Strach z odchodu z vysoké

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22154
3.10.23 19:41

A proč jsi v bytě sama. Najdi si někoho na spolubydleni nebo běž na kolej. Tedy nevím, co chceš na zapadlé vsi, bez řidičáku, s nedodělanou školou, dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
3.10.23 19:46

A jak jsi zvladla ten minuly rok, kdyz jsi ve druhaku? Proc bydlis sama? Ja mela 3 spolubydlici a bylo to super, sama bych nebydlela. Studovala bych dal, otrkas se, stejne nebudes cely zivot pracovat a zit u vas ve vesnici, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
4.10.23 08:46
@blumen píše:
A jak jsi zvladla ten minuly rok, kdyz jsi ve druhaku? Proc bydlis sama? Ja mela 3 spolubydlici a bylo to super, sama bych nebydlela. Studovala bych dal, otrkas se, stejne nebudes cely zivot pracovat a zit u vas ve vesnici, ne.

To asi bude muset, když to bez rodičů psychicky nezvládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
4.10.23 10:15
@medvidka píše:
To asi bude muset, když to bez rodičů psychicky nezvládá

Prave proto by se tomu mela postavit celem a ne to vzdavat. Pak tam nenajde praci a co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
4.10.23 10:19
@Slecna_anonym píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit, nebo aspoň nějak utěšit. Je mi 20 let, jsem ve druhém ročníku na vysoké, škola mi začala 3 týdny zpátky. Od svého rodného bydliště jsem 200 km, jsem sama na bytě a šíleně trpím na stesk. Jsem z vesnice, v tomto městě se necítím vůbec dobře, mám tu úzkosti a kvůli tomu vlastně skoro vůbec školu nenavštěvuji. Jsem velmi fixovaná na svou rodinu a ten stesk po nich, nebo vlastně po tom všem, co doma mám, je šílený. Přemýšlela jsem o ukončení studia, ale vůbec nevím co s maturitou dělat, jestli nejdřív řidičák a pak si hledat práci, nebo nějakou brigádu, vůbec nevím. Také mám strach co na to řeknou rodiče, bojím se že budu akorát jedno velké zklamání když studium nedokončím. Děkuji za jakékoliv rady a názory.

zkus se poptat, jestli vaše škola nenabízí terapeutickou pomoc
zkus si najít nějaké přátele, zájmové kroužky, začni třeba chodit na Hospodský kvíz, zabav se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
4.10.23 10:40
@Slecna_anonym píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit, nebo aspoň nějak utěšit. Je mi 20 let, jsem ve druhém ročníku na vysoké, škola mi začala 3 týdny zpátky. Od svého rodného bydliště jsem 200 km, jsem sama na bytě a šíleně trpím na stesk. Jsem z vesnice, v tomto městě se necítím vůbec dobře, mám tu úzkosti a kvůli tomu vlastně skoro vůbec školu nenavštěvuji. Jsem velmi fixovaná na svou rodinu a ten stesk po nich, nebo vlastně po tom všem, co doma mám, je šílený. Přemýšlela jsem o ukončení studia, ale vůbec nevím co s maturitou dělat, jestli nejdřív řidičák a pak si hledat práci, nebo nějakou brigádu, vůbec nevím. Také mám strach co na to řeknou rodiče, bojím se že budu akorát jedno velké zklamání když studium nedokončím. Děkuji za jakékoliv rady a názory.
Školu bych dodelaka. A nemůžeš si zcuknout vyuku do 3-4 dnů a na prodloužené víkendy jezdit domu? Plus studijní volna, prázdniny atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.23 16:26

Je super, že jsi si uvědomila v tak mladém věku, že město není pro tebe. Já třeba studuju pro to, abych se na vesnici mohla jednou vrátit a nemusela dojíždět. Nesnáším plné mhd, cestu na vlak, přestupy, všude davy lidí, vycerpává mě to a hlavně ztrácím moře času pro nic. Sama jsem v druháku a trpím tady, rodinu vidím jednou do měsíce a vadí mi to.
Jsem taky ve druháku a neustále si říkám už jen rok a něco. Posílám sílu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová