Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď mě napadá, že jsem asi trapná, protože mě vůbec neláká cestovat ani poznávat nové kultury
Jsem ráda doma, ráda jdu se psem a dětma do lesa a jsem spokojená. Vypadla jsem z města a když tam musím, tak z toho mám osypky, natož se ještě plahočit někde do ciziny brrr. Tak v tom jsem těžce out… Třeba až budu v důchodu, tak mě to za ně lákat. ![]()
Jo asi jsem 100 let za opicema, protože nosím co se mi líbí ne co je módní a tak celkově si žijeme po svém ne tak jak si ostatní myslí, že bychom měli žít. Ale tak naštěstí je to jejich problém, ne náš. ![]()
Mam rada tradice, ale konzerva nejsem. Inovaci se nebranim.
Bud se mi neco libi nebo to nesnesu nebo je mi to ukradene.
V cem jsem opravdu staromodni, tak je svatba a deti.
Neuznavam vztah bez svatby, ze je rodina. Jsou to pouze dva druzi, kteri si udelali deti.
Hodne tu ctu o tom, ze nekdo nema televizi a proto se citi 100 let za opicemi…
Mne se zda, ze je to prave naopak! Kdo dneska kouka na TV? Vsichni koukaji na stream na notebooku, ne? Teda alespon v moji socialni bubline. Ja osobne TV nepouzivam vubec ![]()
Ja se 100 let za opicemi citim v hudbe, vubec nevim, co dneska leti, a ani nemam moc zajem to zjistovat. Posloucham si to svoje a jsem v pohode, jen netusim, co se mladejm dneska libi. Jinak myslim, ze mam vcelku prst na tepu doby, ale je to hodne dano lidma, mezi kteryma se pohybuju
Necítím se 100 let za opicemi. Baví mě, když někdo rád prohlašuje, že nevlastní televizi, a pak mi řekne, že se na ty věci dívá na noťasu. ![]()
Tak předně musím napsat, že se fakt necítím 100 let za opicemi, ale někdo si to může třeba myslet na základě následujících bodů
. Já sama se cítím v pohodě, mám svůj názor a svoji hlavu a co si o mně myslí druzí je mi fuk.
1. Mám starý tlačítkový telefon. Vyhovuje mi, chytrolína nechci, nepotřebuju ho, nic nevydrží.
2. Na sociální sítě kašlu zvysoka, nejsem tam, nikdy jsem nebyla a nikdy nebudu. Jsem alergická i na dávání sokromých fotek např. dětí apod. na net. S dobrými přáteli si zavoláme a s těmi, co bydlí blízko, se vídáme osobně, aniž bychom potřebovali jakkoli komunikovat přes síť.
3. Nesleduji žádné novinky, moderní hity apod. ať už se týkají čehokoliv. Je mi srdečně jedno, co se teď nosí, co kdo má, kam jezdí, v čem jezdí. Dělám si věci po svém.
4. Nesnáším moderní zbytečnosti, „vychytávky“ a reklamy na výrobky, který fakt musíš mít, jinak jsi out. Pokud o něčem takovém vím, dám si sakra pozor, abych si to nekoupila, pokud po zralé a dlouhé úvaze nekonstatuji, že to opravdu, ale opravdu potřebuji.
@StaráPuška píše:
Co znamená zastaralá výchova dětí? Sociální sítě taky nepoužívám a považuju to spíš za svou přednost. Dokonce nemám TV.
Také nemáme doma TV, zrušili jsme ji před osmi lety a už ji domu nechci ![]()
Ale jako sto let za opicemi si teda nepřijdu ![]()
@Rachel_cz my TV nemáme 10 let a 100 let za opicema si kvůli tomu fakt nepřijdu ![]()
Ahoj, omluvte anonymitu, už jsem si občas vyslechla dost.Jak se vám žije bez sociálních sítí? Myslím úplně bez, prostě nic v mobilu. Jen hovory, zprávy, myslím klasická sms. Dekuji všem a pardón jestli je otázka až moc hloupá
![]()
Jsem sto let za opicema, jelikož mé děti nemají tablet, ani telefony
… my nemáme ani mobil s nakousnutym jablkem a já vlastně vůbec nerozumím dotykáčům a chytrým telefonům ![]()
@Makca87 Dobrý den, kolik vám je a kolik a jak staré děti máte? Jak se vám takto žije? ![]()
@Anonymní píše:
@Makca87 Dobrý den, kolik vám je a kolik a jak staré děti máte? Jak se vám takto žije?
Přes 30. Děti 6 a 4 let
. Hele, bydlíme na vesnici, takže po vidlácku
.
@Makca87 A nemáte potřebu si třeba psát s kamarádkou, poslat třeba někomu děti jak rostou nebo tak? Co vás vlastně k tomu vedlo? tohle nepoužívat? Jestli jsem dobře pochopila, máte tlačítkový mobil?
@Rachel_cz píše:
Také nemáme doma TV, zrušili jsme ji před osmi lety a už ji domu nechci
Ale jako sto let za opicemi si teda nepřijdu
Ja taky ne, ale vzhledem k tomu, ze dnes je běžně tv doma kolikrát i v loznici, tak by to tak asi šlo brát, ale ve skutečnosti je mi fuk, co si kdo mysli. Tajy tu někdo psal, ze nemá rád cestování, to ja taky ne. Jdu radši do lesa než do kramu. Ale to už je spíš o životním stylu. FB jsem kdysi měla, ale nějak jsem nevěděla na co, tak jsem ho zrušila. Instagram ani nevím jak funguje. A nemam rada mainstream - Nova, Blesk, komerční rádia. Naše dítě když vidí někde TV a reklamy, tak čumí jak puk, chudák 😁