Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
Sonko, je mi moc lito tveho pejska, sama mam fenu velkeho plemene v dome se zahradou, pesana je doma a spi na gauci. Nechci se priklanet ani na jednu stranu, ktere zde polemizuji, jen chci napsat, jak se ptas, co kdyby jsi sla okolo se svoji dcerou. Myslim, ze by se nic nestalo, pittbulove jako jedini psi napadaji vlastni druh, to jest jineho psa, byli k tomu vyslechteni, alespon se to domnivam. Jinak jsou to psi k lidem velice pratelsti.
Samo i mezi nimi budou agresori k lidem, ale to ve vsech plemenech.
Jeste k velikosti plemene, maly pes na voditku je hrozny hrdina, kdyz jde kolem me a moji feny, ktera sedi u nohy, muze se zblaznit jak na ni steka a provokuje ji. To ji ani nenapadne, at je na voditku nebo ne. Maly psi nebyvaji vycviceni, protoze je majitele zvladnou silou na coz ja se spolehnout nemuzu, takze me pes poslouchat musi. Takze se mi casto stava, ze od meho psa vlaci stekajici hystericke mrnousi za voditko.
Tim se nechci dotknout lidi, co se venuji a cvici sveho maleho psika.
Lucka+Klarka 8m
Mikina napsal:
A JEŠTĚ NĚCO, KDO NEMÁ RÁD ZVÍŘATA NEMÁ RÁD ANI LIDI.
souhlasím.
na druhou stranu KDO MÁ RADĚJI ZVÍŘATA, NEŽ LIDI JE DIVNEJ. Nejspíš je chyba někde v citové oblasti…
![]()
Já mám ráda lidi i zvířata, ale když se pere pes a člověk, fandím člověku. I tobě Baghiro bych fandila víc, kdyby tě nedejbože napadl pes. Doufám, že se s napadením zvířetem nesetkáš.
bože.............dlouho jsem nečetl takový blábol !! milá Evo proberte se lidi jako vy mají věčný problém jen těžko komunikují s lidmi natož se zvířaty, vy jste přesně takový člověk který zvířaty pohrdá, když se vám nelíbí praha 12 tak se seberte a táhněte na žižkov mezi romy ty by měli být na vodítku a mít náhubky. A povinnost mít vodítko a náhubek neplatí na žádné Praze !!! pouze v MHD !!
Když si ted váš syn zvykne na zvířátka možná z něho vyroste normální člověk ne VY !! nazdar !!
V brně prý platí, že pejsek musí být na vodítku a mít náhubek, ovšem v praxije to všechno úplně jinak. A to o psích výkalech ani nebudu raději mluvit, hlavně přes zimu, kdy je všude bílo a ty různobarevné fleky krásně vidět… Mám 5ti letou dcerku, psa si pohladí, jen pokud je pes ležící a páníček dovolí, lae potkat psa na ulici je pro ni za trest, hystericky ječí a řve, není schopná zůstat vklidu. Stále jí učím aby dala ruky do kapes, zavřela pusu a na psa nekoukala, ale hold špatné zkušenosti jsou špatne zkušenosti. Proti psům nic nemám, zastávám názor jaky pán tokový pes a strašně mě mrzí, že někteří páníčci si jaksi neuvědomují, že jejich miláčci nejsou schopni jaksi zhodnotit situaci, ze male dite neni hracka. Pokud by to šlo, tak bych situaci řešila na magistratu, ten to přeci má nastarost. Držím pěsti pro šťastný konec.
Me nikdy nic zadny cizi pes nic neudelal,ale bojim se jich,ze kdyz nejakyho vidim volne pobihat,jsem schopna jit domu pres pulku mesta,jen abych se mu vyhla
po tom,co vsechno vidim v televizi a ctu,jak dokazou psi zridit deti a i dospeli,tak z nich mam fakt respekt.
A to se kolikrat bojim,i kdyz jde ten pes na voditku,tak se mu obloukem vyhnu.
Od dětství mám velký strach z cizích psů. Vlastní pes mi nevadí, máme psa posledních 25 let. Bohužel se k nám do ulice přestěhoval pár feťáků a pořídili si dva psy typu pitbull, staford, americký bulteriér, ale přesně netuším, co je to a oni asi taky ne, nemyslím, že to bude čistokrevné. Z těchto psů mám opravdu veliký strach.
Oba psi jim pravidelně utíkají, toulají se po městě. Letos už pokousali dva jiné psy.
Tak mě napadá, co můžu udělat, když půjdu sama se svým psem a on se na nás vrhne?
Aktuálně odmítám sama chodit na procházky, buď se odvezu někam autem, nebo jdu s manželem. Ani nechci pouštět děti samotné, přitom dřív chodily se psy samy a nebyl problém (dětem je 12 a 14, psi mají 20 a 25 kg).
Policie neřeší, psa vždy odchytí město a vrátí jim ho. Obávám se, že když jim ho někdo sebere, opatří si jiného psa.
@Anonymní píše: Více
Ja se psu ve většině případů nebojím, ale dva nevychovaní a volně pobíhající pitbulové by mi hodně vadili. Asi bych opakovaně hlásila na policii, že psi jsou venku bez dozoru. Muzes jen doufat, ze se fetaci brzi odstěhuji.
@Alušáček bojím se, že se jen tak neodstehuji, vrátili se domů.
Mně vadí jakýkoliv pes, ale přejdu na druhou stranu silnice a neřeším. Tady mě chytá doslova panika.
Představa, že se potkaji s dětmi, když půjdou ze školy, nebo se mnou, když jdu se psem…
Pořiď si pepřák na psy a měj ho stále u sebe, případně ještě paralyzér. Dokud se nestane něco vážného, nikdo nezakročí.
Tohle se obecně těžko řeší dokud pes nenapadne člověka nebo není týraný. Nicméně to nemění nic na tom, že si psa mohou pořídit znovu.
Můžete každý jejich špatný krok hlásit na PČR ale obávám se, že to mít moc efekt nebude.
Pro svou bezpečnost doporučuji nosit pepřový sprej v případě, že váš pes napadne. Psa to ochromí ale neublíží!!
@SOVIČKA93 píše: Více
ten pes, co pokousal dva lidi v Karviné a jeden zemřel, prý už pokousal předtím víc lidí. Takže ani to, že někoho pokouše, nemusí znamenat, že někdo zasáhne.
Nevím o jaký případ se jedná ale měla jsem zato, že když pes zaútočí a to opakovaně, je nutno psa uspat. Ale jak píšu, nemění to nic na tom, že si můžou pořídit psa nového.. Bohužel..
@Anonymní píše: Více
Nejsi Praha 5? Já jen, že je to asi půl roku co tu vídám feťácký pár a mají právě staforda, pitbula a já se pokaždé bojím jít domů. Předevčírem jsem šla od tramavaje a viděla je naštěstí dopředu, že jsem rychle přešla na druhý chodník, minule do silnice, protože chodník na druhé straně končí v polovině ulice. Nevím jestli bych stihla vytáhnout pepřák nebo paralyzér, když to nebudu čekat. Známou pokousal pes nedávno, tak se bojím ještě víc.
@SOVIČKA93
tohle, v jiných článcích a hlavně na diskusích psali, že už pokousal nejméně jednou, jinde jsem četla víckrát.
https://www. echo24.cz/a/Hr3fF/zpravy-domaci-muz-z-karvine-ktereho-napadl-pes-zemrel#utm_content=freshnews&utm_term=pes%20karvin%C3%A1&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz