Strašně tlustá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
21.11.23 17:58
@Anonymní píše:
Kdybych jedla 2000kcal je ze mě slon ještě větší než jsem byla. Příbírala jsem i s 1600, teprve pod 1400 jde ta váha pomalu dolů. Každý má ten metabolismus trochu jiný, někomu to prostě stačí. Já ani nejsem schopná do sebe tolik jídla dostat, aby to bylo 2000kcal, to by museli být kalorické bomby. :think:

A ted si predstav, ze ja do sebe musim kazdy den nacpat 2500-3000kcal. To je teprv zahul :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
21.11.23 18:03
@Acinore píše:
Prosim vás, bazal je příjem, který máš mít když bys ležela v kómatu a dýchali za tebe přístroje! To je úplné minimum pro orgány, mozek! Ne že tolik máte denně jíst!!!

Každý by měl mít příjem minimálně 1800-2000 kcal bez ohledu jestli ten den cvičil. To je prostě minimum a každá normální vyzivova poradkyně s tím souhlasí. Žádných 1500 kcal a méně :zed: :zed: :zed:

Spalujes energii i když sedíš, stojíš, jdeš na záchod, na záchodě taky, mozek potřebuje energii, srdce, plíce, stres je veliký faktor, který ti taky žere energii.

Přesně tak!!! Jíst 1200kcal je prostě málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
21.11.23 20:31
@Ernais píše:
Z ovesne kase bych silhala hlady. Dej si snidani jako ja - zitny chleba, 4 michana vejce, 50g sunky, pul okurky, 2 rajcata, par listu salatu. Garantuju ti, ze hlad mit nebudes.

Pane jo, to bych v životě nedokázala sníst jako jednorázovou porci. Byla bych tak přecpaná, že by to ze mne okamžitě vylítlo zase ven. Takhle nasnídám ani při celodenních, pěších túrách v rámci pobytu na horách.
Mně také bohatě stačí ovesná dochucená lžičkou arašídového másla, s nastrouhanou kostičkou hořké čokolády, dozdobená ovocem atd. Nevadí mi ani čistě neochucená.

• Citovat
  • Upravit
6654
21.11.23 21:00

@krecik.dzungarsky ja jim jen 3 jidla. Kdyz si dam kasi nebo nejaky jogurt s necim, tak pak potrebuju svacinu, jinak bych do obeda posla hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
21.11.23 21:30

Prosimtě hlavně žádný razantní změny typu, že už si nedáš těstoviny ale uděláš si cuketový, apod.
Ty musíš začít s reálnými cíli a postupně. Začala bych těmi energitáky a kolou. Je to hnus pro zdraví a i hrozné kalorické bomby (zero sice ne, ale to raději ten cukr než ten chemickej sajrajt). Zkus to postupně stáhnout na minimum. Najít si pití, které ti chutná, třeba zelené čaje jsou fajn. Voda s limetkou a mátou, apod..
Pokus se nekupovat bagety, udělat si klidně raději doma - vicezrnnou bagetu, balíček kvalitní šunky, sýr, salát, rajče, okurek. Pořád lepší, než nějaké, balené bagety.
Snaž se přidat za celý den víc a víc zeleniny. Vyřadit smažené, fast foody apod. Jist normální jídlo, klidně ty těstoviny, maso s bramborem, apod.
Na ráno já jim denně - banán, vločky a bílý jogurt, plus třeba borůvky, ananas, jahody, nastrouhané jablko, apod. Záleží co je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
21.11.23 22:16
@Ernais píše:
@krecik.dzungarsky ja jim jen 3 jidla. Kdyz si dam kasi nebo nejaky jogurt s necim, tak pak potrebuju svacinu, jinak bych do obeda posla hlady.

Také jím pouze tři jídla denně. Výjimečně si přidám dopolední svačinu. Momentálně ujiždím na jedné proteinové tyčince, která sice nemá ideální složení, ale pochutnám si na ní.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
21.11.23 22:44
@Anonymní píše:
Vcera jsem vydrzela bez coly…kafe mit musim abych se probrala..piji neslazene…dnes rano jsem si zas koupila sendvic :zed: u stanku ten vajecny zapeceny…Zjistila jsem, ze mi chutna smoothie..neni levne a ma kalorie…ale to jedno male mi nahradi nanuk

Je to závislost jako každá jiná, jídlem so něco kompenzujes. Takže bytbtebou bych rychle zjistila proč??? Nemáš adhd?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
21.11.23 22:46
@krecik.dzungarsky píše:
Hele, tak nadváhou trpí poměrně často ženy, které byly v dětství sexuálně zneužívány nebo i jinak tělesně týrány. Jsou od svého těla odpojené, nemají k němu vztah atd. Může jít klidně o transgenerační přenos čehokoliv jiného. Nevím, bez širšího kontextu víš prd. Odpustila bych si odsudky a hodnocení druhého člověka, kterého ve výsledku vůbec neznáš.

Může a nemusí být. Jsem psychologická poradkyně na výživu, a opravdu je to široké centrum problemu co toho člověka nutí jist. Musí hit k odborníkem, neboť i když zhubne zase se jí ty chutě vrátí, je to její droga.

• Citovat
  • Upravit
33836
22.11.23 07:56
@Ernais píše:
Z ovesne kase bych silhala hlady. Dej si snidani jako ja - zitny chleba, 4 michana vejce, 50g sunky, pul okurky, 2 rajcata, par listu salatu. Garantuju ti, ze hlad mit nebudes.

Ty jo, tak po týhle snídani bych už nemusela celej den jíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
22.11.23 08:20
@arinecka píše:
Ty jo, tak po týhle snídani bych už nemusela celej den jíst :mrgreen:

Zacinam chapat, proc na me obcas lidi divne koukaji :mrgreen: ale zase me pri takovem stravovani absolutne nehoni mlsna, takze nejim zadne mlsky a prazdne kalorie, pridany cukr se v mem jidelnicku temer nevyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33836
22.11.23 08:26
@Ernais píše:
Zacinam chapat, proc na me obcas lidi divne koukaji :mrgreen: ale zase me pri takovem stravovani absolutne nehoni mlsna, takze nejim zadne mlsky a prazdne kalorie, pridany cukr se v mem jidelnicku temer nevyskytuje.

Protože máš v jídle sacharidy, bílkoviny, vlákninu atd, takže všechno co tělo potřebuje, a není potřeba se cpát zbytečnýma přidanýma cukrama. Já se tomu taky vyhýbám jak čert kříži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.11.23 08:34

Autorko hlavně se nepokoušej o žádný raketový start až na Mars. Aneb „zítra začínám s dietou a hnedka jím super zdravě a za měsíc bude vše superoukej“
Musíš si postupně vybudovat návyk. Potom s tím začít pracovat. Nejprve se nauč jíst správné potraviny. Klidně se dej navíc, když máš chutě. Mezisvačinky a odměny. Ale začni tím, že budou zdravé a vyvážené.
Podle popisu nemáš úplně problém s financemi, tak si třeba nakup proteinové tyčinky, či jogurty, šunky, nízkotučné sýry,… A když budeš mít chuť dej si třeba ten vanilkový proteinový jogurt, sněz třeba půlku čínského zelí,. :nevim: a zbytek začne podle mě přicházet sám až odstraníš ty sra-ky ze života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
22.11.23 09:08
@krecik.dzungarsky píše:
Také jím pouze tři jídla denně. Výjimečně si přidám dopolední svačinu. Momentálně ujiždím na jedné proteinové tyčince, která sice nemá ideální složení, ale pochutnám si na ní.

Tak temto vecem ja vubec nemuzu prijit na chut. Hodne sportuju a nechutnaji mi ani proteinove napoje, iontaky ani energy gely. Takze si bud vsechno musim michat vlastni nebo to dohanet klasickym jidlem. A proto ty moje porce taky vypadaji tak, jak vypadaji :mrgreen: Kolikrat si rikam, ze by bylo po tom odbehnutym pulmaratonu jednodussi si vypit nejaky napoj, nez do sebe nacpat pretekajici talir jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.11.23 09:44

V Tvém případě by byla blbost jít do nějaké drastické diety. Stáhni si kalorické tabulky, často v nich jsou také tipy na snídaně, svačiny, obědy…ke snídani bych doporučila tučný bílý jogurt a k tomu nějaké ořechy, nebo jsou strašně dobrá oříšková másla, bez cukru, bez přísad, já si je dávám do kaší a je to mňamka. Třeba Nutspread prodává hodně kvalitní. Sladkost si dej ke svačině, ale opět nějakou zdravější, já nevím ovesnou tyčinku nebo si doma upeč nějakou zdravější buchtu. Oběd bych volila normální porci nějakého masa, zelenina, trochu přílohy. Večeře nějaké celozrnné pečivo, lépe zasytí, tvarohová pomazánka, sýr, kvalitní šunka, zelenina.. Na pití zkus opravdu přejít na obyčejnou vodu, případně vodu s citronem, ta je moc dobrá. Ono z toho pití je spousta zbytečného cukru. neslazené čaje, neslazené minerálky. Samozřejmě jednou za čas, když si dáš skleničku něčeho sladkého, tak nevadí, ale určitě nevypít celou flašku. A co se pohybu týče, pro začátek bych volila rychlou chůzi, každý den. Pak bych přidala já nevím, co tě baví - běh, nějaké skupinové lekce, jít si zahrát tenis, badminton, co tě baví.
Zkusím Ti sem dát příklad zdravého jídelníčku pro tebe:
Snídaně: Tučný bílý jogurt s ořechovým máslem, nějaké vločky třeba do něj
Svačina: kus nějaké upečené zdravější buchty nebo ovesná tyčinka, ovoce k tomu
oběd: Maso, zelenina, příloha (ze začátku asi více zeleniny a méně přílohy)
Svačina: Celozrnný rohlík, tvarohová pomazánka, šunka, zelenina
Večere: buď teplá - nějaké maso, grilovaný nízkotučný sýr, zelenina, celozrnné těstoviny atd.

A opravdu, ty problémy přijdou, takže ty to zvládneš, chce to pevnou vůli :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
23.11.23 13:44

Necetla jsem komenty, tak nevím co vše zaznělo…můžu napsat co pomohlo mě.. kaloricky tabulky jsem jednu dobu taky měla ale moc mi to nepomohlo…krom toho ze jsem se hodila do pohody psychicky (netýká se hubnutí, ale celkově v zivote) jsem jídlo přestala řešit…jedla jsem opravdu co jsem chtěla, ale vždy jen do prvního signálu že mám plný žaludek.. skoro nikdy nedojidam (manžel je nastvany pac to pak dojede i za mě :D) A hodně behani…je pravda že nějaký úpravy asi budou třeba, jako ty limonády a sladkosti, ale hlavně si nic striktně nezakazuje protože to pak na to budeš myslet furt. Neber jednu sušenku jako selhání. A držím palce… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková