Strom za narozené dítě - Praha 10

412
2.5.16 23:03

Strom za narozene dite - Praha 10

Ahoj maminky, v březnu 2015 jsme se s malou zúčastnili vítání občánků a zároveň jsme se zaregistrovali do programu výsadby stromu za každé narozené díté. Nemáte s tímto programem na Praze 10 zkušenost? Případně, kolik bylo prckovi, když vam strom vysazovali? Malé je 15 měsícú a pravděpodobně se nedočkáme ani teď na jaře.
Myšlenka tohohle programu se mi líbila, ale přijde mi, že touto prodlevou od narození malé, trochu upadá smysl a symbolika.

Jo a vím, že to není životně důležité, jen mi to nějak vrtalo v hlavě :)

Díky a hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
2.5.16 23:08

@Heddys My jsme vítání odsabotovali (by se mi dělalo nevolno, kdyby mi tehdejší radniční kreatury dávaly kázání do života), takže dcera strom nemá, ale co vím od kamarádů, tak to přichází i docela pozdě.

Ale já bych to s tou symbolikou nepřeháněla. Na tom stromě je zajímavé to, že je na něm jméno dítěte, a roste celé roky a dítě se může chodit koukat, kde ten strom má… a když se sází ve věku, kdy už je při věci, tak si to dítě i víc užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
2.5.16 23:24

@Slečna Ferka:
To je fakt a malá má hlínu tak ráda :D Jinak radnicni osazenstvo je na desitce dlouhodobě marné, ale poslední paní starostka byla asi fakt už jiná liga. My vítání absolvovali hlavně kvůli babičkám a prababičkám ;)

A díky za koment :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
2.5.16 23:28

My byli na vítání v únoru 2015 a taky nemám žádné informace a taky mi to vrtá hlavou kdy to bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.5.16 02:02

Dcera byla na vítání asi ve 4, 5 měsících, tedy na jaře, strom sázeli v půlce podzimu téhož roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.5.16 08:43

My jsme byli na vítání ve čtyřech měsících dcery. Sázení stromu jsme se účastnili až v roce a půl (konec loňského dubna). Ale bylo to proto, že nám nejdříve nabízeli vzdálenější lokality a také jen „pojmenování“ už zasazeného stromu, takže jsme raději půl roku počkali. A vyplatilo se to. Bylo to fajn. Tatínek strom zaházel hlínou, já přitloukla cedulku a dcera malou konvičkou zalila. Udělali nám i společnou fotku a potom poslali na mail i GPS souřadnice a název stromu. Celé to se mnou vyřizoval pan Ing. Kaštovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.5.16 09:37
@susan86 píše:
My jsme byli na vítání ve čtyřech měsících dcery. Sázení stromu jsme se účastnili až v roce a půl (konec loňského dubna). Ale bylo to proto, že nám nejdříve nabízeli vzdálenější lokality a také jen „pojmenování“ už zasazeného stromu, takže jsme raději půl roku počkali. A vyplatilo se to. Bylo to fajn. Tatínek strom zaházel hlínou, já přitloukla cedulku a dcera malou konvičkou zalila. Udělali nám i společnou fotku a potom poslali na mail i GPS souřadnice a název stromu. Celé to se mnou vyřizoval pan Ing. Kaštovský.

To zní hrozně hezky. :srdce:
Tuhle jsem si v Malešickém parku říkala, kdo asi dostal ta protekční místa u hlavní cesty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
3.5.16 09:59
@Bábrdl píše:
To zní hrozně hezky. :srdce:
Tuhle jsem si v Malešickém parku říkala, kdo asi dostal ta protekční místa u hlavní cesty :lol:

Tak to my ne. :D My jsme právě Malešice odmítli. :lol:
Pro nás to byl hezký zážitek. Politiku v tomhle případě neřeším. Líbí se mi nápad i provedení. Mrzí mne, že teď už jsme na Ph 4 a očekávaný syn nic takového mít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.5.16 14:27

Ahoj maminky, moc děkuju za příspěvky. Jsem ráda i z důvodu, že už vím i jak vysazení probíhá. Tak se budem těšit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
3.5.16 14:27

Ahoj maminky, moc děkuju za příspěvky. Jsem ráda i z důvodu, že už vím i jak vysazení probíhá. Tak se budem těšit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová