Strach o děti v případě rozvodu s alkoholikem

Anonymní
5.10.16 22:23

Strach o děti v případě rozvodu s alkoholikem

Chtěla bych odejít od manžela, protože je alkoholik. Trvá to už léta a stav se zhoršuje. Začíná být i agresivní. Nedokážu posoudit, jestli proto, že je napitej moc, nebo naopak málo, ale to je úplně jedno. Vem to a ho čert. Chci odejít a budu to mít strašně těžký. Budu bez peněz a na vše sama, ale to jsem de fakto i těď, akorát navíc pořád hlídám, aby se doma něco nestalo. Třeba aby i nechtěně něco někomu neudělal.
Víte ale, z čeho mám největší strach? Že mu bude muset půjčovat děti, o které se není schopen téměř postarat. Je totiž denně napitej, občas jezdí napitej i autem a když ještě dřív párkrát měl dohlídnout na děti, vždy to skončilo ne úplně dobře. Bojím se, že mi soud přikáže mu je tu na víkend nechat a že se některému z nich něco stane.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35957
5.10.16 22:27

Rozved se i tak, zbytek se da vyresit u soudu. A deti se nepujcuji, jsou i jeho jako tvoje, bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
5.10.16 22:30

To je hloupost, pokud se budes rozvadet z duvodu jeho alkoholismu, tak on bude muset podstoupit lecbu aby vubec deti mel v peci, vidal je, to se asi tezko stane, jinak bych si na tvem miste opatrila par videi na mobil co a jak dela, jak se chova, jak je agresivni… to si myslim ze pude taky dost padny, po leceni se bude moct s detmi stykat pod dozorem tvym nebo soc. pracovnice - takhle to tedy dopadlo kamaradce. Soud by snad mohl postupovat podobne :nevim: pokud ty zadny latky neuzivas a jsi normalni cistotna starostliva zenska, tak bych se na tvem miste nebala, hlavne co nejrychleji myslim ze i financne si polepsis ne? Nikdo tvoje penize neprobendi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.10.16 23:03

Pokud je alkoholik, tak to v rámci rozvodového řízení a psychologického posudku vyjde najevo a je možné si domluvit setkávání s dětmi pouze pod dozorem a nebo až po abslovování léčby a úspěšné abstinence.

Zajděte do nejbližší občanské poradny a zeptejte se jich tam, stejně jako na možnosti jak řešit odchod a osamostatnění se s co nejmenšími ztrátami.

Jeslti problém s alkoholem řešíte už dlouho, tak vřele doporučuju, abyste si párkrát zašla za nějakým psychoterapeutem/psychoterapeutkou vy sama - protože dlouhodobé partnerství se závislým sebou nese dost patologickou dynamiku - tzv. spoluzávislost/kodependenci. A pokud neporozumíte tomu, co vás k tomu chlapovi přivedlo a hlavně udrželo tak dlouho, ačkoliv to objektivně škodí vám i dětem, tak je více než pravděpodobné, že z vašeho příštího partnera se nakonec zase vyklube alkoholik.

Navíc vám psychoterapie může pomoci získat sebevědomí a sebepřijetí, které téměř jistě spolusoužitím s alkoholikem vzali za své.

Neváhejte s tím.

1. to že skutečně odejdete může být konečně imuplsem, který ho donutí se začít léčti.
2. čím déle dítě vyrůstá s alkoholikem, tím hlouběji ho to poznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
5.10.16 23:25

Pokud vis, kdy jezdi opilej, oznam to… pokud by si nahodou prisel pro deti uz opilej, taky volej, nahravala bych spis zvuk, to je min napadny a pokud si toho nevsimne vyhnes se koznosti, ze ho to vyprovokuje… kolik je detem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.16 08:37

Nemám nějak sílu už nic psát, nic řešit, je mi jenom na zvracení, když si představím, co mě čeká. Je to už druhý alkoholik v mém životě, od prvního mě vysvobodil druhý. Ten první byl agresivní a nechal se živit, tenhle byl jak balzám na duši, protože chodí do práce a nebyl agresivní, ale teď po deseti letech už začíná být agresivní taky. Pro nic za nic. Asi se k tomu už propil. Bojím se, že si na to zase zvyknu, jako jsem si zvykla na spoustu podivností, které by normální ženská nikdy nepřekousla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.16 10:13

@kdochcekam Jsou ještě malé. Nemůžu teď ani do práce, to nejmladší má rok. S těmi většími už by to šlo. Umím dva jazyky, nedávno jsem dokončila UK v Praze, tak snad nejsem úplně na odpis. Když si představím, v jakých nervech a podmínkách jsem studovala a dotáhla to do konce.. Strašný. Ale co dál. Kam jít? Jsem na něm vlastně finančně závislá, což mi včera taky řekl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.16 10:14

Ale už jsem stará, bude mi skoro 40, já už asi nemám sílu znovu začínat. Bez peněz, bez bydlení, s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
5808
6.10.16 11:07
@Anonymní píše:
Ale už jsem stará, bude mi skoro 40, já už asi nemám sílu znovu začínat. Bez peněz, bez bydlení, s dětmi.

vis co, kdyby slo jen o tebe, tak dejme tomu, tvoje volba… ale mas zodpovednost za deti a ony si to nevybrali… odkud jsi? projet net a zjisti si ruzne neziskovky a sdruzeni pro pomoc zenam v tvoji situaci, zkontaktuj je, popis jim problem zkus nejakeho psychologa(v tyhle situaci by si s tebou kohl popovidat i kdybys mela nejmladsi dite s sebou) dej se dohromady a pak zacni resit dalsi postup… jsi mama a uz to fakt neni jen tvuj zivot a nepochybuju, ze jsi dobra mama a zvladnete to se spuntama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.16 12:23

Nenacházím žádné východisko, nenapadlo mě ani, kam bych mohla jít třeba dnes přespat. Připadám si v pasti. Manžel má všechno - dům, práci a blbku, která se mu stará o děti. A bude se starat, akorát ještě neví kde.
Mám se nejdřáv odstěhovat? Mám se nejdřív rozvést? Co mám vůbec udělat, z čeho mám začít a na koho se mám obrátit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.16 12:25

Teď jedu pro děti a rozvést je na kroužky. Dcera hraje na klavír, budu jí ho moct vzít do pronájmu? Nevím, napadají mě úplné blbosti. Mám spoustu knih, studovala jsem, je to to, co mám ráda a teď, teď je to pro mě spíš závaží, protože budu ráda, když si vezmu oblečení, kosmetiku a vypadnu.

• Citovat
  • Upravit
Janli
6.10.16 13:47
@Anonymní píše:

Máš před sebou 40let života, tak se rozhodni, jak je chceš prožít…
Držím palce

• Citovat
  • Upravit
140
6.10.16 20:51
@Anonymní píše:
Chtěla bych odejít od manžela, protože je alkoholik. Trvá to už léta a stav se zhoršuje. Začíná být i agresivní. Nedokážu posoudit, jestli proto, že je napitej moc, nebo naopak málo, ale to je úplně jedno. Vem to a ho čert. Chci odejít a budu to mít strašně těžký. Budu bez peněz a na vše sama, ale to jsem de fakto i těď, akorát navíc pořád hlídám, aby se doma něco nestalo. Třeba aby i nechtěně něco někomu neudělal.
Víte ale, z čeho mám největší strach? Že mu bude muset půjčovat děti, o které se není schopen téměř postarat. Je totiž denně napitej, občas jezdí napitej i autem a když ještě dřív párkrát měl dohlídnout na děti, vždy to skončilo ne úplně dobře. Bojím se, že mi soud přikáže mu je tu na víkend nechat a že se některému z nich něco stane.

Odejdi co nejdříve. Moje máma čekala asi dvacet let, dodnes mám ze života s takovym otcem psychické problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí