Streptokok bolest uzlin

Anonymní
25.12.22 12:36

Streptokok bolest uzlin

Všechny zdravím, měla jsem streptokoka na 10 dní antibiotika. Dobrala jsem antibiotika před 5 dny a dnes zase cítím jak mě bolí uzliny :,(. Myslíte ze mám ještě počkat a nebo jít k doktorce? Mám k tomu ještě alergii tak jestli to nemůže byt i z toho a do toho rýmu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9734
25.12.22 13:15

A streptokok byl vykultivován poté, co jste měla příznaky angíny? Jaká ATB jste měla?

Uzliny jako takové zvykle nebolí, bolesti uzlin po vypití alkoholu se popisují u jednoho typu lymfomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 13:19

@Doctus měla jsem ospen a když jsem měla příznaky a dělali mi výtěr tak vyšel pozitivní na streptokoka :(

• Citovat
  • Upravit
9734
25.12.22 13:22
@Anonymní píše:
měla jsem ospen a když jsem měla příznaky a dělali mi výtěr tak vyšel pozitivní na streptokoka :(

Takže jste měla horečky, bolesti v krku, pak udělali stěr z krku, podle výsledku nasadili ATB?

Aktuálně popisované obtíže svědčí spíše pro virózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 13:30

@Doctus šla jsem se šílenou bolesti v krku.. paní doktorka udělala crp a měla jsem 78
Pak vyter a ten vyšel pozitivně na streptokoka, jenže v krku jsem prý nic neměla :( po par dnech to bylo lepší. Před 5ti dny jsem dobrala antibiotika a dnes opět bolest mandli, ale v menší míře ale cítím je :/ ale v krku opět nic nemám. Do toho ještě rýmu a pokašlávam, jsem celkem silný alergik :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.22 13:30

@Doctus a horečky jsem vůbec neměla :/ jen tu velkou bolest v krku, únavu.

• Citovat
  • Upravit
9734
25.12.22 13:38
@Anonymní píše: šla jsem se šílenou bolesti v krku.. paní doktorka udělala crp a měla jsem 78
Pak vyter a ten vyšel pozitivně na streptokoka, jenže v krku jsem prý nic neměla :( po par dnech to bylo lepší. Před 5ti dny jsem dobrala antibiotika a dnes opět bolest mandli, ale v menší míře ale cítím je :/ ale v krku opět nic nemám. Do toho ještě rýmu a pokašlávam, jsem celkem silný alergik :/

Horečky nebyly a dělá se CRP, které se pak léčí. Místo toho, aby se léčil pacient. Pokud nález v hrdle byl negativní, proč se dělal stěr z krku? Nemálo lidí je asymptomatickým nosičem streptokoka a toto se neléčí. Nehledě na to, že většina bolestí v krku je virového původu.

Pokud máte rýmu a pokašláváte, tak teď to na ATB rozhodně nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.12.22 17:19

Atb celkem slusne rozboura imunitu, takze pokud clovek fakt nepada jak mrtvola, je to lepsi bez nich.
Bolest v krku nerovna se tezka angina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová