Strach komunikovat s lidmi

Anonymní
3.1.24 22:39

Strach komunikovat s lidmi

Ahoj, chtěla bych se tu trochu vyzpovídat a zeptat se jestli má někdo stejný problém. Od mých 12 let se ve mě stal nějaký zlom, bojím se komunikovat s lidmi, dělá mi problém někam zavolat, komunikovat s někým novým, je toho víc, vždy se hrozně rozklepu, třeba i když někdo zazvoní, bojím se kdo to je. A když se tedy začnu s někým novým bavit, tak jsem až moc snaživě milá, usměvavá, dalo by se i říct, že taková vlezdopr.elka, je to nějaký můj obranný mechanismus, který mi říká, že když budu taková na lidi, tak se se mnou začnou bavit, komunikovat a budou na mě milý. Přitom když jsem třeba se svými přáteli, tak mi říkají, že to není možný, že jsem až moc komunikativní člověk, že by tohle do mě neřekli. Bojím se také nových věcí, momentálně jdu v pondělí na pohovor, tak moc se bojím, ale ne práce, právě že těch lidí, jak ostatních uchazečů, tak i těch personalistů. Máte někdo stejný problém? Řešíte to nějak, nebo řešili jste to? Je nějaký psycholog zdarma? Omlouvám se za anonym, ale je tohle pro mě moc citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15055
3.1.24 22:42

Úzkosti se umí spouštět v pubertě. Kolik je ti teď? Ano jsou i psychologové na pojišťovnu, bohužel jich je málo a dlouho se čeká, ale určitě se k někomu objednej. Tohle je řešitelný problém. Čím víc se budeš nepříjemným situacím vystavovat, tím více se otrkáš. Co se týče pohovoru, na pohovoru je hodně lidi nervózních, ale je to hlavně tvůj pocit vevnitř, navenek to často nejde vůbec vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 22:45

@Kfětoslava Je mi 22 let. Takže myslíš, že by šlo jít na pojišťovnu osobně a zeptat se na tu možnost psychologa?

• Citovat
  • Upravit
15055
3.1.24 22:51
@Anonymní píše:
@Kfětoslava Je mi 22 let. Takže myslíš, že by šlo jít na pojišťovnu osobně a zeptat se na tu možnost psychologa?

Můžeš to probrat i s obvodním lékařem, on by tě mohl někam nasměrovat. Jinak když si najdeš na netu psychology v okolí, každý má na stránkách uvedeno, zda je na pojišťovnu či nikoli. Držím palce u pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.1.24 23:29

Jo, mám. Podle mě to děláš dobře, být na nové lidi milá a usměvavá, tak by to přece mělo být! S tím si vůbec nelam hlavu, lidi to obvykle potěší a milí budou také, což přece chceš. Pro mě to byl zprvu strašný stres mluvit s novými lidmi, no moc aktivně jsem to neřešil a nějak jsem si časem zvyknul - takže praxe je na tohle nejlepší asi. Nemůžu stále říct, že teď už zvládám všechno úplně v pohodě, když mám jít na nové místo nebo oslovit někoho nového, pořád problém, je-li to nevyhnutelné, tak tam jdu prostě s určitým strachem a nervozitou, ale dá se to! :D S tím asi opravdu pomůže už jen psycholog, ale třeba v té míře, jak to mám já, se s tím dá žít a vlastně při každé příležitosti překonávám sám sebe, čímž je člověk na sebe tak trochu pyšnej! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.1.24 01:35
@Anonymní píše:

Pošlou ti to i emailem, když si požádáš svou zdr. pojišťovnu. Mohlo by se jednat o sociální fóbii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová