Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální.Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím.
s odpojováním problém nemám-to prostě jen vyškubnu a je to! Mám z toho fakt strach, asi je to pitomost. Omlouvám se, že píšu o tomhle, ale třeba to má/měl někdo podobně. Tak možná poradíte
Prosím anonym-stydím se za to
Ve strachu se nedá žít a strach se má překonávat
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální.Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím.
s odpojováním problém nemám-to prostě jen vyškubnu a je to! Mám z toho fakt strach, asi je to pitomost. Omlouvám se, že píšu o tomhle, ale třeba to má/měl někdo podobně. Tak možná poradíte
Tak ale nakonec to tam strcis, ne? Prekonas to dle me tim, ze to budes delat pravidelne.
Když se něčeho bojím, tak sama sebe štvu, protože strach je k ničemu. A jak jsem v ráži, tak se přestanu bát
akorát ze jsem pak našňupnutá, ale statecna
No jasně, nakonec to tam dycky ňák strčím, ale nerada něco zapojuju, ať už jenom blbý vysavač, to radši počkám na někoho jinýho, když je někdo poblíž ![]()
@Anonymní píše:
No jasně, nakonec to tam dycky ňák strčím, ale nerada něco zapojuju, ať už jenom blbý vysavač, to radši počkám na někoho jinýho, když je někdo poblíž
No buď to budeš překonávat a zjišťovat,že to nic není,nebo se tomu vyhneš.
Nebo zajdi za psychoanalytikem aby ti řekl,že každý den máš za úkol zapnout 3 věci do zastrčky
@Malike píše:
No buď to budeš překonávat a zjišťovat,že to nic není,nebo se tomu vyhneš.
Nebo zajdi za psychoanalytikem aby ti řekl,že každý den máš za úkol zapnout 3 věci do zastrčky
Problem je, ze na terapeuta “na pojistovnu” budes cekat neunosne dlouho a kdyz to trochu prezenu, u placeneho z vlastni kapsy zaplatis za podobny “ukol” jako vyse tisicovku a vic. Coz neni mala castka a da se podle meho investovat mnohem lip, i kdybys mela jit jen na dobre jidlo nebo za kulturou ![]()
Ještě si můžeš pořídit vypínací zásuvky a vždycky strkat do vypnuté a postupně ubírat…
A nepomohlo by ti, kdyby ti elektrikář zkontroloval zásuvky, klidně i spotřebiče? Kdybys věděla, že technicky je všechno v pořádku?
@Michelle_M možná ano, elektrikář k nám vůbec nechodí, a je to asi v mojí hlavě, tak by asi nebylo od věci ho pozvat. A jsou nějaké rady, jak často by se třeba měly tyto veci kontrolovat?
Holky a může mě vlastně něco kopnout, i když nemám mokré ruce, atd? Jinak díky za odpovědi ![]()
@Anonymní píše:
@Michelle_M možná ano, elektrikář k nám vůbec nechodí, a je to asi v mojí hlavě, tak by asi nebylo od věci ho pozvat. A jsou nějaké rady, jak často by se třeba měly tyto veci kontrolovat?
Na to jsou normy, zalezi v jak starem dome/byte bydlis, ale na netu k tomu jiste neco najdes.
Pokud mas tu zastrcku izolovanou, tak te nic nekopne. Zeptam se pritele, je elektrikar.
Ahoj holky. Už dlouho mám problém. Pro vás asi banální.
Bojím se zapojit cokoliv do zásuvky, ať už nabíječku, vánoční světýlka, varnou konvici, prostě cokoliv. Vždycky mám takový ten blbý pocit, že mě to prostě kopne, nebo dostanu elektronický šok,… Nikdy se mi nic takového nestalo, aspoň nevím.