@steeve Dobrý den, taky se zkusim zeptat. Dcera 3 roky,100 cm,15kg, momentálně jezdí v römer king II, která jí je ještě ok.Ale chystáme se koupit druhé auto s isofixem. Manžel dál bude mít v autě king II, ale do druhého auta bych už koupila kategorii 15-36kg.Mohu poprosit o radu, jakou koupit, aby byla bezpečná a zároveň šla do auta na isofix i bez isofixu? Nejvíce sympatická je mi značka Britax römer. Děkuji za Váš čas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.10.17 14:19

Sedačka do druhého auta

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou sedačku by jste mi doporučil do druhého auta, kterým dítě jezdí defakto jen tři kilometry do školky. Syn má něco málo přes 15kg a 105cm. Samozdřejmě uvítám, když bude levnější, ale nechci zas nějakou ze supermarketu, jde mi o bezpečnost, žádné vychytávky jako polohování a podobně nepotřebujeme. Sedačka bude v Toyotě Yaris, může být s isofixem. Mockrát děkji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.10.17 15:54

@misutka0 jakákoliv isofixová 15-36 půjde i do auta bez isofixu, takže tam máte velký výběr, a pokud chcete to nejbezpečnější a od Römeru tak KIdfix II XP SICT : http://autosedacky.mimishop.cz/…xp-sict-2016

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
16.10.17 17:07

@steeve děkuji moc. Zrovna tahle byla muj favorit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí