Stop násilí na dětech!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13503
2.11.11 20:40
Angua píše:
Taminka píše:
nonina píše:
Taminka píše:
Angua píše:
Já moc nechápu, jaký to má smysl :oops:
Taky jsem to chtela napsat..
Kdybych byla z Prahy, tak bych se klidne pridala, ale cemu to pomuze? :nevim:
Holky, tady jde o upozornění na onu problematiku. Bohužel týraných dětí je strašně, ale strašně moc.
Ja si myslim, ze to snad kazdy vi, ale cemu to pomuze? Vzdyt pochody se muzou delat za vsechno, ale stejne si myslim, ze to nepomuze nicemu.
Tot muj nazor.
Tak tak… Mně to přijde asi jak pochod proti rakovině :nevim:

Presne tak..
Nebo loni tady u nas byl pochod za spatne ovzdusi a pomohlo to necemu? NEEE, uz ted je tyden smog a decka ve skolkach nesmi chodit ven a neda se dychat.

A jak pise Angua, ti rodice, kteri dite tyraji stejne neprestanou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.11.11 20:43

Ono je to teď takové moderní, brečet veřejně nad nějakou věcí, abych se ukázala jako dobrý a nelhostejný člověk, ideálně si to ještě odkliknout na Facebooku, ať to všeci vidí a pak se vrátit domů a dál nic neřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.11 08:44

Hlavní cíl pochodu Prahou

Dobrý den, hlavním smyslem a cílem pochodu je upozornit veřejnost na problematiku týraných a zneužívaných dětí a informovat o stále se zvyšujících počtech týraných dětí v ČR. Důležitou součástí je také připomínka zákonné ohlašovací povinnosti každého občana v případě podezření na týrání dítěte. Rádi bychom docílili toho, aby ochrana ohrožených dětí byla věcí veřejnou a zájmem každého z nás. S přátelským pozdavem, Nadace Naše dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.11 08:49

Odpověd na příspěvek p. Angua

Dobrý den, ráda bych reagovala na Váš dotaz či připomínu toho, že pochod je zbytečná „promo“ akce. To si rozhodně nemyslíme. Pokud se nebude stále poukazovat na problematiku týraných a zneužívaných dětí, nikdo to řešit nebude a jak dobře víte sama, děti se samy neubrání. V roce 2010 bylo zavražděno 13 dětí a dalších 13 dětí byly vraždy nedokonané - tedy kvalifikované jako pokus o vraždu s horní trestní sazbou. Přes 5700 dětí bylo týráno a zneužíváno. To je nejvyšší číslo za posledních 10 let. Stále si myslíte, že nemá smysl o těchto věcech veřejně hovořit? S pozdravem, Nadace Naše dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.11.11 08:53

Těším se na statistiku z příštího roku, kdy napíšete, že díky pochodu obě čísla o polovinu klesla :mrgreen:

Má samozřejmě smysl v tomto směru podnikat nějaké kroky, hovořit o tom, děti se samy neubrání, ale pochod nikoho nespasí… Myslím, že to už víc působí na lidi celostátní kampaň a osvěta v médiích, než srocení lidí na Václavském náměstí… Můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.11 08:59

Odpověď na příspěvek p. Angua

Samozřejmě se statistiky nesníží, ale třeba větší všímavost veřejnosti přispěje k tomu, že některé děti nebudou doma týrány a zneužívány a tomu zcela jistě osvěta a informovanost veřejnosti přispívá. Váš názor respektujeme, ale rozhodně s ním neztotožňujeme, protože pochod prahou je hlavně osvětová - mediální kampaň proti ubližování dětem. S pozdravem, Nadace Naše dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.11.11 09:09

Takže týraných i zabitých dětí bude pořád stejně, ale bude se o tom, díky pochodu, vědět. V Praze. Aha… :think: :nevim:

Já jsem spíš pro konkrétní činy, než prázdná gesta v davu, takže mě pro tuhle akci nezískáte. Kromě toho myslím, že na tuhle akci přijdou především lidé, kteří o týrání vědí víc, než dost - např. byli sami týráni nebo to znají ze svého okolí (soudě i podle několika příspěvků v této diskuzi, což samozřejmě není reprezentativní vzorek). Ale to, že to nepřipadá smysluplné mně, neznamená, že to nemůže připadat smysluplné jiným lidem, nebo že to smysl nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxabcd
15.11.11 23:25

A jak se řěší tohle? Na ulici jsem vyslechla hádku z bytu, které bylo přítomno dítě, a jevilo se mi to celé tak, že tam bude brzy nějaká mrtvola, případně někdo šeredně zmlácený. Zvědavý soused mi sdělil, že je to tam na denním pořádku a že s tím nic neudělám a ať se do toho nemíchám. Řekl mi alespoň adresu vchodu a jméno těch lidí. Tak jsem volala na městskou policii, jestli tam můžou poslat hlídku, nebo něco udělat - a nemůžou. Takže co, doufejme, že jsem si jen příliš hystericky vyložila hysterickou scénku nějakého pána. Oznamovací povinnost? Spíš trapas.

• Citovat
  • Upravit
16.11.11 09:16

Odpověd pro xxxabcd

Dobrý den, to je velmi smutný příklad, předně Vám děkuji, že jste se do toho vložila a hodláte s tím něco udělat. Kdyby se k tomu postavil každý tak, jako zmíněný soused, nikdo dětem nepomůže. Případ týrání, zanedbávání či zneužívání dítěte má povinnost prošetřit Policie ČR a Státní zastupitelství. Zkusila bych proto zavolat přímo na 158 a nahlásit podezření na týrání dítěte. Případně je možné se obráti na příslušný Orgán sociálně - právní ochrany dětí (tzv. OSPOD - sociálka), kde jsou také povinni (i anonymní) oznámení prošetřit. Pokud se z jakéhokoliv důvodu nechcete ve věci již dále angažovat, pošlete mi, prosím na email uvedený v kontaktech kontaktní informace o případu a já zařídím, aby se oznámení prověřilo. Ještě jednou děkuji za Váš zájem a starost o děti v rodině. S pozdravem, Markéta Sodomková, NND

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.11 23:38

V České republice můžeme bojovat a pochodovat jak chceme s našimi zákony nikdo nic neudělá. Já už boj vzdala.
Začala jsem se zajímat o týrání dětí kdy v r.2008 vyšla kauza Kuřim. Týrané děti ondra a Kuba. Tolik mě to zasáshlo a nedalo mi to, že jsem ze severních čech začala jezdit do Klokánku v Brně. Navštěvovala jsem je, dělala jsem sbírky vozila dárky a vybavení do klokánku. Po cca půl roce jsem se s klukama sešla v pražské zoo kde byli na výletě. Bylo vedro … Kluci se svlékli a pohled na jejich zjizvené zádá nikdy nezapomenu, strašné jizvy, které jim udělala jejich vlastní rodina - matka. Strašně mě to trápilo oni byli v Klokánku moc spokojení … uběhl čas. Dnes kluky vychovává babička - matka jejich matky a dokonce starší už chodí za mámou do kriminálu. Za pár let jejich mámu pustí a budou zase spolu … Je to na :poblion: , nevěřím tomuhle státu a poslední tečkou bylo propuštění Škrlové :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.11 20:51

Musím taky reagovat.Už žádné takové organizaci nevěřím.Byli jsme ve FOD na as.styk.Otec se neuměl choval ke svému dítěti.Mmch je násilník a agresivní.Ten posudek co měl byl,že tam byla úplná svatozář.Takže až svému dítěti ublíží to už bude pozdě.

• Citovat
  • Upravit
willterka
3.1.12 01:28

Pozitivní rodičovství????

Osobně si myslím, že je tato kampaň příliš „přitažená za vlasy“. Ano, týrat děti není dobré a absolutně nepřípustné, ale vychovávat je bez jakéhokoliv tělesného trestu?
Každé dítě je jiné a také na každé dítě platí něco jiného. A už se vážně těším, až v televizi uvidím zprávy o tom, jak maminka dala svému dítěti vařečkou a že jí ho chce sebrat sociálka. Jestli si někdo myslí, že je tohle správná cesta k výchově dítěte, tak nám tady vyrostou akorát tak pěkní parchanti!
Lidé by si měli uvědomit, jaký byl klid například ve školách v dobách, kdy ještě byly povoleny tělesné tresty.
Pak se podívejte na film Bastardi, a řekněte, jak takové děti vychováte „pozitivním rodičovstvím“. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová