Sterilní výchova - do jaké míry?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
2.9.13 19:23

Do jaké míry???…Rozumné!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.13 19:23

Jinak dudlíky jsem vyvařovala jen ze začátku.
zastávám názor že když dítě nehybně leží tak jsem fakt na hygienu dbala. ve chvíli kdy dítě začalo být mobilní a pohybovalo se po zemi tak jsem ho nechala jeho osudu a hygienu nehrotila. protože se na to imunita stává připravená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.9.13 19:25

@LucijeS hmm tak já třeba musím. luxuju i 2× denně (teda obývák kde se syn pohybuje) protože jinak je tady jak na salaši :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.13 19:26
@LucijeS píše:
Sry, že se vměšuju…ale vysávat a vytírat denně 8o???!!!

tak já vytírám a vysávám ob den, ale spíš kvůli mému pociitu, že všude máme dlažbu nebo lino tmavé :roll: na tom je vše vidět a mně to strašně rozčiluje, že to vidím :zed: ale nikdy jsem neměla problém nechat si děcka hrát na zemi i když neni umytá, malého na dece už taky dávám na zem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.9.13 19:26
@LucijeS píše:

Já to dělám taky.Ale ne kvůli dítěti. U nás se to tak dělalo vždycky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
2.9.13 19:27

Eh, to budu za prase, ale malá je nedonošená, s nemocným srdcem, a vodu dostávala odmala nepřevařenou a kohoutkovou a to byla od dvou měsíců na UM, vytíráme a vysáváme jednou týdně, když byla maličká, měli jsme ještě dva psy, takže sotva se s nima začla nějak kontaktovat, tak se navzájem očvaňhávali, co si sama drží jídlo, tak si střídavě ukusuje ona, střídavě pes, venku oblízne a sebere kdejakej sajrajt. Moc to neřeším, akorát hlídám, aby něco nevdechla, nebo nepolkla něco co by jí třeba ucpalo, jinak na to prdím, nikdy jí z toho nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
2.9.13 19:27

Hmmm…tak to jsem asi prase…spokojený prase :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
2.9.13 19:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.9.13 19:28

Kojovodu jsem převařovala do půlroka, pak jsem do roka převařovala vodovodu (na radu vodáren kvůli tvrdosti), od roka jsem asi dva měsíce filtrovala vodovodu a pak už nic. Lahve se savičkami jsem prevarila jednou na zacatku a pak jen po použití pořádně vypláchla a večer po celým dnu umyla jarem na rano, plně na UM byl od dvou měs. Dudlíky jsem po vybalení umyla jarem a pak jen oplachovala vodou. Hračky ze zeme teda jsem nedavala, kdyz je upustil z kocaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
2.9.13 19:29

@LucijeS a hlavně, že jsou spokojený ty malý prasátka, co? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.9.13 19:29
@Ariadne píše:
Ahoj všem,

dneska jsme s mužem řešili, zda je nutné převařovat kojeneckou vodu. My jsme za jedno, že ne, ale starší generace nás přesvědčuje, že ano. To mě ale navedlo k tématu, jestli to nesouvisí s celkovým pojetím výchovy. Jestli hrotit každou bakterii nebo to brát tak nějak na volno. Kde je ta hranice, abychom si nevychovali skleníkové dítě.

Když si uvědomím, v jakých podmínkách vyrůstali naše babičky a dědečkové, kteří jsou ale mnohdy v 80 čipernější, tak nevím nevím.

Asi se shodneme, že je třeba si mýt ovoce, zeleninu před jídlem a umýt si ruce po wc a před jídlem, ale co ty další situace?

My máme 2m holčičku a vodu jí dám jen občas na svlažení hrdla, když řve a nemůžu zrovna kojit a nepřevařovala jsem - tak jen doufám, že proto nejsem nejhorší matka.

Tak se v tom jako vyplašená prvomatka plácám, takže uvítám vaše názory.

:kytka: :mavam:

Ne nutné to dnes není, přesto jsem ji vždycky převařovala (i dnes coby babička a hlídací teta), je to ve mně moc silně zakořeněno. Ta osvěta byla dřív velmi silná, protože kvalita vody byla jinde a nepřevařená mimi zabíjela http://www.ahaonline.cz/…kaliemi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
2.9.13 19:30

@LucijeS Já třeba každý den musím vyluxovat kuchyň a obývák. Když se na to někdy vykašlu, to bys nevěřila, kolik drobků se nashromáždií :zed:
Jinak komplet vytřu 1× za týden. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
2.9.13 19:31
@LucijeS píše:

Já jsem taky magor… :mrgreen: máme dvě kočky…stelivo z kočičího WC je všude a to máme to super silikonové, co se prý na tlapkách nevynáší ze záchodu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:…ať se výrobce přijde k nám podívat…krom toho občas tlapkou rozmáznou to****a ťapkají po bytě…takže vysávám i několikrát denně… :zed: a vytírám taky často… :nevim: miluju kočky, ale vadí mi to…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
2.9.13 19:31

Já to moc neřeším. Vodu pijem všichni kohoutkovou. BAlenou kojeneckou nebo rajec pijeme na cestě, hlavnně kvůli pítkům co mají.
S dcerou jezdíme na letní skautský stanový tábor. Ráno vyběhne do lesa, v poledne se přiřítí do kuchyně, jestli bude „mašo“ :) a pak zas lítá po venku. Večer je celá od bláta, ve vlasech jehličí, ale nejspokojenější na světě :) Od roka. Letos měl malý v době tábora měsíc, tak to nás muž do lesa nepustil :) Takže nějaký rohlík spadlý do trávy fakt neřeším.

• Citovat
  • Upravit
1654
2.9.13 19:33
@Tereza1986 píše:
Já to dělám taky.Ale ne kvůli dítěti. U nás se to tak dělalo vždycky. :nevim:

u nás taky, nic si z toho nedělej. Denně meju WC, sprcháč, vysaju, povytřu, meju nádobí a utírám stůl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí