Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Liberalissima bohužel u něj to slovo „hlídá“ většinu času sedí.. a u střídavky bych se bála, že se stejně bude většinu času starat tchyně.. a i o něj..
Buď v klidu - pokud střídavku chtít nebude, nikdo ho nedonutí…
Rozumím tomu, že chceš i něco pro sebe… Jakoby deti měli jen mámu, že? Bude líp, uvidíš. Z popisu mi přijde, že žijete spíš jak spolubydlící…
Mam chlapa, ktery je technicky reditel jedne velké firmy, k tomu studuje ve 40letech vysku, protoze ma jen maturu..
Do prace chodi na 6hod. Konci nejdriv v 17hod. Casto se stane, ze treba i v nedeli musi do prace a je tam 10hod… Cas, stres… Sam pomaha delnikum rukama, kdyz se ve firme nestiha. Prijde domu a prvni co dela, je to, ze myje a uklizi nadobi.. ja vim, ze je to psycho, ale je to fakt
a fakt doma neni neporadek, ale on to proste dela a kdyz nemuze myt nadobi, zacne hledat neco co by mohl uklidit, udelat
nebo mi dela veceri… Nebo zacne varit veceri pro deti… 100× mu muzu rict, sedni si! Sed! Mels narocny den! Pust si telku a odpocivej… Ne vubec! Ven ho clovek nevytahne, je to i dost horka hlava ok, ale pomaha maximalne a kdyz ma o vikendu volno, navari, uklidi, s detma se doma prohani a me rika bez ven! Vem si auto jet za kamoskou, my to zvladnem… dej si voraz… Jo, jsem s detma porad a uz mi z toho hrabe… Je mi lito, ze se mnou nikde on sam nevyrazi… Ale vzdy po sobe uklizi… Kdyz jdem i ven spolecne na nejakou treba pracovni akci, vylozene se chvasta tim, jak doma pomaha a co vse dela.. ale pritom takovym zpusobem, ze me nijak neshazuje…A ono to jde.. proste to jde mit pracoviteho muze, ktery i umi po sobe uklidit, nestydi se za to, bere to jako normalnu vec, postara se o deti kdyz muze a uctiva te, kolik jim davas…
ja ho mam… A to co popisujes je rozmazleny terorizujici muz, ktery k tobe nema uctu
@Anonymní píše:
@Sany80s ani nevíš, jak se do té práce těším..už jen kvůli těm kecům, že jsem na „dovolené“…přijde mi, že jak už jsem doma opravdu hodně dlouho, cejtí, že jsem závislá na ostatních (bez hlídání se nikam nehnu) a tak se i chová
Jinak bohužel, z práce moc neubere, dělá i prodej a zrovna tahle surovina je nedostatková, pořád bude mít zakázky.. což je samozřejmě dobře, jsou z toho peníze, ale na úkor mě a dětí (ačkoli pro nás).. prostě začarovanej kruh
Já vím, že děti povyrostou a bude to jiný, budu v práci a bude to jiný, ale to je všechno AŽ.. jenže já jsem tady a ted a to střídání, kdy je vše fajn, na všem se domluvíme, večerní pohoda, blbnutí s dětma a pak bum a chová se ke mně jak ke kusu hadru a je hnusnej mě psychicky fakt ničí.. zkazí mi náladu, den, většinou i noc a on to má na háku a ještě je uraženejPříspěvek upraven 10.10.21 v 19:37
Ale chápeš to, že množství realizovaných zakázek je jen jeho svobodná vůle.
@Anonymní píše:
@Liberalissima bohužel u něj to slovo „hlídá“ většinu času sedí.. a u střídavky bych se bála, že se stejně bude většinu času starat tchyně.. a i o něj..
@jita22 píše:
Buď v klidu - pokud střídavku chtít nebude, nikdo ho nedonutí…
To jsem psala i proto, aby se zakladatelka trochu zdravě naštvala a podívala se na to jinou optikou, přijde mi že jí manžel a tchýně mají tak zpracovanou, že si to snad fakt sama vyčítá, což je chyba - to že chlap vydělává neznamená, že se o vlastní děti a domácnost nemusí vůbec starat.
Já taky vydělávám, víc než spousta chlapů, a znamená to snad že doma na nic nesáhnu? Těžko ![]()
Na svůj volný čas máš právo (chlap samozřejmě taky, ale ty mu ho umožňuješ, to že on to nevyužívá je jeho problém a špatný time management) a chlap má vychovávat vlastní děti častěji, než jedno dopoledne v týdnu a jeden den o víkendu v měsíci. Je to prospěšné HLAVNĚ pro ty děti - ano, i malé. Nenech si nijak namluvit, že máš snad nestandardní požadavky, naopak, chceš toho po něm fakt málo!
A že po něm sbíráš talíře a papírky od televize? Jako proč? Že je unavený? A??? Ty toho snad nemáš za celý den s malými dětmi dost? Není k tomu důvod!
A kecy že jsi na dovolené? Připomeň mu, že kdybys na ní nebyla a on se musel o vlastní děti skutečně půl dne starat, moc by toho nevydělal. Takže jaká „dovolená“ ![]()
Příspěvek upraven 10.10.21 v 21:10
@Liberalissima píše:
To jsem psala i proto, aby se zakladatelka trochu zdravě naštvala a podívala se na to jinou optikou, přijde mi že jí manžel a tchýně mají tak zpracovanou, že si to snad fakt sama vyčítá, což je chyba - to že chlap vydělává neznamená, že se o vlastní děti a domácnost nemusí vůbec starat.
Já taky vydělávám, víc než spousta chlapů, a znamená to snad že doma na nic nesáhnu? Těžko![]()
Na svůj volný čas máš právo (chlap samozřejmě taky, ale ty mu ho umožňuješ, to že on to nevyužívá je jeho problém a špatný time management) a chlap má vychovávat vlastní děti častěji, než jedno dopoledne v týdnu a jeden den o víkendu v měsíci. Je to prospěšné HLAVNĚ pro ty děti - ano, i malé. Nenech si nijak namluvit, že má snad nestandardní požadavky, naopak, chceš toho po něm fakt málo!
A že po něm sbíráš talíře a papírky od televize? Jako proč? Že je unavený? A??? Ty toho snad nemáš za celý den s malými dětmi dost? Není k tomu důvod!
A kecy že jsi na dovolené? Připomeň mu, že kdybys na ní nebyla a on se musel o vlastní děti skutečně půl dne starat, moc by toho nevydělal. Takže jaká „dovolená“
Jakmile má chlap takové kecy, málokdy prozře a bohužel nejsou žádné páky, jak ho donutit, protože by to odnesly ty děti, když on to bude bojkotovat a to málokterá máma dá.
@jita22 píše:
Jakmile má chlap takové kecy, málokdy prozře a bohužel nejsou žádné páky, jak ho donutit, protože by to odnesly ty děti, když on to bude bojkotovat a to málokterá máma dá.
Ale to neznamená, že musí brečet doma s nízkým sebevědomím pokaždé, když má pán tvorstva s maminkou blbé řeči. Jen ať se naštve! Ať se zařídí klidně po svém, však ona to zvládne, ale ať se nenechá tím svým rádoby workoholikem deptat ![]()
Holky děkuju, pomáhá mi to číst! Jen momentálně nemám možnosti, jak se zařídit po svém, respektive jak píše @jita22, jak by mělo jít o nepohodlí dětí, couvnu a nechám se zahnat do kouta, on by se nakonec postaral, umí to dobře, ale jakmile je v tý svojí naštvaný agonii, nevím, kam až by zašel (ta jeho pomsta..) děti by neohrozil asi, ale mě by to prostě nedalo..
Umím od nich odjet, sportovat, dobít baterky, užít si to, ale musí to být v pohodě z obou stran, jakmile to je z hádky, je mi to líto, je mi líto jich a nic si neužiju ![]()
Chci aby se mnou jednal s respektem, ale jak to udělat, když se neumím kousnout, nesnáším dusna apod..přitom jsem byla tak seběvědomá, řekla bych hodně chlapům sympatická celkově a i tím sportem, jak tu někdo zmínil, jiný chlapy mě obdivujou a můj? Je schopen trávit hodiny u fotball manageru, žrát všechny tiskovky svého oblíbeného klubu a mě byl fandit za těch let, co jsem hrávala snad jednou! ![]()
1. jezdi autem, at nejsi zavisla na ostatnich
2. dodrzuj casy (nechavej si vic rezervu uz predem)
3. pokud ma chlap kecy, razne ho utni a nenech se!
@Anonymní píše:V první řadě přestaň s věcmi jako uklízení talířů a papírků po něm. Normálně mu řekni, ať si to uklidí, bez hádek, bez vysvětlování.
Holky děkuju, pomáhá mi to číst! Jen momentálně nemám možnosti, jak se zařídit po svém, respektive jak píše @jita22, jak by mělo jít o nepohodlí dětí, couvnu a nechám se zahnat do kouta, on by se nakonec postaral, umí to dobře, ale jakmile je v tý svojí naštvaný agonii, nevím, kam až by zašel (ta jeho pomsta..) děti by neohrozil asi, ale mě by to prostě nedalo..
Umím od nich odjet, sportovat, dobít baterky, užít si to, ale musí to být v pohodě z obou stran, jakmile to je z hádky, je mi to líto, je mi líto jich a nic si neužijuChci aby se mnou jednal s respektem, ale jak to udělat, když se neumím kousnout, nesnáším dusna apod..přitom jsem byla tak seběvědomá, řekla bych hodně chlapům sympatická celkově a i tím sportem, jak tu někdo zmínil, jiný chlapy mě obdivujou a můj? Je schopen trávit hodiny u fotball manageru, žrát všechny tiskovky svého oblíbeného klubu a mě byl fandit za těch let, co jsem hrávala snad jednou!
@Anonymní píše:
Umím od nich odjet, sportovat, dobít baterky, užít si to, ale musí to být v pohodě z obou stran, jakmile to je z hádky, je mi to líto, je mi líto jich a nic si neužijuChci aby se mnou jednal s respektem, ale jak to udělat, když se neumím kousnout, nesnáším dusna apod..přitom jsem byla tak seběvědomá, řekla bych hodně chlapům sympatická celkově a i tím sportem, jak tu někdo zmínil, jiný chlapy mě obdivujou a můj? Je schopen trávit hodiny u fotball manageru, žrát všechny tiskovky svého oblíbeného klubu a mě byl fandit za těch let, co jsem hrávala snad jednou!
Však o děti se postarej, ale přestaň s tím posluhováním jemu, to ti hned nějaký čas uvolní a NENÍ pro to žádný důvod.
„Prosimtě ukliď si po sobě ty obaly od televize“ je jednoduchá věta, kterou si trénuj. „Skliď po obědě ze stolu, ano?“, další. Probůh, vždyť tohle zvládá i batole, a dospělý chlap si nechá sloužit jak nemohoucí? To teda prrr.
Bude se vztekat, ale na to nedbej. Na jeho respekt nečekej a hlavně se ho nesnaž nějak zasloužit, to on přesně chce, aby tě dostal, kam chce.
Na druhou stranu na něj buď milá a chval ho, když udělá něco dobrého, nedělej doma vojnu. Ale zařiď se trochu jako kdybyste byli spolubydlící, aby sis uvolnila program, spolehej sama na sebe, když bude rýpat, tak se zdravě naštvi a neber si to vůbec k tělu, a žij svůj život mámy a sportovkyně, ne služky ![]()
@Liberalissima děkuju ti!
at si po sobě uklízí mu říkám, denně, stále, trochu se to zlepšilo, ale pořád to není ono, často to donese jen na linku a třídění atd je na mě (výmluvy, že rano spěchal apod,.. ne, večer to dělat nebude) Já prostě nezvládnu být v odpadkach a on to ví..
V 5 rano jsem byla opět vzhůru a opravdu jsem se zdravě naštvala (ale hlavně na tchyni) a ještě ji tu reakci dám sežrat, říká, že jsem jak její dcera a pak vypustí tohle! V noci jsem si uvědomila, že mi stačí něčí podpora a budu za sebe bojovat! Nakoply jste mě a tentokrát už jim to neprojde, svěřim se segre, vždy byla moje opora, ale styděla jsem se ji přiznat problémy. Manžel působí fakt hodnym dojmem, ale je to býk, cholerik, vylitne jen doma často z ničeho a brzy ho to přejde..
@Anonymní píše:
@Liberalissima děkuju ti!at si po sobě uklízí mu říkám, denně, stále, trochu se to zlepšilo, ale pořád to není ono, často to donese jen na linku a třídění atd je na mě (výmluvy, že rano spěchal apod,.. ne, večer to dělat nebude) Já prostě nezvládnu být v odpadkach a on to ví..
V 5 rano jsem byla opět vzhůru a opravdu jsem se zdravě naštvala (ale hlavně na tchyni) a ještě ji tu reakci dám sežrat, říká, že jsem jak její dcera a pak vypustí tohle! V noci jsem si uvědomila, že mi stačí něčí podpora a budu za sebe bojovat! Nakoply jste mě a tentokrát už jim to neprojde, svěřim se segre, vždy byla moje opora, ale styděla jsem se ji přiznat problémy. Manžel působí fakt hodnym dojmem, ale je to býk, cholerik, vylitne jen doma často z ničeho a brzy ho to přejde..
Já bych se snímá nehádala, ale prostě bych nedělala onuci.
Neuklidí si to? Dej mu to do dílny, nebo k posteli, když se na to nemůžeš dívat (já bych mohla
)
@Liberalissima Jojo, všechen jeho bordel házet na kopici nebo do jeho skříně
já taky nemám ráda v bytě nepořádek