Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, rada bych nejake référence ke skole a studiu, tezko se shani
. Obor nejlepe Vseobecna sestra ci Porodni as. Dekuji velmi ![]()
Studovala jsem ale jen 2 mesice
pro mě to bylo hodně náročné, vždy se mi učilo dobře ale vím že toto bych nezvládla. Odešly za rok asi 3 holky
co jim vadí že mají praxe celý den, takže pokud nejsou z Pardubic špatně se dostávají na 6:00 do nemocnice, pak z nočních ![]()
Na této škole jsem studovala. Je to už 5 let, snad se toho moc nezměnilo. Nevím, co presne by tě zajímalo?
@safl Ahojda, uplne vsechno. Narocnost prijimacich zkousek, predmety, atmosfera na skole, Jak probihaji praxe…dekuji ![]()
@Celeste97 Ahojda, co bylo nejtezsi z predmetu ? Praxe cely den ? Bylo to prosim denni ci dalkove ? Diky ![]()
@Duby píše:
@Celeste97 Ahojda, co bylo nejtezsi z predmetu ? Praxe cely den ? Bylo to prosim denni ci dalkove ? Diky
Denní, jak sem psala byla sem tam 2 mesice takže nemůžu soudit, ale teda nejtěžší určitě Biologie nebo Somatologie nevím už přesně název. Tam bylo spoustu pojmů, jak pro lékaře
Praxe jsou myslím už 12 hodin ale nejsem si jistá..
@Duby
Vše by vydalo na knihu ???? pokusim se být stručná. Přijímací zkoušky byly v pohodě- stačila příprava k maturitě. Pro me byla těžká anatomie…u každého předmětu záleží na vyucujicim. Praxe - pokud jsi po zdravce chodis na praxi sama. 1. rok v rámci pardubické nem. a letní praxi (6 nebo 7 tydnu- uz nevim presne)můžeš plnit, kde chceš, ale je fajn si o letní praxi splnit povinná oddělení. Ve 2. ročníku je zkouška z praxe- to byl docela masakr. Ve 3. ročníku je také zkouška z praxe, uz mi nepřišla tak náročná. A atmosféra na škole …občas mi to přišlo jako na střední ( možná má vliv, že je SZŠ ve stejném objektu) Pokud budeš na koleji v Černé za bory= žádný studentsky život ( dost daleko od centra).
@safl píše:
@Duby
Vše by vydalo na knihu ???? pokusim se být stručná. Přijímací zkoušky byly v pohodě- stačila příprava k maturitě. Pro me byla těžká anatomie…u každého předmětu záleží na vyucujicim. Praxe - pokud jsi po zdravce chodis na praxi sama. 1. rok v rámci pardubické nem. a letní praxi (6 nebo 7 tydnu- uz nevim presne)můžeš plnit, kde chceš, ale je fajn si o letní praxi splnit povinná oddělení. Ve 2. ročníku je zkouška z praxe- to byl docela masakr. Ve 3. ročníku je také zkouška z praxe, uz mi nepřišla tak náročná. A atmosféra na škole …občas mi to přišlo jako na střední ( možná má vliv, že je SZŠ ve stejném objektu) Pokud budeš na koleji v Černé za bory= žádný studentsky život ( dost daleko od centra).
@safl Diky moc ! Mohu se optat jeste, co jste pro zkousce prakticke musely zvladnout ? A Jak vas braly sestry na oddelenich - vztahy ?
Dekuju
2. ročník - Před praktickou zkouškou, jsme museli mít splněné 3 testy z předmětu ošetřovatelské postupy a následně jsme mohli ke zkoušce. Zkouška byla na určeném oddělení ( kam se chodilo na praxi cca 14 dní) vylosujes si pokoj, byl určený hlavní pacient a dělala si vše dle ordinací+ hygiena a podávání snídani atd. Hlavně vše dle osetřovatelskych postupů. Nejhorší byl fakt, že na tom oddělení se skoro nic dle ose. postupu nedelalo. Pak byly ještě ústní zkoušky, kde se odpovídalo na cca 2 otázky+ na věci, které byly špatně v testech.
3. Ročník- už byla zkouška v pohodě, zase sis vylosovala pokoj a dělala vše dle ordinací + se musel napsat ošetřovatelský proces. Pak ústní o obhajit si to.
Chování sester - na některých oddelenich nás braly jako pomocný personál a náplní praxe bylo utíráni povrchu, uklizeni skladu a razitkovani papíru. Někde dle tvé šikovnosti a přístupu k práci.
@Duby příjímací zkoušky se daly v pohodě zvládnout. Rozhodně by nestačily běžné znalosti z gymplu. U příjímaček nás bylo asi 70-80 a brali 35.
@safl a ty si studovala denní nebo kombinovanou formu? Já bych právě docela ráda odkroutila praxe u nás v nemocnici. Do Pardubek mám tak hodinu cesty a nechci dojíždět na praxe tam. Tak jestli je to u kombinovaný formy nějak volnější
@paola white ahojky, co by jsi prosim doporucila za knihu k prijimackam ? Co je nutno zvladnout ! Diky ![]()
Hele kompletne celou anatomii. Doporucovane knihy primo z jejich webu nejsou uplne uzitecne. Informace tam byly dost strohé a to co bylo v prijimackach jsem se tam vůbec nedozvedela. Nakonec jaem se ucila z webu