Strašně tlustá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
21.11.23 13:53
@Anonymní píše:
Cokoladu si radsi zakazu…jakmile si dam kostku, sezeru celou tabulku a horkou nesnasim, jedine mlecna a bila nejradsi Milku

Milka nemá s čokoládou nic společného. Hořká je naopak v rozumném množství superpotravina s mnoha pozitivními účinky na zdraví. Když už chceš mléčnou, tak třeba Šufan dělá mléčnou z 50% kakaového podílu. Bílou podobně. A obsah kakaa je důležitý. Hořká čokoláda sytí, stačí ti kostička maximálně dvě a nepotřebuješ se naládovat celou tabulkou. Obsahuje vlákninu, antioxidanty. Benefitů má mnoho.
Pečivo bych nahradila knackebrotem nebo chlebíčky z luštěninové, klidně i rýžové mouky. Rýžová má vyšší glykemický index. Pekla bych si z ovesných vloček atd.

• Citovat
  • Upravit
14972
21.11.23 13:55
@Hojuza píše:
Není, je to prostě můj bazal, když ten den sportuji, zvedne se mi příjem.

Ale ty nemáš jíst bazal, ani kdybys nesportovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
21.11.23 14:57

Začala bych tím, ze bych si zakázala ty sladké napoje a naučila se pít obyčejnou vodu. Třeba si kupuj ty v lahvích, ale proste žádná Cola a žádné energetaky. Třeba by tě dostatečně odradil a vystrasil nějaký zubař :mrgreen:

Jinak ten pohyb - jak se dopravujes do práce? Kde žiješ? Místo auta používej zásadně MHD, místo výtahu schody. To tě přinutí se pohybovat. Jestli už MHD jezdíš, zkus si cestu o zastávku občas zkrátit, například. Auto je na tohle fakt mor, pokud vůbec nesportujes a zároveň jezdíš všude autem, je tvůj denní fyzicky výkon v podstatě nulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 15:04
@Acinore píše:
Prosim vás, bazal je příjem, který máš mít když bys ležela v kómatu a dýchali za tebe přístroje! To je úplné minimum pro orgány, mozek! Ne že tolik máte denně jíst!!!

Každý by měl mít příjem minimálně 1800-2000 kcal bez ohledu jestli ten den cvičil. To je prostě minimum a každá normální vyzivova poradkyně s tím souhlasí. Žádných 1500 kcal a méně :zed: :zed: :zed:

Spalujes energii i když sedíš, stojíš, jdeš na záchod, na záchodě taky, mozek potřebuje energii, srdce, plíce, stres je veliký faktor, který ti taky žere energii.

Kdybych jedla 2000kcal je ze mě slon ještě větší než jsem byla. Příbírala jsem i s 1600, teprve pod 1400 jde ta váha pomalu dolů. Každý má ten metabolismus trochu jiný, někomu to prostě stačí. Já ani nejsem schopná do sebe tolik jídla dostat, aby to bylo 2000kcal, to by museli být kalorické bomby. :think:

• Citovat
  • Upravit
69
21.11.23 15:20

Pokud to myslíš vážně a chceš zhubnout zdravě a bez velkého trápení (tzn. nic drastíckého, což ale neznamená, že to bude lehké tak zajdi si za nutričním terapeutem,

Upřímně mu řekni, co jíš a proč a co naopak nepozřeš a proč. Na základě tvých návyků ti sestaví několika stupňový jídelníček, který postupně budete upravovat tak, aby se ti ze dne na den radikálně nezměnil jídelnček, ale aby se ti měnil postupně > díky tomu se vyhneš tomu, že to chvíli držíš a pak povolíš a ještě si vykompenzuješ to, co sis tak dlouho odpírala, což vede k jojo efektu.

Stojí to cca 7-10.000 Kč, ale je to zdravá cesta.

Sport neznamená, že musíš běhat. Stačí, že chodíš. Viz obrázek ;)

Co se týká tvého vztahu ke sportu - pokud budeš mít postoj - nenávidím sport, tak se nikdy nic nezmění. Pokud se budeš snažit najít si aktivitu, která je pro tebe snesitelná a třeba i zábavná, zvyšuješ si šance, že se u tebe odpor k některým sportům třeba změní. :) Ono vše, co vyžaduje vydání energie navíc na začátku v našem těle automaticky vzbuzuje odpor - ono se tak tělo brání zbytečnému výdeji energie. :) Je třeba s tím trochu bojovat, než si zvykneš.

Krom toho že nemáš jak pálit přebytečné kalorie, které do sebe cpeš, má to vliv i na tvou psychiku a zvýšené riziko deprese. Deprese a nuda tě povede opět k tomu, že budeš jíst.

Tak si kromě toho nutričního terapeuta pořiď ještě nějaký chytrý náramek a dej si cíl 10.000 kroků. Zní to banálně, ale bez velkého trápení a propoceného trika to může způsobit kalorický deficit, který by ti mohl pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106513
21.11.23 15:50
@Anonymní píše:
Na kolik to máš nastaveno na 1600?? To mám taky tak cca.. mám podobnou postavu, spíše jsem o něco silnější než ty. 165cm a 89kg… taky s tím bojuji. Chtěla bych aspon na 75kg…

Ty jo..já mam 161 a chci to srazit na 55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106513
21.11.23 16:05
@Anonymní píše:
Mela bych prestat jist vecer to je muj hrich
No to je průšvih i pro mne
@Svetluska55 píše:
Ale vzdyt v hubnoucim rezimu muzes jist dobre..ze ti to chutna a nemas hlad..
Treba ja vcera
Snidane -domaci muffiny ze spaldove mouky, ovesnych vlocek, jablka, mrkve, slzene cekankovym sirupem, moc dobre
Obed - kureci cervene thajske kari s ryzi
Svacina - celozrnny rohlik, maslo, sunka, mrkev
Vecere - duseny kralik s ryzi, talir zeleniny
Plus za odmenu 1 dilek lindt cokolady (60% kakaa).
Piju vodu s matou a bylinkovy caj, nesladim.
Nemam ani hlad, ani chutě, telo dostava, co potrebuje.

To bych teda nedala takový jídelníček…snad se to dá i jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.11.23 16:05

Prvne musis mit motivaci. A musis si najit zdrave veci, ktere ti chutnaji, a pohyb, ktery se ti bude libit. Jinak u toho nevydrzis. Jizda na koni, prochazky se psem, chuze, turistika, kolo, tanec, joga…

A k jidlu - budes muset obetovat cas a pripravovat si denne zdravejsi svaciny, obedy a proste varit. Cokoliv koupis venku jako rychlovku do ruky, to bude vzdycky mene vhodne jidlo. Ke kazdemu jidlu si dej spoustu zeleninoveho salatu. Zmrzliny si davej cerstve a nebo i domaci (takova domaci bananova s kousky horke cokolady neni k zahozeni a nema v sobe bily cukr). Vodu si dochut (ja mam rada treba mrazene maliny zalite mineralkou). Mej vzdy hromady ruzneho ovoce u sebe a doma. 90% cokoladi si dej klidne kousek denne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.11.23 16:11

Jinak u me:

• snidane tvaroh (tucny!) se sypanym musli (vlocky, orechy, horka cokolada)
  • svacina smoothie (ovoce, spenat, rasy)
  • obed tortila zapecena se zeleninou, fazolema a syrem, se zakysanou smetanou, rajcatovy salat
  • svacina hrst orechu, latte, ovocny salat (boruvky, mango, ananas, jabko, hruska), bily jogurt
  • vecere zitny chleba, avokadova pomazanka, suseny rajcata, kousek oblibeneho syru, dve michana vajicka

Ja mam rada, kdyz mam na taliri vic ruznych druhu jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106513
21.11.23 16:15
@Svetluska55 píše:
U nas teple vecere frci.. ale to s tematem nesouviselo..chtela jsem jen dat priklad jidelnicku, ktery je dobry a zasyti..a muze byt redukcni.
A vida, nenapadlo me, ze drazdim kralikem od tchanovcu, u krevet bych to cekala :mrgreen:
Tak jistě …každý nemá tchanovce s kralikama
@Man_Brno píše:
Já žeru jak prokoplej a nepřibírám.
Asi rychlý metabolismus a nižší věk ,sport
@krecik.dzungarsky píše:
Absolutně netuším, jaký mám příjem, ale při 165 cm mám také lehce přes padesát kilo. Vyhovuje mi to a jsem spokojená. Snažím se jíst intuitivně.

Tak to má být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106513
21.11.23 16:17
@krecik.dzungarsky píše:
Milka nemá s čokoládou nic společného. Hořká je naopak v rozumném množství superpotravina s mnoha pozitivními účinky na zdraví. Když už chceš mléčnou, tak třeba Šufan dělá mléčnou z 50% kakaového podílu. Bílou podobně. A obsah kakaa je důležitý. Hořká čokoláda sytí, stačí ti kostička maximálně dvě a nepotřebuješ se naládovat celou tabulkou. Obsahuje vlákninu, antioxidanty. Benefitů má mnoho.
Pečivo bych nahradila knackebrotem nebo chlebíčky z luštěninové, klidně i rýžové mouky. Rýžová má vyšší glykemický index. Pekla bych si z ovesných vloček atd.

Je to o chuti..proč se cpat horkou, když ti nechutna…to je lepší nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
21.11.23 16:30

Celou diskuzi jsem nečetla, ale takhle:
Je fajn, že si uvědomuješ, že to není v pořádku a že s tím chceš něco dělat. Je fajn, že asi tak víš, co děláš špatně. Takže teď budeš potřebovat pevnou vůli, abys to mohla změnit. Nezačínej s razantní změnou, jdi na to krok po kroku. Začala bych tím, že přestaneš pít ty sladké limonády, to je základ. Tam je strašně, ale fakt strašně moc cukru. Zkus si udělat citron do vody, nebo studený neslazený čaj s citronem nebo ovocný. Já si to vždycky udělám do džbánu a pak to mám na celý den. Místo „svačinek“ by to chtělo jogurt, (ty netučné ochucené skyry nebo od Milka jsou docela dobré) nebo čerstvé ovoce a zeleninu. Místo bílého celozrnné pečivo, omezit sladkosti na tmavou kvalitní čokoládu. Cvičení také nemám v oblibě, do tělocvičny by mě nedostali, ale chodím do venkovní posilovny, o víkendu na svižné procházky s holemi a občas do bazénu. Jenom touhle úpravou se mi podařilo 7 kilo dát dolů. Nejlepší je pořídit si psa, ten by tě donutil. Jinak asi tak, co psaly holky přede mnou. Hele, nejsi „strašně tlustá“, to si zase neříkej, to jsou na světě i tlustší, ale jsi mladá a bylo by škoda, kdybys měla mít do budoucna kvůli tomu zdravotní problémy. Tak držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9194
21.11.23 16:41
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem strasne tlusta a mohu si za to sama, protoze jsem zavisla na jidle a jakmile nemam jidlo, jsem nervozni.
Nekdy jsem schopna jit i vecer pred zavirackou do obchodu si koupit svacinu.

Myslim jen na to jidlo..a chutnaji mi jen nezdrave veci.

Z piti energy drinky a cola. Jina limonada mi nechutna. Kupuji si uz radeji tu zero kvuli kaloriim.
Neperlivou vodu nesnasim.

Co pijete? V praci mam kafe a caj a nesladim. Ale jakmile jsem nekde venku, dostanu strasnou chut na to piti a koupim si ho a k tomu jeste nanuka :,(

Nemuzu odolat toastum, bagetam v lahudkach…

Vypadam priserne: je mi 30, 170 cm a 86 kg!
Jak jsem prestala pit i kourit pred nekolika mesici tak zeru jeste vic.

Nacpu se temi lahudkami a pak doma uz nemam chut varit neco zdrave.

Mela bych mit 70 kg. To jsem byla normalni postavy, idealni vaha je individualni, zena nemusi mit automaticky 50 kg aby byla stihla. Pri 70 jsem byla v pohode, zadna oplacana.

Tak 65-70 by bylo idealni.

Jeste k tomu nenavidim sport… :,(
Telocvik jsem nenavidela, protoze mi to neslo a to jsem jeste byla hubena.

Nevim jak se zbavit te zravosti a donutit se aspon chodit vic pesky?

Neni nic na potlaceni te zravosti?

U i partner mi nadava, i kamaradi…ze to neni dobre pro zdravi

Co vas donutilo zhubnout?
Prekonat ten blok?

Stydim se za sebe, nechci ani mezi lidi. V praci jsou kolegyne co jim je 40-60 let, jsem nejmladsi a jsou stihle nebo normalni postavy.
Takze to neni tak, ze po prechodu kazda kyne. A to ty zensky maji deti aja ne.
Ani si dite neporidim dokud nebudu mit 65 kilo.

Ano, stezuju si a nic pro to nedelam…absolutne jsem ztratila vuli.
Ta dvojita brada, speky :poblion:

Hlavne muzu takto za chvili mit diabetes/infarkt…zatim odbery OK, cukr, cholesterol…jatra vse dobry jsem zdrava ale do kdy?

Jak prekonatbv mozku tu chut na ty energitaky a bagety?

Nejak.me vystraste, ze za chvili umru na infarkt…

Nebo znali jste nekoho kdo takto jedl a v mladem veku na to zemrel? Na obezitu?
Chci aby me neco vydesilo

Ahoj, nečetla jsem diskuzi, jen tvůj příspěvek a mám to jako přes kopírák. Je mi tedy víc přes třicet, měřím 171 cm a vážím plus minus 80 kg. Taky jsem z toho zoufalá, akorát já přes den nejím úplně moc a pak to dojídám v noci. Je mi úplně zle, když se nepřejím a když si nekoupím své jídlo, tak ho beru rodině potají.

Myslím, že tím jídlem zajídáš nějaké emoce, stresy… ono to fakt uklidňuje. Doporučila bych ti třeba psychoterapii, nebo se obrátit na centrum Anabell, sídlí v Praze, Brně a Ostravě a PPP se zabývají a řeší i záchvatovité přejídání, mají tam i nutriční terapeutku, psycholožky… Nebo v Praze je denní stacionář pro PPP, já tam byla na pohovoru kvůli přejídání.

Jinak já to měla tak, že jsem do 30ti let nevážila přes 60 kg, měla jsem dřív anorexii, takže 44 kg. Jenomže bohužel se 16 let léčím na psychiatrii a jak jsem vystřídala tolik léků, tak po nich taky žeru.

Cukr jsem měla v únoru 5,6 což už je pro mě alarm.

A jak se ptáš, jestli někoho známe, tak kamarádka má ale 130 kg a je mladá a infarkt prodělala, ale nevěděla o tom, byl to pak náhodný nález na EKG. A pak znám ještě jednu holku, taky nějak 130 kg, která prý kvůli selhání srdce zemřela, ale tam to bylo jedna paní povídala, byla to holka z psychiatrie, ale říkaly ostatní, že zemřela kvůli obezitě a srdci, ale tím tě nechci strašit, protože tohle nemám ověřené.

Držím moc palce a nezůstávej na to sama, vyhledej odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
21.11.23 17:03
@Alušáček píše:
Tak si dobrej jednu malou sladkost dene a stačí. Je to o množství, když budeš jist střídmě, můžeš si dat cokoli.

Tohle je cesta do pekel. To radíš závislákovi, aby si dal malou dávku. Víš, co se stane? Dostane ještě větší chuť. Ani jablko, nic v tu chvíli nesmí.

Musí si zjistit sama, co pomáhá udržet chutě na uzdě. Já třeba byla naučená z domova, že odpoledne kolem druhé hodiny je ke svačině nějaká buchta. Zbavit se tohoto návyku u mě znamená vydatně se najíst k obědu a pak si dát kafe. Ale v okamžiku, kdy vůle „neprasit“ poleví, si mozek vždy vzpomene na druhou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
21.11.23 17:54
@Anonymní píše:
Dobre diky a co jite na snidani? Co by me zasytilo? Jsou vhodne ty kase? Ovesne atd

Z ovesne kase bych silhala hlady. Dej si snidani jako ja - zitny chleba, 4 michana vejce, 50g sunky, pul okurky, 2 rajcata, par listu salatu. Garantuju ti, ze hlad mit nebudes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková