Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
spíš zakládám tuto diskuzi k postěžování si. Jsem studentka třetího ročníku na VŠ. Momentálně zažívám nadměrné pocity stresu a úzkostí. Je toho strašně moc a mám pocit, že se to valí z každé strany. Jak se vyrovnáváte se stresem? Ráda bych po vysoké chtěla jít do práce a mám pocit, že vyhořím ještě předtím než nastoupím. Nemám skoro vůbec čas na sebe, na koníčky teď před státnicema není čas. Prosím zdržte se komentářů, že bude hůř a že práce je horší. Dělám vysokou, abych mohla dělat práci po které toužím od mala, o to víc se bojím, že to nezvládnu a budu muset dělat, co nechci, to si nedovedu představit. Každý den mám myšlenky o škole a často se mi i o tom zdá, asi je to normální před koncem, ale jak se trochu uvolnit? Co vám pomáhá?
![]()
Jdi si zaběhat nebo zacvičit. ![]()
A ne, práce horší není. Na nedostatek volného času pro sebe je nejhorší mateřství s malými dětmi
.
To dáš a bude líp. Když nechceš pokračovat dál, tak už to máš za pár. Drž se.
Nevim, proste pred zkouskami toho bylo hodne, ucila jsem se jak had, malo spala a tesila se, az bude po
Ze pred statnicemi myslis kazdy den na skolu je snad normalni
A o zkouskach se mi zdavalo o 15 let po skole
Nevidim v tom, co popisujes, nic nenormalniho, jedine, co je nenormalni je, ze mas stres z toho, ze jsi ve stresu, kdyz je normalni, ze jsi ve stresu (z meho pohledu
)
Státnice jsou náročné. Takže stres je na místě. Neboj pak bude líp. Jak tu bylo poznamenáno, malé děti jsou daleko náročnější. Pro mě je práce v pohodě, pokud není nějaká mimořádka (nemocné kolegyně, nutné zástupy atd.).
Já jsem po zařazení do pracovního procesu nevěděla co s volným časem
Ale tohohle problému mě poměrně brzy zbavily děti, takže netrval dlouho.
Vždy před zkouškami a státnicemi obzvlášť toho času bylo opravdu málo a byl to stres. Kolikrát úplně zbytečný, ale to vidím až zpětně. Co děláš za školu?