Strach zapojit kabel do zásuvky. Co s tím?

Anonymní
28.12.18 18:27

Strach zapojit kabel do zásuvky. Co s tim?

Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální. :? Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím. :nevim: s odpojováním problém nemám-to prostě jen vyškubnu a je to! Mám z toho fakt strach, asi je to pitomost. Omlouvám se, že píšu o tomhle, ale třeba to má/měl někdo podobně. Tak možná poradíte :) Prosím anonym-stydím se za to :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14895
28.12.18 18:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální. :? Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím. :nevim: s odpojováním problém nemám-to prostě jen vyškubnu a je to! Mám z toho fakt strach, asi je to pitomost. Omlouvám se, že píšu o tomhle, ale třeba to má/měl někdo podobně. Tak možná poradíte :) Prosím anonym-stydím se za to :oops:

Ve strachu se nedá žít a strach se má překonávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85471
28.12.18 18:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální. :? Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím. :nevim: s odpojováním problém nemám-to prostě jen vyškubnu a je to! Mám z toho fakt strach, asi je to pitomost. Omlouvám se, že píšu o tomhle, ale třeba to má/měl někdo podobně. Tak možná poradíte :) Prosím anonym-stydím se za to :oops:

Tak ale nakonec to tam strcis, ne? Prekonas to dle me tim, ze to budes delat pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.12.18 18:37

Když se něčeho bojím, tak sama sebe štvu, protože strach je k ničemu. A jak jsem v ráži, tak se přestanu bát :mrgreen: akorát ze jsem pak našňupnutá, ale statecna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 18:40

No jasně, nakonec to tam dycky ňák strčím, ale nerada něco zapojuju, ať už jenom blbý vysavač, to radši počkám na někoho jinýho, když je někdo poblíž :zed:

• Citovat
  • Upravit
14895
28.12.18 18:45
@Anonymní píše:
No jasně, nakonec to tam dycky ňák strčím, ale nerada něco zapojuju, ať už jenom blbý vysavač, to radši počkám na někoho jinýho, když je někdo poblíž :zed:

No buď to budeš překonávat a zjišťovat,že to nic není,nebo se tomu vyhneš.
Nebo zajdi za psychoanalytikem aby ti řekl,že každý den máš za úkol zapnout 3 věci do zastrčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
28.12.18 18:47
@Malike píše:
Ve strachu se nedá žít a strach se má překonávat
:mrgreen: :potlesk: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
28.12.18 18:50
@Malike píše:
No buď to budeš překonávat a zjišťovat,že to nic není,nebo se tomu vyhneš.
Nebo zajdi za psychoanalytikem aby ti řekl,že každý den máš za úkol zapnout 3 věci do zastrčky

Problem je, ze na terapeuta “na pojistovnu” budes cekat neunosne dlouho a kdyz to trochu prezenu, u placeneho z vlastni kapsy zaplatis za podobny “ukol” jako vyse tisicovku a vic. Coz neni mala castka a da se podle meho investovat mnohem lip, i kdybys mela jit jen na dobre jidlo nebo za kulturou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
28.12.18 19:00

Ještě si můžeš pořídit vypínací zásuvky a vždycky strkat do vypnuté a postupně ubírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14665
28.12.18 19:01

A nepomohlo by ti, kdyby ti elektrikář zkontroloval zásuvky, klidně i spotřebiče? Kdybys věděla, že technicky je všechno v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 19:02

@Rive to zní dobře :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 19:04

@Michelle_M možná ano, elektrikář k nám vůbec nechodí, a je to asi v mojí hlavě, tak by asi nebylo od věci ho pozvat. A jsou nějaké rady, jak často by se třeba měly tyto veci kontrolovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 19:05

Holky a může mě vlastně něco kopnout, i když nemám mokré ruce, atd? Jinak díky za odpovědi ;)

• Citovat
  • Upravit
5006
28.12.18 19:06
@Anonymní píše:
@Michelle_M možná ano, elektrikář k nám vůbec nechodí, a je to asi v mojí hlavě, tak by asi nebylo od věci ho pozvat. A jsou nějaké rady, jak často by se třeba měly tyto veci kontrolovat?

Na to jsou normy, zalezi v jak starem dome/byte bydlis, ale na netu k tomu jiste neco najdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.12.18 19:09

Pokud mas tu zastrcku izolovanou, tak te nic nekopne. Zeptam se pritele, je elektrikar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová