Strach z práce - psychika

Anonymní
17.6.20 22:02

Strach z práce - psychika

Nastoupila jsem teď do svého úplně prvního zaměstnání a už mám pochybnosti, že to psychicky nezvládnu..bojím se, že něco zkazím a že na mě někdo bude křičet, neumím se bránit a prosazovat si svou, jakmile jen někdo zvýší hlas, už mám na krajíčku :,( vše mě teď učí kolegyně, ale je toho hrozně moc a bojím se, že na něco zapomenu, až tam někdy budu sama..
Neumím se ani bavit s ostatníma a mám proste strach, že to nevydržím psychicky..
Dá se proti tomu nějak obrnit? Myslíte, že se to může zlepšit? Budu ráda za všechny rady :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.6.20 22:07
@Anonymní píše:
Nastoupila jsem teď do svého úplně prvního zaměstnání a už mám pochybnosti, že to psychicky nezvládnu..bojím se, že něco zkazím a že na mě někdo bude křičet, neumím se bránit a prosazovat si svou, jakmile jen někdo zvýší hlas, už mám na krajíčku :,( vše mě teď učí kolegyně, ale je toho hrozně moc a bojím se, že na něco zapomenu, až tam někdy budu sama..
Neumím se ani bavit s ostatníma a mám proste strach, že to nevydržím psychicky..
Dá se proti tomu nějak obrnit? Myslíte, že se to může zlepšit? Budu ráda za všechny rady :(

Obrnis se časem.. První práce, první zkušenost.. Každý něco zkazí, nikdo nový neumí vše hned.. Klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35727
17.6.20 22:07

A ve škole si komunikovala v pohodě? Všechno si zapisuj. Každej nekdy něco zkazí. Důležitý je to říct a nenechat nekde vyhnít, že se na to třeba nepřijde. Neboj, vsechno se naucis a bude to v pohode. Proc se s ostatnimi nebavíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 22:12

@JancaS84 prostě to moc neumím, hlavně je tam starší kolektiv :( vzdycky jsem byla spíš tichá a ze všeho jsem se stresovala..necítím se dobře ve větších skupinkách lidí a mám ráda svůj klid

• Citovat
  • Upravit
53518
17.6.20 22:16
@Anonymní píše:
Dá se proti tomu nějak obrnit? Myslíte, že se to může zlepšit? Budu ráda za všechny rady :(

Vše si piš a opakuj si dokola, že začátky jsou těžké. Já po návratu z rodičáku byla měsíc jak za sklem. Prostě totální chaos. Úplně dobře jsem se v práci cítila po půl roce, když jsem už uměla najít i chyby a poradit si s novými věcmi. Vše jsem měla zapsané a v případě problému jsem mrkla do zápisků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
17.6.20 22:19

Jak je již zmíněno, vše si piš, já když jsem byla ve stresu a nevěděla jsem, jela jsem podle poznámek. Já přišla díky koroně o práci, dnes jsem byla na pohovoru a měla jsem šíleného nerva:-) Jinak mám asi podobnou povahu, také se v práci stresuji, aby vše bylo v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
17.6.20 22:31

Já ti rozumím…už teď se budím děsem a to nastupuju nejdřív za půl roku…ale po pěti letech doma. Před RD jsem deset let pracovala na jedné pozici, ale ta práce se moc neslučuje s rodinným životem, takže plánuju úplně jinou profesi. O prázdninách to vidím aspoň na online kurz Excelu a podobně, protože si přijdu jako po lobotomii. Všechno si piš a ptej se když ti nebude cokoli jasné. Doma si zápisky ze dne prochazej. Fakt si udělej takovou „kuchařku“ a v případě potřeby do toho koukni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
17.6.20 22:57

Ja se v praci s kolegy taky nijak zvlast nebavim. Nemam to zapotrebi. A proc by na tebe nekdo zvysoval hlas? Pokud nevim, zeptam se - je to lepsi nez neco pokazit. Pred rokem jsem menila praci, nastupovala jsem na odbornou pozici do technologicke firmy a normalne jsem pocitala s tim, ze oni vedi, ze jsem ve zkusebce, takze hned nebudu se vsim hotova raz dva a bez doplnujicich otazek. Vzdyt se to teprve vsechno ucis a zadny uceny z nebe nespadl, tak se nestresuj. A i kdybys nejakou chybu udelala, dokud kvuli ni nikdo neumre, tak se nic nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.20 10:43

Zaměstnání

Dobrý den také mám dotaz,

Nedávám to psychicky v práci a chci to ukončit v dohodě ale šéf mi řekl že se semnou nedohodne a že trvá na 2 měsíční výpovědní lhůtě tak co mám teď dělat děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová