Strach ze stáří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8507
31.12.21 21:52
@adelek56 píše:
@Kriss Tina dekuju mám z češtiny 3 😆

Na tom bych opravdu zapracovala. Bude tě to znevýhodňovat celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
31.12.21 21:53
@adelek56 píše:
@Kriss Tina dekuju mám z češtiny 3 😆
Na tom bych opravdu zapracovala. Bude tě to znevýhodňovat celý život.
@Svistice píše:
Pokud opravdu tohle řešíš tak intenzivně ve 14 letech, doporučuju vyhledat odbornou pomoc.Já doufám, že budu mít nějaký důchod, budu jakž takž fit, co nejdéle soběstačná a kontinentní ( a pokud ne, tak mi tu plenu chlap nebo nějaká pečovatelka vymění), a děti se na mě úplně nevyprdnou. Nějaké vrásky mi jsou fakt putna.

Proč? Lidé mají různá období. Já to +- v tom věku řešila také. Pamatuju si tu krizi, že je mi už 17 :-( Teď už to neřeším.

Svého času jsem i sledovala vždycky v dotaznících, jestli ještě pořád spadám do nejnižší skupiny, nebo už ne (takové to: kolik je vám let? 15-20, 21-26, 27 až 30, více).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
31.12.21 22:26

No, zakladatelko, ono hlavně to stáří nepřichází ze dne na den, což je strašná výhoda. Zkrátka, jak ti budou přibývat léta, budeš si postupně zvykat a přijde ti to úplně normální. A hlavně, stáří má rovněž své výhody. Přichází zkušenosti, znalosti, moudrost… V tom se mladší ročníky s těmi staršími nemohou srovnávat. Ve stáří budeš považovat mladé za zelenáče a říkat si, jak máš navrch. To všechno postupně přichází a s tím i změna životních hodnot.

Ty se hlavně teď starej, jakou vystuduješ školu, jaké chceš mít povolání. A bav se a užívej života, to, co ti život nabízí teď. Abys jednou právě v tom stáří nelitovala toho, co jsi neudělala a ve stáří z různých důvodů nebudeš moci. Zbytek neřeš a vkroč v tomto duchu do nového roku! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
31.12.21 22:34

Tak tohle je vtipné. Zrovna v TV hrajou písničku „Já nemám strach“ od Zagorové. Si to pusť na YouTube. Zpověď člověka 60+ ;-) Řekla bych, že to docela sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.1.22 01:13

@Limi123 jo to je pravda, co bude bude jsem rada ze mi takhle radite moc mi to pomaha❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
1.1.22 13:30

V každém věku je taky trochu jiné prožívání. Mimino taky řeší jiné věci než pubertak a starý člověk jiné než mladý. Tak to prostě je, je to přirozené a je zbytečné se toho bát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
1.1.22 14:29

Klid mam v rodine seniory a ziji si dobre. Nektere z babicek si i vlasy semtam jeste barví, chodí hezky oblekane a navonene. Maji své kluby senioru, scházejí se na kafe a dort, jezdí do divadla, zamky…
Jake si to udelas, takove to mas.
70-80 letle neznamena ze sedis doma a cekas kdy umres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.1.22 22:22

Buď v klidu, ne každý se stáří dožije. Nicméně je pravda, že všichni by rádi dlouho žili, ale starý nechce být nikdo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.1.22 18:54

…já se bojím, že se dožiju stáří, což 99% doprovázejí nemoce a místo asistované eutanázie (které se tady nedožiju) mě budou udržovat co nejdéle. No co? zvládli to jiní, zvládnu to taky :lol: to stárnutí a stáří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová