Stěhovat se v 18?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
25.10.16 00:21
@Didina_didi píše:
@Russet pritel ma 26 let a ma svůj byt, praci, tudíž stabilní a fixní plat

Tak by měl mít rozum. Pokud svůj byt má, ty budeš sama v tom vašem původním bytě a rodiče vesele budou platit dvě bydlení? Netuším, kolik si teď středoškoláci vydělají na brigádě, ale zas tak moc to být nemůže :nevim:
Já tenkrát na samostatné bydlení neměla. Navíc by mě ani nenapadlo během studia pláchnout z domu kvůli rodičovskému monitoringu. Abych mohla bydlet s frajerem. Asi jsem byla moc pohodlná. A hlavně trochu opožděná. Tou dobou ještě neposkvrněná :P :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.16 00:29

Bydlela bych s přítelem. Ne sama. Jde mi o to. Ze ať se to rodičům líbí nebo ne, jsem uz dospělá. Vím co se má a nemá dělat. Všichni chceme, abych měla školu. Ja to vím a taky se toho držet budu. Jen chci říct, že kdybychom bydleli na baraku s rodiči, byli bychom oba hlídáni a nebylo by žádné soukromí. Jen nevim, jak jim to normálně předložit, aby se to řešilo v klidu.
A ano, ve 14 jsem pod zákonem byla. S rodiči jsem měla kvůli přítele doma peklo. Jenže ted je to jiné. Pochopili, že to není žádný baraba bez práce, mravnosti a cti. Mají ho rádi. Jenže, chceme vlastní soukromí. A hypotéku by platil i on samozřejmě. Jelo by se půl na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
25.10.16 01:09

Ja to mam z vlastni zkusenosti, mama me davala kapesné, a nechala me v klidu jít. Sem tam prijela na návštěvu, vetsinou nakoupila. Ale jelikoz nemela na rozhazovani, stejne jsem na brigady chodila. Dostudovala jsem a vse jsme zvladli v poklidu. Za meb pokud se na to citis, tak se odstehuj k příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.10.16 01:11
@Didina_didi píše:
Bydlela bych s přítelem. Ne sama. Jde mi o to. Ze ať se to rodičům líbí nebo ne, jsem uz dospělá. Vím co se má a nemá dělat. Všichni chceme, abych měla školu. Ja to vím a taky se toho držet budu. Jen chci říct, že kdybychom bydleli na baraku s rodiči, byli bychom oba hlídáni a nebylo by žádné soukromí. Jen nevim, jak jim to normálně předložit, aby se to řešilo v klidu.
A ano, ve 14 jsem pod zákonem byla. S rodiči jsem měla kvůli přítele doma peklo. Jenže ted je to jiné. Pochopili, že to není žádný baraba bez práce, mravnosti a cti. Mají ho rádi. Jenže, chceme vlastní soukromí. A hypotéku by platil i on samozřejmě. Jelo by se půl na půl.

Takže utáhneš půl hypo a zbytek? Provoz bytu, jídlo, oblečení, zábava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.16 04:57
@malinika
@Russet píše:
Já teda nebudu tolerantní matka. Dokud studuje, navíc ještě střední školu, bude doma a budu ji živit. Brigáda o prázdninách nebo pár hodin v týdnu, aby nezanedbávala školu.
Chlapec ať si žije u svých rodičů. Pokud je již osamostatněný, budiž. Ale do baráku bych ho nechtěla - mám ráda svoje soukromí. A jako máma toho syna bych se cítila blbě, že syn bydlí u „cizích“.
Nedovedu si to představit.

Tak jak tady píšete vy dvě, jsem měla stejné rodiče já :roll: oba vysokoškoláci s dobrými příjmy a stálým zaměstnáním, jejich přístupem to skončilo tak, že jsem ještě před 18ctinami oznámila jsem těhotná, soudně si nechala povolit svatbu s přítelem a s nimi nekomunikuji dodnes. Tak aby jste taky jednou se nedivily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
25.10.16 05:37

@Didina_didi Mně nebylo ani 18, když jsem se odstěhovala k příteli. Byla jsem teda finančně nezávislá. V té době jsme spolu byli necelé 2 roky.
Moje ségra si zase v 17 nastěhovala chlapa do baráku.
Ale mám hodně tolerantní rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
25.10.16 06:15
@Šťastná.máma.4 píše:
@malinikaTak jak tady píšete vy dvě, jsem měla stejné rodiče já :roll: oba vysokoškoláci s dobrými příjmy a stálým zaměstnáním, jejich přístupem to skončilo tak, že jsem ještě před 18ctinami oznámila jsem těhotná, soudně si nechala povolit svatbu s přítelem a s nimi nekomunikuji dodnes. Tak aby jste taky jednou se nedivily :nevim:

Je škoda, ž máš tak špatné vztahy s rodiči, ale fakt asi těžko tady tímto odradí :mrgreen: neumím si představit, že bych změnila názor na to, že nejdůležitější je dostudovat a pracovat a až pak řešit vztahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
25.10.16 06:16

A ty máš teď čtyři děti? Hádám podle nicku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
25.10.16 06:42

@Didina_didi stěhovala jsem se k příteli v 18 letech po tom, co mě máma v opilosti(její) vyhodila z domu. On mě potom pomáhal udržet na škole, protože ne vždy byla výplata z brigády dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.10.16 07:15

Já jsem asi konzerva, ale bydlení u přítele nebo nastěhování si přítele domů když ještě studujes SŠ je proti memu přesvědčení. Kdybys byla moje dcera tak to nedovolim. Svoje dítě bych tedy v tomto nepodporovala. Ve volnu ať se schází, o víkendu u sebe přespí ale společný život až po škole. Na to aby ses starala o domácnost máš času dost.
Ale souhlasim že hodně záleží na přístupu rodičů. Pokud nedají mladým dýchat i když k tomu nemaji důvod tak se prostě seberou a jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
25.10.16 07:19

V první řadě máš nárok na výživné od obou rodičů, lze to řešit soudně. Nejsi závislá jen na brigádách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
25.10.16 07:20
@Didina_didi píše:
Ahoj. Možná se to sem nehodí, ale spoléhám na to, že jsou zde maminky i větších dětí a já chci znát váš názor. Je mi 18 let. Od 14 let mám přítele. Rodiče se budou stěhovat na barak a ja s přítelem tam máme jít s nimi.
Vztahy s nimi dobré moc nemám. Jakmile se někam chystám, třeba jen s kamarádem vyvencit na půl hodiny psa, má řeči, že se tahám s cizími kluky, i když mám přítele. Ten ale o tom ví. Stále má s něčím problém. Do všeho mi kecá. Ještě ani v domě nebydlime, a už mi nastavila pravidla. Chci se s ní domluvit, že bych i kvůli školy a toho nesmyslneho dojíždění zůstala bydlet s přítelem ve městě, kde nyní všichni žijeme. Mám strach, že mi to zakáže, jelikoz jsem ve 3. ročníku na sš.
V domě opravdu nebudeme mít ani trochu soukromí, což se nám samozřejmě nelíbí. Jaký na to mate názor?

Nooo ono hlavně záleží na tom, jestli jste schopni sami utáhnout bydlení, domácnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.10.16 07:26
@Jana206 píše:
V první řadě máš nárok na výživné od obou rodičů, lze to řešit soudně. Nejsi závislá jen na brigádách.

8o jako že nemá školu, nemá nic a požene rodiče k soudu aby bylo po jejim?! To těm vztahům určitě prospěje.
Zkusit tohle moje dcera tak ji tak zfackuju tlamu že by toho u soudu moc nenapovidala. Twl co si některé děti dovolí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.16 07:26
@truelly píše:
Je škoda, ž máš tak špatné vztahy s rodiči, ale fakt asi těžko tady tímto odradí :mrgreen: neumím si představit, že bych změnila názor na to, že nejdůležitější je dostudovat a pracovat a až pak řešit vztahy :nevim:

Já říkám, že ono těmi zákazy, se to někdy jen zhorší, já se odstěhovala, školu dodělala dálkově a přitom jsem si vydělala tolik, abych mohla fungovat. Samozřejmě souhlasím s tím, že škola je v tomto sledu nejdůležitější, ale lze to zvládat mnohými způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.16 07:28
@terien
@terien píše:
8o jako že nemá školu, nemá nic a požene rodiče k soudu aby bylo po jejim?! To těm vztahům určitě prospěje.
Zkusit tohle moje dcera tak ji tak zfackuju tlamu že by toho u soudu moc nenapovidala. Twl co si některé děti dovolí… :roll:
Tady musím jednoznačně souhlasit!
@Jana206 píše:

Jaké v první řadě? Ona je ta co chce dobrovolně odejít. Něco jiného je, kdyby ji vyhodili rodiče a řekli a starej se, ale oni ji nabízí, bydlení = dokonce i pravé s přítelem, tak jaké výživné? To bych ji tedy taky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí