Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
stimuluju menopurem na IUI, dnes 10DC a po 8 ampulích, na utz vaječníky bez reakce. Lékař zdvojnásobil dávku, je ještě šance, že něco vyroste? Jaké máte zkušenosti u stimulace menopurem?
@Kačkerezáda Ahoj.. nevím jestli sem ještě chodíš, ale zajímalo by mě jak jsi dopadla?!
Já tento měsíc taky poprvé stimuluju Menopurem.. Mám doma už jedno dítko a od února se mu snažíme pořídit sourozence, ale vzhledem ke spoustě problému jsem začala chodit do CARu a tam mi zjistili, že vůbec neovuluju a že mám nízkou sliznici.. Takže teď první cyklus timuluju Menopurem zatím v malých dávkách..
Měla jsem 3.DC -1 injekce
4.DC - 1 injekce
5.DC - nic
6.DC- 1 injekce
7.DC - nic
8.DC - nic
pak jsem byla 9. DC na UZ a dr. mi řekl, že na to nereaguju jak bych měla.. že je tam spousta malinkých foliklů, ale žádný dominantní a sliznice nízká.. tak jsem dostala 9.DC zase 1 injekci, dnes jsem 10.DC to nemám píchat nic, zítra 11.DC - 1 injekci a ve čtvrtek 12.DC na UZ..
Do kolikátého dne cyklu se vůbec stimuluje???
Ahoj holky
, koukám, že je to už starší téma, ale mohu se optat jak jste dopadly?
Mám nízkou sliznici a dle dr si budu pichat inj menopuru a následně bych měla jít na inseminaci… Na kolikátý pokus vám to vyšlo? A jak jste snášeli injekce? Mohli jste chodit do práce nebo jste zůstaly doma? ![]()
@94Petra ahoj tak jak to dopadlo u tebe? My máme první špatný pokus zasebou stimulovali jsme clostylbegitem
doktor nasadil menopur normálně funguji žádné omezení ani nic jiného tak jsem zvědavá
Dáváme tomu poslední šanci na téhle klinice a jestli to neklapne tak jedeme do fakultky v Olomouci.. protože přístup Doktora se Mi nelíbí. ![]()
Ahooj
U nas take dopadl prvni pokus spatne…Sice stimulace menopurem paradni, sliznice mi vylitla na 8mm a folikul krasnej 18mm takze jsme sli na prvni IUI, ale bohuzel to nevyslo…Ted jsem stimulovala podruhe menopurem a nikdo to nechapeme, ja ani dr. Mela jsem menopur rozepsany stejne jako pri prvnim pokusu, kdyz to tak hezky fungovalo, ale v patek kdy by mel mit uz 18mm tak mel jen 13mm a. Sliznice nizka…Takze jsem dopichovala v sobotu, nedeli dalsi dve ampulky a v pondeli mel porad jen 13 mm a zadna zmenamenstruace, v pondeli teda dalsi ampule menopuru a dnes jdu na kontrolu…Dr. mi rikal ze me nechce plasit, ale ze si mysli, ze to uz nevyroste, ze je nekde opet chyba… Takze prvni stimulace menopurem super a druha nic… To telo si dela fakt co chce a nikdo nevi jak kdy zareaguje…Uvidim co mi povi jeste dnes… Ja mam teda problem ze jsem to po prvnim neuspesnym IUI ani nedostala ikdyz jsem nebyla th takze jsem stimulovala bez prvniho dne ms jen jsme pockali aby to byli dva tydny od te prvni neuspesne IUI…A m o u se optat kam chodis? Ja do sanusu v pce.
@94Petra eurofertil ova mě nikdo neřekl ani kolik mám sliznici ani kolik mám folikuly… vždy mi řekne jen jo to by šlo… nedělali mi skoro žádné vyšetření krom krve a průchodnost…
takže se mi to zda proste málo… grin: nikdo nám zatím neřekl kde je problém… takže máme přes známe doporučenou fakultku 😁 i od jiných jsem slyšela ze v eurofertilu nic nic pak šli jinam a hned na poprvé
tak uvidíme jak to dopadne
Na sliznici doporucují kontryhelovy čaj ![]()
Ty jo tak to je docela blbej pristup… To me zas muj gynekolog rika vsechno co meri, co nasel ukazuje mi to na mobitoru, na to si nemuzu stezovat spis mi vadi, ze neresi pricinu… Menstruaci pres dva roky nedostávám ani po injekcich a lekach..Dr mi jediny co udal byl hormonalni profil pred rokem a zadna dalsi vysetreni… Proste mi rekl, ze menstruaci k poceti nepotrebuju, ze potrebujeme jen vyrostlou sliznici, vajicko a. Dobry spermie ale kdyz jsem mu rekla ze tam musi byt problem kdyz to nedostavam aže ze by nas treba ten problem dostal pres to neuspesny IUI a meli by jsme se aspon ceho, chytit proc to tak je tak nezajem…Takze taky premyslim o nekom jinem kdo, by resil pricinu…Prijde mi to nesmyslne vyplacat si x pokusu iui, ivf a pak az hledat kde je problem…Ono u kazdyho doktora je neco, ctu si hodne recenzi abych vedela ke komu jit, ale fakt co clovek to jina zkusenost… A ty mas presne co za problem, ze to musite vzit pres IUI nebo IVF? U me je teda ta nizka sliznice, bez menstruace..proste anovulacni cyklus bez leku..
@94Petra rok a půl se nám nepodařilo otěhotnět jednou byl přítel na spermio to vyšlo špatně pak byl podruhé to vyšlo prý dobře.. já měla vyšetření průchodnost a podle dr se buď vajecnik uzavřel při tom tlaku nebo nefunguje nic mi neukazal nevysvetlil.. Proste jen 2000 v háji a já vím hovno.. ovulaci jsem mám a menstruaci vždy na čas… sliznici i folikuly řekl ze to je OK měla jsem po clostylbegitu 2… hned když se nezdařilo řekl ze injekce a dávám si celou ambuli 5 dni i sestry se divily proč mám celou a ne jen půlku a odvoláváli doktora jestli někde není chyba… cítím se jak pokusný králík
takže jsme si řekli ze poslední druhy pokus a jinak do Olomouce i cenově je to levnější než soukromé kliniky… přijde mi ze doktor nemá vbc snahu zjistit kde je problém… takže na tom budeme úplně stejně.. začínám si říkat jestli vůbec se snaží nám pomoct nebo jen tahají peníze
![]()
@94Petra ahojky,taky chodím do sanusu v Pce. Dneska jsem byla na ultrazvuku, za dve hodky pichnu ovitrele a v pátek poslední IUI a pokud nevyjde, tak v listopadu IVF. Dneska jsem byla u dr Remesovy a ta mi přijde nějaká zmatená. Není tam teda moc dlouho. Ale už jednou se mi u ní stalo že mi nedala recept a teď to taky nebylo úplně profesionální. Nevím nejsem z tyhle doktorky moc nadšená ![]()
@Ajkule ty si pichas injekci naOvulaci sama doma? Mě to pichají hodinu před zákrokem
![]()
@Ajkule ze prý si spermie počkají jenže co když je moje tělo hned zahubí?
Jsou různé věci které mi nikdo netestoval
a já mám v hlavě spousty otazníků ![]()
@Ajkule A kolik IUI mas za sebou? Tu vubec neznam, ja chodim k dr. Provaznikovi, chodim k nemu uz dylejc a ten dojizdi do pce do sanusu, tak mi to prvni IUI dal on a vse kolem toho taky resim s nim… Taky jsem si tu injekci pichala sama doma. Koupila jsem si ji u dr v ambulanci a pak doma pichnuti a za dva dny se slo na to… A jak se jmenovala ta injekce co ti pichalu? Me to prijde divny hodinu pred zakrokem… ![]()
Kazdy centrum ma jiny postupy tak tezko soudit
Ale ja pritom prvnim iui pichala ovitrele v sobotu v 21:00 a v pondeli v 7 jsme sli na radu… Jinak @Ajkule tobe dali v sanusupraci nejaky vysetreni pred iui? Me dr dal jen hormonalni profil jinak se nic dal neresilo, nejaka pricina nebo tak coz mi docela vadi a prijde mi nesmyslny vyplacat x pokusu iui a pak ivf a az potom udelat dalsi vysetreni kde je hacek…
@94Petra myslím ze to byl pravé ten ovitrele… píchla mi ho za hodinu jsem se vrátila než se nachystalo všechno potřebné a pak šup tak nevím uvidíme
třeba v Olomouci budou mít trosku jiný přístup ![]()
@94Petra já mám jen dva pokusy IUI kvůli věku, takže mám taky základní vyšetření, ale ještě před sanusem jsem byla na průchodnosti vejcovodu a to mám v pořádku. Podle výsledků jsme oba zdraví, tak bůh ví ![]()