Strach z cizích psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2901
6.6.05 23:31

Evo, aby nedošlo k mýlce: můj pes JE na vodítku kdekoliv, kde by mohl někoho potkat!!!!! Pouštím ho jenom v poli, nebo když není nikdo v dohledu.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.6.05 09:57

Baghiro, vzdej to :) Ja uz to taky vzdala, tady se neobhajime :) Hlavne my se vubec nepotrebujeme obhajovat. Obhajovat by se meli ti nezodpovedni majitele psu, ale ti pochopitelne do diskuzi nepisou :( Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.6.05 11:15

Janat,

máš naprostou pravdu. Už taky končím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
7.6.05 13:31

napsala jsem: A jestliže má někdo velké psí plemeno v bytě bez zahrady je to nezodpovědný člověk. Bud tím tožiž omezuje (týrá psa) nebo ohrožuje jiné lidi.
Baghiro a ostatní dotčené, omlouvám se, jestli jste to pochopily tak, že týráte psy, to u vás opravdu nepřipadá v úvahu, vy jste ti, kteří volným pohybem svého psa ohrožujete lidi. Váši psi se u vás mají výborně. Rozhodně je necháte super proběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
7.6.05 13:45

ahojte,
taky se ještě vracím. Mě moje zkušenosti velí k opatrnosti vždy, když vidím psa - malýho i velkýho. Nepanikařím, nezvedám dítě, ale hlídám si reakce psa a pokud možno i hledám jeho páníčka. Mě ale vážně štvou ti neuvázaní psi, pobíhající v parku, když hned vedle mají poměrně nové „psí hřiště“ - oplocené. A že se na chodníku válí ho… jako trám? Jasně, stačí překročit… nojo ale zkuste si mezi tím kličkovat s kočárem :(

nic, tohle je na diskuzi jinam, myslím že maminy a rodiče s dětmi tohle všechno vědí a tito pejskaři se chovají určitě normálně.

Baghiro, Janat, do vás bych se určitě nepouštěla, vím že jste normálně zodpovědné :)

hezký den bez hnusných zážitků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.6.05 14:48
Leea píše:
napsala jsem: A jestliže má někdo velké psí plemeno v bytě bez zahrady je to nezodpovědný člověk. Bud tím tožiž omezuje (týrá psa) nebo ohrožuje jiné lidi.
Baghiro a ostatní dotčené, omlouvám se, jestli jste to pochopily tak, že týráte psy, to u vás opravdu nepřipadá v úvahu, vy jste ti, kteří volným pohybem svého psa ohrožujete lidi. Váši psi se u vás mají výborně. Rozhodně je necháte super proběhnout.

Leeo, je mi tě opravdu líto! (Mmch, psala jsem cosi o tom, že můj pes JE UVÁZANÝ!).

Možná kdybys kolem sebe nechala vystavět skleník … ty bys pak nepotkávala škaredá zlá psiska .. a oni tebe :D Věřím, že oběma stranám by se ulevilo!!!!!!!!! :D :D :wink:

Jo, a dotčená se tedy cítím! Jak se opovažuješ soudit někoho, koho neznáš??? Co ty víš o mě, mém psu a našem životním stylu?!

Chtěla jsem psát něco v tom smyslu, že chápu obavu lidí, kteří psa nemají, potažmo těch, kteří mají za psů strach. Koukám ale, že tady jde některým účastnicím jenom o to napadat VŠECHNY chovatele psů, bez rozdílu …

Už jsem nechtěla reagovat, ale protože jsi mě, Leeo, jmenovala, tak jsem se neudržela.

Jinak já jsem pro to, aby se zpřísnily postihy pro nezodpovědné majitele psů, kteří pak ve společnosti kazí reputaci nám ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
7.6.05 15:29

Baghiro ty ses zase nechala vyprovokovat :))))))
Tak ja se taky jeste zapojim :)
Ja se na tyhle voloviny uz davno naucila nereagovat. Nejdriv jsem se snazila vazne ptat tech „stezujicich“ si lidi cim je muj pes ma jako ze ohrozovat a kdyz jsem zjistila, ze 90% techto lidi ani neumi rozumne vysvetlit, proc si mysli, ze je muj pes ohrozuje, kdyz je bud 100m od nich a ani se nediva jejich smerem, a nebo jde u nohy (resp. u kocarku). Pochopila jsem, ze za prve to jsou lidi, co si proste potrebuji nejak a na necem vybit svoje frustrace a cizi pes je pro ne rozhodne snadnejsi cil nez jejich sef v praci nebo partner :) nebo za druhe lidi, co se psu boji v kazdem pripade, ale to zase (prominte) neni muj problem a ja kvuli tomu se nebudu bez psa.
Delam vsechno pro, abych svym psem nikoho neobtezovala a uz vubec ne ohrozovala, ale rozhodne psa mam a chci mit a nebudu ho drzet na dvorku na retezu. Ted uz fakt naposledy :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
7.6.05 15:31

Teda.
Já si taky nemyslím, že mít v bytě velkého psa je týrání. Pokud se tomu pejskovi dává dostatek lásky.
To spíš na vesnicích, když vidím zahrady velkou jako............... a psa uvázanýho na řetězu u boudy - to považuju za týrání.

Mám zkušenosti s jednou známou, která ve dvoupokojovém bytě má vlčáka a malé dítě a vše je bez problémů.

Je to jedno, jeslti je pes malý nebo velký. Hlavně, když ho máte rádi.

A ještě se mi nestalo, že by mi velký pes napadl mého psa, naopak hrají si spolu.

A JEN TAK MIMOCHODEM, VČERA MĚ HO TAKY NAPADL PES MALÝ.

A když jsme tak u toho volného pobíhání. Myslím si, že pokud není v dohledu nějaké dítě či jiný pes, se kterým by třeba mohli být problémy, tak pejsek nemusí být uvázaný. Taky se potřebuje proběhnout. No ne ???

A ještě k těm psím bobkům. Ne že by mi nevadily, ale co s tím dá dělat ??

Vžduť na dětské pískoviště i když je oplocené chodí v noci kočky, které mají podstatně více nemocí. A co teprve feťáci, který tam nechávají stříkačky ?? Opilci, který se v noci vracejí domů, tam vykonají potřebu a ještě se tam třeba vyzvrací ?????????????

TO BY MI SPÍŠ VADILO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
7.6.05 15:33

A JEŠTĚ NĚCO, KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA NEMÁ RÁD ANI LIDI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
7.6.05 17:20

Ahojky,
omlouvám se, jestli jsem v někom vzbudila dojem, že to má radši vzdát a mlčet, chtěla jsem se dozvědět všechny názory a jsem ráda, že jsem slyšela i odlyšné od mého. Myslím, že se shodneme na tom, že pokud páníček pejska dostatečně hlídá, tak není problém, aby pejsek šel bez náhubku i vodítka. Takoví pejskaři mi opravdu nevadí.

Problém je, pokud jde sídlištěm pejsek vlčák bez náhubku a páníček není ani na dohled.

Někdo by to řešil přísnějšími tresty pokud pes někomu ublíží. Myšlenka je to určitě dobrá, tresty nebývají zrovna vysoké. Problém je, že mě pes může ublížit ačkoli mě nekousne. Ublíží mi tím, že mne vyděsí. Možná jsem strašpytel, ale vlčák, co mi lezl do kočárku mě vyděsil. Takoví psi děsí i mého malého syna a já se bojím, aby kvůli tomu nepřestal mít rád všechny pejsky. Toto se podle vyhlášky nesmí ani u nás (pes nesmí nikoho ohrozit a když přiběhne k dítěti, tak se to jako ohrožení bere), ale v praxi porušení nikdy nikomu nedokážu.

Já bych to řešila náhubkem a vodítkem pro všechny a vyhrazením míst, kde to mít nemusí. Pokud jsem to dobře pochopila, tak problém tohoto řešení je, že omezím (potrestám) všechny pejskaře, ačkoli nezodpovědní jsou jen někteří.

Toť vše, myslím, že víc toho asi nevymyslíme
Přeji hodně zdraví všem dětičkám i pejskům
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
7.6.05 17:23
Mikina píše:
A JEŠTĚ NĚCO, KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA NEMÁ RÁD ANI LIDI.

Ahoj Mikino, úplný souhlas, jen bych dodala:
záleží jak které a jak kde, např. volného zdravého tygra bych na ulici potkávat nechtěla ;-)
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.6.05 17:50

Kdysi jsem četla nějakou statistiku, ze které vyplývalo, že nejenom velcí psi jsou nebezpeční. Naopak, jedno z předních míst míst zaujímali jezevčíci (to vůbec není narážka na toho, kdo tu psal že má jezevčíka. Naši ho mají taky a nikdy do nikoho nekous :D ). Sice asi kousnutí jezevčíkem nebo jiným malým psem nemusí mít tak tragické následky jako kousnutí velkým psem, ale nohu by asi potrhat uměl kvalitně. Prostě bych řekla, že na velikosti v tomhle případě nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.6.05 18:54

Sice je pravda, že statisticky vychází nejvíc útoků na malá plemena, ale tato statistika nezohledňuje fakt, že větší pes budí respekt, ale k malému se více lidí přihrne a se žvatláním „to je ale pěkný pejsek“ na něj bez dovolení šahá. I pohodový pes se pak může leknout, kousnout a pak se dostat do statistiky.
Jinak - setkala jsem se s mnoha dobře vychovanými dětmi, i hodně malými, které se nejdřív zeptaly, jestli si pejska můžou pohladit. A pak taky klučíka (asi 5 let), který vypadal, že si psa vůbec nevšímá a když byl u něj tak udělal výpad s příslušným hlasovým projevem. Pes se samozřejmě rozštěkal, ale nekousl. Mamča se mi omluvila, ale sama jsem se cítila špatně, protože bych kousnutí možná nedokázala zabránit.

Shrnutím by mohlo být, že oba psy neustále hlídám, stejně jako blížící se lidi. Nemůžu vědět, jestli nepřeskočí v šešulce mým psům nebo dvojnožcům. Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.6.05 19:04

Ještě dodatek k malým plemenům.. Majitelé mají na druhou stranu pocit, že tak malý hafík nemůže ublížit, proto je častěji pouštějí z vodítka a taky se tak malé nic špatně trestá, tudíž se hůře cvičí. Ale chce to jen pevnou vůli a jde to, i jinými metodami. Píšu ze zkušeností, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.6.05 20:07

Tak to mě se stalo, že mi pes zakousl mého pejska. Jednou jsem šla na procházku s pejskem - pudlem TOY na vodítku a míjela jsem se s Pitbullem bez náhubku, kterého si majitel držel na obojku. Nestačili jsme projít, Pitbull se do mého pejska zakousl a šel dál . . . Zlomil mu vaz. Co kdyby jsem šla okolo s mou dcerou? Nebudu přeci kvůli nezodpovědným majitelům chodit kanálem. :evil: :evil:
Jen jsem tím chtěla říci, že pes na vodítku není ještě důkaz bezpečí, natož pes bez vodítka a bez náhubku . . . :x
Majitel mi pejska zaplatil a říkal, že to nikdy neudělal. . . :? :?
Psa mi to nevrátí. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky