Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@KKK85 píše:
1200 je tedy spíše na nezdravé hubnutí…
Není, je to prostě můj bazal, když ten den sportuji, zvedne se mi příjem.
@Pejskarkaa píše:
@Svetluska55 no tak ono to co si tam psala si pracující člověk těžko bude dělat
Proc?
Muffiny -testo hotove za 5 minut, pecou se 20 minut
Kari - hotovo vcetne krajeni a vareni ryze 20 minut, neni problem uvarit si dopredu. Nebo treba existuji vietnamske a thajske restaurace:)
Svacina - no comment
Vecere - dobre, tady mam vyhodu home office, takze jsem kralika vrhla odpoledne do hrnce, doba pripravy 5 minut, duseni hodina.
A btw, pracuji cca 9 hodin denne, takze vetsinou pretahuju.
A tohle byl jen priklad, misto teple vecere tam mohl byt krajic chleba (70g), 2 platky sunky, lucina a talir zeleniny
Co jime, je dulezite, to, ze si koupim bagetu, plnou majonezy a ecek, mi sice usetri cas, ale rozhodne ne penize a zdravi.
@Svetluska55 tak on takový králík taky není nejlevnější záležitost a ne každý chce vařit i k večeři, ale jak říkám každý to máme jinak 😆
@Hojuza píše:
Není, je to prostě můj bazal, když ten den sportuji, zvedne se mi příjem.
a to máš kolik 50kg?
Hlavně zakladatelkou nejez se strachem, že umřeš. Ono se stresem se nehubne. Najdi si motivací, nějaký cíl, že něco děláš pro sebe a měj z toho radost. A pak už je to jen v hlavě. Mi to seplo v hlavě, když jsem se viděla na jedné fotce, kde mi špeky přetékaly přes kalhoty,
Ideálně pít jen vodu, neslazené čaje, případně občas zředěné 100% ovocné džusy. Na smoothii pozor, ovoce má dost cukru i když se to zdá zdravé.
Na jídlo nejlépe základní potraviny - maso a přílohu, rýži, těstoviny, brambory…
Snídaně a večeře celozrnný chleba, knäckebrot s 90% šunkou, 30% sýrem, nízkotučným tvarohem…
A ke všemu hodně zeleniny.
Když se v tom plácáš, je lepší si objednat jídelníček, kde jsou porce spočítány a rozepsány přesně. A pak to řádně dodržovat.
A nešidit se nějakýma proteinovými tyčinkami, smoothii, kupovanými obloženými bagetami, matjesy apod. když ani neznáš přesné složení - všude jsou skryté tuky a cukry…
@KKK85 píše:
a to máš kolik 50kg?
Malinko víc, ale taky jen 157 cm.
@Pejskarkaa píše:
@Svetluska55 tak on takový králík taky není nejlevnější záležitost a ne každý chce vařit i k večeři, ale jak říkám každý to máme jinak 😆
U nas teple vecere frci.. ale to s tematem nesouviselo..chtela jsem jen dat priklad jidelnicku, ktery je dobry a zasyti..a muze byt redukcni.
A vida, nenapadlo me, ze drazdim kralikem od tchanovcu, u krevet bych to cekala ![]()
@Hojuza píše:
Malinko víc, ale taky jen 157 cm.
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
mi vychází i tak tak 1350
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem strasne tlusta a mohu si za to sama, protoze jsem zavisla na jidle a jakmile nemam jidlo, jsem nervozni.
Nekdy jsem schopna jit i vecer pred zavirackou do obchodu si koupit svacinu.Myslim jen na to jidlo..a chutnaji mi jen nezdrave veci.
Z piti energy drinky a cola. Jina limonada mi nechutna. Kupuji si uz radeji tu zero kvuli kaloriim.
Neperlivou vodu nesnasim.Co pijete? V praci mam kafe a caj a nesladim. Ale jakmile jsem nekde venku, dostanu strasnou chut na to piti a koupim si ho a k tomu jeste nanuka
Nemuzu odolat toastum, bagetam v lahudkach…
Vypadam priserne: je mi 30, 170 cm a 86 kg!
Jak jsem prestala pit i kourit pred nekolika mesici tak zeru jeste vic.Nacpu se temi lahudkami a pak doma uz nemam chut varit neco zdrave.
Mela bych mit 70 kg. To jsem byla normalni postavy, idealni vaha je individualni, zena nemusi mit automaticky 50 kg aby byla stihla. Pri 70 jsem byla v pohode, zadna oplacana.
Tak 65-70 by bylo idealni.
Jeste k tomu nenavidim sport…
Telocvik jsem nenavidela, protoze mi to neslo a to jsem jeste byla hubena.Nevim jak se zbavit te zravosti a donutit se aspon chodit vic pesky?
Neni nic na potlaceni te zravosti?
U i partner mi nadava, i kamaradi…ze to neni dobre pro zdravi
Co vas donutilo zhubnout?
Prekonat ten blok?Stydim se za sebe, nechci ani mezi lidi. V praci jsou kolegyne co jim je 40-60 let, jsem nejmladsi a jsou stihle nebo normalni postavy.
Takze to neni tak, ze po prechodu kazda kyne. A to ty zensky maji deti aja ne.
Ani si dite neporidim dokud nebudu mit 65 kilo.Ano, stezuju si a nic pro to nedelam…absolutne jsem ztratila vuli.
Ta dvojita brada, spekyHlavne muzu takto za chvili mit diabetes/infarkt…zatim odbery OK, cukr, cholesterol…jatra vse dobry jsem zdrava ale do kdy?
Jak prekonatbv mozku tu chut na ty energitaky a bagety?
Nejak.me vystraste, ze za chvili umru na infarkt…
Nebo znali jste nekoho kdo takto jedl a v mladem veku na to zemrel? Na obezitu?
Chci aby me neco vydesilo
Výšku máme podobnou. 86 jsem měla snad jen v době když jsem chodila do nutriční poradny. Víc dolů nešlo. Jim v podstatě zeleninu a ovoce, nesladim. Saláty, bagety, chlebíčky a další nesmysli nejím vůbec.
Jsem moc líná na to abych si šla vůbec něco koupit. Sladké vody kupujeme výjimečně. Takže voda, čaj. Jídelníček mám pestřejší než ty a přesto vážím víc.
denně nachodim přitom dost.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem strasne tlusta a mohu si za to sama, protoze jsem zavisla na jidle a jakmile nemam jidlo, jsem nervozni.
Nekdy jsem schopna jit i vecer pred zavirackou do obchodu si koupit svacinu.Myslim jen na to jidlo..a chutnaji mi jen nezdrave veci.
Z piti energy drinky a cola. Jina limonada mi nechutna. Kupuji si uz radeji tu zero kvuli kaloriim.
Neperlivou vodu nesnasim.Co pijete? V praci mam kafe a caj a nesladim. Ale jakmile jsem nekde venku, dostanu strasnou chut na to piti a koupim si ho a k tomu jeste nanuka
Nemuzu odolat toastum, bagetam v lahudkach…
Vypadam priserne: je mi 30, 170 cm a 86 kg!
Jak jsem prestala pit i kourit pred nekolika mesici tak zeru jeste vic.Nacpu se temi lahudkami a pak doma uz nemam chut varit neco zdrave.
Mela bych mit 70 kg. To jsem byla normalni postavy, idealni vaha je individualni, zena nemusi mit automaticky 50 kg aby byla stihla. Pri 70 jsem byla v pohode, zadna oplacana.
Tak 65-70 by bylo idealni.
Jeste k tomu nenavidim sport…
Telocvik jsem nenavidela, protoze mi to neslo a to jsem jeste byla hubena.Nevim jak se zbavit te zravosti a donutit se aspon chodit vic pesky?
Neni nic na potlaceni te zravosti?
U i partner mi nadava, i kamaradi…ze to neni dobre pro zdravi
Co vas donutilo zhubnout?
Prekonat ten blok?Stydim se za sebe, nechci ani mezi lidi. V praci jsou kolegyne co jim je 40-60 let, jsem nejmladsi a jsou stihle nebo normalni postavy.
Takze to neni tak, ze po prechodu kazda kyne. A to ty zensky maji deti aja ne.
Ani si dite neporidim dokud nebudu mit 65 kilo.Ano, stezuju si a nic pro to nedelam…absolutne jsem ztratila vuli.
Ta dvojita brada, spekyHlavne muzu takto za chvili mit diabetes/infarkt…zatim odbery OK, cukr, cholesterol…jatra vse dobry jsem zdrava ale do kdy?
Jak prekonatbv mozku tu chut na ty energitaky a bagety?
Nejak.me vystraste, ze za chvili umru na infarkt…
Nebo znali jste nekoho kdo takto jedl a v mladem veku na to zemrel? Na obezitu?
Chci aby me neco vydesilo
Podle mě ses nedokázala pořádně srovnat s koncem kouření a cigaretu nahrazuješ jídlem, takže vytloukáš klín klínem…
Ale já jsem ta poslední, co by měla v tomto komukoliv radit, můžu tě maximálně tak povzbudit, že na tom nejsi ještě tak špatně. Já 23 let, 158 cm, 84 kg.
V jídle problém nemám, to si už hlídám a díky tomu aspoň nepřibírám ještě víc. Problém mám v zásadním nedostatku pohybu, taky kvůli tomu, že hodně kouřím. Ano, jsem obézní, nesnažím se s tím něco dělat a taky si za to můžu sama, ale stydět se za sebe a nechtít ani mezi lidi je za mě cesta do pekel. Pokud ti osobně pomůže shodit pár kilo, tak ti držím palce, ale jde žít spokojeně i se špeky navíc, postava není všechno. ![]()
@KKK85 píše:
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulackami vychází i tak tak píše: Více
Tak někomu to prostě stačí, mám to stejně ![]()
@KKK85 píše:
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulackami vychází i tak tak píše: Více
Absolutně netuším, jaký mám příjem, ale při 165 cm mám také lehce přes padesát kilo. Vyhovuje mi to a jsem spokojená. Snažím se jíst intuitivně.
Buď v klidu taky mám víc než bych měla mít… mám 170cm a 78 kilo ![]()
Prosim vás, bazal je příjem, který máš mít když bys ležela v kómatu a dýchali za tebe přístroje! To je úplné minimum pro orgány, mozek! Ne že tolik máte denně jíst!!!
Každý by měl mít příjem minimálně 1800-2000 kcal bez ohledu jestli ten den cvičil. To je prostě minimum a každá normální vyzivova poradkyně s tím souhlasí. Žádných 1500 kcal a méně
![]()
Spalujes energii i když sedíš, stojíš, jdeš na záchod, na záchodě taky, mozek potřebuje energii, srdce, plíce, stres je veliký faktor, který ti taky žere energii.